Een kleiner rondje

Vandaag was er dan eindelijk weer ff tijd om mijn 2e thuis aan te doen… het energieniveau is lang niet meer zo hoog als de afgelopen dagen maar heej dat mag ook wel want er is me nogal een grote partij energie doorheen gebrand de afgelopen 10 dagen aan buffelen hier en op het nieuwe adres van onze jeugd. Zo tufte ik vandaag dus weer naar Emmen maar dan naar een ander adres dan elke dag van de afgelopen week. Weer even later staken we lopend en rollend de weg over en bij de ingang was het redelijk druk, zoals altijd rond openingstijd.
Het hele park is erg groot en voor mij niet zo 123 te doen dus kies ik meestal voor de 2 grootste delen, Serenga en Jungola, zeker met mooi weer. Nortica, het kleinste deel, vind ik ook leuk maar aangezien men daar aan het verbouwen is sla ik die al een tijdje over. Op de Serenga is natuurlijk veel Hollands groen te bewonderen alsmede heel veel jong grut want de babyboom aldaar is megagroot.

 

 

Toch wilde ik wel weer eens de witte meiden zien… Nela en Lilly zijn nog de enige twee die er zijn want Noordje & Lale zitten inmiddels in een Franse Zoo ivm het fokprogramma. We hadden mazzel want waterrat Nela was heerlijk aan het dollen in het water terwijl ze iets, waarvan ik de oorsprong niet kon herkennen, aan het eten was. Op weg naar de meiden komen we dan eerst langs de zeeleeuwen en Gonzo was met een deel van zijn harem goed zichtbaar, al leek zijn zonnig humeur met de noorderzon vertrokken glimlach. De pinguïns hadden het daarentegen wel prima naar de zin. Waren zich grotendeels allemaal aan het opwarmen in de zon.

 

 

 

 

Vervolgens weer terug naar het Kompasplein om daar even te overleggen welk deel we daarna zouden aandoen, daarbij natuurlijk wetende dat we Jungola nooit overslaan. Mijn energieniveau was niet zo heel hoog dus lieten we vandaag Serenga links liggen, letterlijk en figuurlijk ook nog. Verder stappen, Jungola op. VIa de doodshoofdsaapjes naar de Rimbulakas.

 

 

Ook hier troffen we zonaanbidders aan, zowel die kleine gele rakkers als aan de linkerzijde de grote reuzen die stonden te genieten van een vers maaltje (nou ja, tje?”) groenvoer. We hadden ondertussen al door dat de drukte behoorlijk aan het toenemen was, het zou een mooie dag voor het park worden gezien de bezoekersaantallen, snapten we gelijk. En weer realiseerde ik me dat die mensenmenigte me compleet koud liet. Dat was nog niet zo heel lang geleden wel heel anders, sterker nog, dan zou geen haar op mijn hoofd er over nadenken om op een weekenddag het park in te gaan. Al helemaal niet met mooi lente-zomerweer!

 

 

Eenmaal in de grote kas waren zowel de Ringstaartmaki’s als de Bonte Vari’s erg lui. Bij de Bruine Slingerapen was iets aan de hand, er was onrust in de groep kennelijk maar we krijgen niet in de gaten wat er nou werkelijk speelde. Tja zo’n woongemeenschap is net als bij mensen, je moet samenleven en soms gaat dat goed en soms even niet.

 

 

In de kas was het niet alleen erg druk maar ook erg warm. Niet zo gek met de zon vol op het dak natuurlijk. Meestal gaan er vele dakramen open zodra een zekere temperatuur bereikt wordt en dat gebeurde vandaag uiteindelijk ook, al had het van mij dan iets eerder gemogen glimlach . We namen wat te eten, ik begroette mijn schoonmeisje die weer van hot naar her vloog omdat het zo druk was en daarna gingen we op weg naar de uitgang. Maar niet zonder nog even de kans te baat te nemen een kleine dondersteen vast te leggen die bereidwillig even bleef zitten poseren. Ziet er op de foto wel groot uit maar dat is ie heus niet, deze was in totaal nog geen 10 cm lang.

 

 

Buiten langs de andere kant van de olifantenvallei terug naar het Kompasplein. We troffen het want net toen wij daar langs kwamen werd de olifantenpresentatie gegeven en de kudde was vandaag in goede stemming en stond keurig dichtbij en dus goed zichtbaar voor allen, voor hen die een camera in de handen hadden, er werd dus naar lieve lust geklikt. Al is het jongste grut dan al net / bijna 1 jaar, toch blijven die twee wel vertederen.

 


(links Mauk die 2 april 1 werd, in het midden Mingalar OO die op 1 maart 27 werd en rechts Manoa die 26 juni 1 wordt als er niets iets onverhoopt gebeurt)

 

Uiteraard nog even door de Vlindertempel maar ook daar was het erg benauwd, mede door de drukte van de aanwezige mensen, dus de ene deur in en de andere weer uit en tussendoor stopte ik heel even om deze ‘vriend’ vast te leggen:

 

 

Weer buiten ruimden we de camera’s op, staken na het doorlopen van de uitgang de weg over, H&D gingen hun complex in en ik tufte naar huis. Ik zette de foto’s op de pc, bekeek en selecteerde ze en ging onderuit, ogen dicht en hoppa, daar was Klaas Vaak die me ontvoerde. Ruim 3 uur later werd ik weer wakker. Mijn energie was weer terug grotendeels en ik hobbelde de trappen op terwijl ik de stofzuiger mee nam. De was was inmiddels klaar en die hing ik op, stofzuigde en ging een etage lager. Daar was nog 1 slaapkamer die schoon moest dus dat deed ik vervolgens. Met behulp van man sleepten we het bed uit onze slaapkamer naar die schone kamer en daarna maakte ik onze slaapkamer weer schoon. Overmorgen komt een nieuw bed en dan moet het wel ‘leeg’ en schoon zijn toch grijns. Toen was het alweer etenstijd. Nee, koken doe ik nog steeds niet, dus ik dook op de bank om de foto’s ONLINE te zetten om ze met jullie te delen en man dook de keuken in om het eten te bereiden.
Na dat we onze bordjes lees en buikjes vol gegeten hadden kon ik dit blogbericht afmaken… bij deze dus glimlach

 

 

Samen met de Balispreeuw wens ik jullie een fijne avond!
De blogronde langs iedereen doe ik morgen!

24 hartenluchtjes op “Een kleiner rondje

 1. mogge Melody
  ik ben laat , was weg het hele weekend , wandelen , ja en natuurlijk in de avond bijkletsen met oud collega
  blij te lezen dat je weer wat energie hebt , kan je weer wat aan het nu wel erg lege huis doen 🙂
  genoot weer van de mooie foto’s
  geniet de dag

  • Goedemorgen Karel

   Geeft toch helemaal niks…. je weet, bij mij moet niks en mag alles

   Ik kwam qya bloggen deze laatste 2 weken ook zo goed als aan niets toe…. ja lekker joh… alles hier is opgeruimd en schoon, nu nog verven de hele hap…. kom je helpen?

   Dank je wel hoor, nog even en jij maakt ze daar ook.

   Gaan we doen, jij ook.

   • 🙂
    ja ik genoot van 2 mooie wandelingen zaterdag en zondag samen met een oud collega , we kwamen totaal aan 48 KM 🙂
    vandaag dus rustdag , op wat straten wijk krantjes weg brengen na
    nu de voetjes omhoog
    fijne middag groet

 2. Prachtige foto”s allemaal weer, echt om van te snoepen, door tegelijk het verhaal te lezen tussen de foto”s door heb/krijg ik niet echt het idee dat het een klein rondje was, zoveel informatie….ben benieuwd wat een groot rondje dan wel niet is, fijn te lezen dat alles je goed afgaat, en ja energielevel houdt ook een keer op, om het vervolgens door die drie uur Klaas Vaak weer enigszins op te laden…….

  • Dank je wel. Soms doe ik het inderdaad zo. Meestal ben ik er te lui (moe) voor en plaats ik 1 of 2 foto’s bij een heel verhaal en zet ik de rest via de online map .
   Hahaha ik moet mezelf altijd op de rem zetten met verhalen over Wildlands, als ik eenmaal goed los ben hou ik nooit weer op.

   Grofweg geschat is het deel dat ik nu oversloeg, Serenga, zo groot als de andere twee, Nortica en Jungola, samen. Ik doe maar zelden de hele ronde want dat trekt mijn lijf niet. Alhoewel het nu natuurlijk wel steeds veel beter gaat dus ik goede hoop heb binnenkort niet meer te hoeven kiezen en gewoon alles kan doen. Na vorige week heb ik er wel veel meer vertrouwen in nu.

Lucht je ❤️

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.