Een klein beetje tederheid

Trees‘ Zwijmelen op Zaterdag

sinds 11-11-2017

voorheen bij Marja (sinds 17-11-2012)

 

Zo her en der vind je het in mijn bloggeschiedenis wel terug… want ik heb het wel vaker benoemd. Bij mij thuis vroeger (jaren 70 ongeveer) was er een tv die hoogstzelden op de Nederlandse zenders stond, behalve dan ten tijde van het journaal en op zondagavond Studio Sport, maar bijna altijd op Duitse zenders. Waarbij niet alleen voetbal- maar ook muziekprogramma’s altijd de voorkeur hadden.
Als opgroeiend meisje zie je dan mensen voorbij komen die een prachtig leven hebben, vol glitter en vooral plezier want je zag veel tandpasta-glimlachen. Idolen had ik al snel en 2 daarvan waren toch echt wel favoriet. Mijn nr. 1 idool in die tijd was Jürgen Marcus. (al zijn muziek kan ik nu, jareeeeeeeen later, nog steeds woord voor woord meezingen). Nr. 2 op die idolenlijst was Roy Black.  Ik herinner me nog hoe ik in shock was toen ik van zijn overlijden hoorde in de herfst van 1991. Ik was toen 28 en hij 48.Wat ik me met name uit die tijd herinner is wel hoe ik weg droomde naar die wereld waarin alles perfect was. Nou ja, wat ik toen als heel jong meisje dacht dan want naarmate ik ouder werd nam uiteraard mijn naïviteit ook af.
Die onwetendheid van toen… mijn dromen van toen… als ik daaraan terugdenk zwijmel ik gelijk want die momenten maak ik natuurlijk nooit meer mee!!

Recentelijk kwam hij op tv voorbij en gelijk flitsten er talrijke herinneringen door mijn hoofd en ja ook veel tekstregels uit zijn muziek. Waaronder ook het stuk dat ik voor vandaag koos om te gebruiken. De titel is zéér toepasselijk, zeker in deze tijd waarin alles zó ontzettend hard, en vooral vaak harteloos, lijkt… Van een klein beetje (meer) tederheid wordt niemand slechter, wie wil het nou niet ontvangen?! Als ik al niet wist hoe goed dat kan doen… weet ik het nu wel dankzij jullie de afgelopen 3 weken, waarvoor dus hartelijk dank!

 

 

(Jullie hadden wellicht iets verwacht is het tijdsbeeld waarin we nu zitten, zou ik normaliter ook wel gedaan hebben maar nu even niet want mijn hoofd staat er helemaal nog niet naar, daarom dus geen paas-tijd-muziek maar iets totaal anders).

14 hartenluchtjes op “Een klein beetje tederheid

 1. mogge Melody
  heel wat anders dan de muziek voor de pasen
  hij heeft wel een mooie stem , en wat is ie jong gestorven zeg pppfffttt
  ja wat meer tederheid in deze wereld zou goed zijn
  geniet de dag

 2. Roy Black, er komen bij mij ook zoveel herinneringen boven bij het horen van dit lied. Mooi.
  Dromen hebben inmiddels hun glans verloren maar houdt moed. Er is nog zoveel om voor te leven Zoveel mensen die van he houden ook al denk je van niet. 😊😊 😊
  Knuffel van mij. 🌺🌺💐💐

  1. Ik geloof je gelijk hoor…. gaat mij immers netzo.

   Jah dat klopt helaas wel…. daar doe ik mijn best voor, gelukkig is dat de afgelopen weken zeer duidelijk gebleken en is mijn twijfel iets kleiner, nu erop vertrouwen (blijven)… dat is iets minder makkelijk

   Liefffff dank je wel, knuffel terug

 3. Bij ons thuis stonden ook vaak Duitse muziekzenders op. Vooral mijn vader was dol op de Duitse schlagers (moet je nagaan, hij is in 1933, hij was toen vijf, met zijn ouders en zijn broes en zussen naar Nederland gekomen omdat ze toen weg moesten uit Duitsland, maar kennelijk heeft hij zo’n fijne peutertijd gehad daar, dat zijn hart daar altijd is gebleven). We hebben hem begraven met muziek van Gerhard Wentland, Freddy Quinn, Hildegard Kneff en Udo Jurgens.

  1. Idem hier dus…. mijn vader is van 36… zoon van een Duitser… wel in Nederland geboren.
   Hoe hij ‘weggebracht’ is weet ik niet want ik was er niet bij maar ik herinner me wel hoe verzot hij was op duitse tv / muziek etc. De namen die jij hier noemt kent ik uiteraard allemaal en bij het lezen ervan hoor ik bijna een kakofonie van muziek van hen door elkaar heen door mijn hoofd denderen…

 4. Een plezant nummer. Heb de tekst even voor je opgezocht.
  Marco Borsato vertolkt het in de jaren 90 mooi: “Dromen zijn Bedrog”.
  Fijne Paasdagen toegewenst.

  Ein kleines bißchen Zärtlichkeit
  Roy Black
  Irgendwann hast du mit mir geträumt
  manchmal nachts in meinem Arm geweint.
  Mitten in der Nacht bist du gegangen
  mitten in der Nacht kamst du zurück
  wieder fing ich an
  an dich zu glauben
  es war nur ein Augenblick.
  Ein kleines bißchen Zärtlichkeit
  mehr kann ich dir heut’ Nacht nicht geben
  ich weiß jetzt nach so langer Zeit
  dein Herz ist nicht zu mehr bereit.
  Gefühle für die Ewigkeit
  das gibt es nicht in deinem Leben.
  Ein kleines bißchen Zärtlichkeit
  ist etwas
  das für immer bleibt.
  Irgendwann warst du dann wieder da.
  Wieder fiel der Morgen auf dein Haar.
  Schmetterling der Nacht
  tanz deinen Reigen
  auch wenn dir dabei ein Flügel bricht.
  Schmetterling der Nacht
  du sollst nicht bleiben
  nur mit Tränen im Gesicht.
  Ein kleines bißchen Zärtlichkeit
  mehr kann…

  1. Dank jullie wel voor de toevoeging van de tekst…. denk dat velen dat wel fijnvinden te lezen…
   Voor mij is dat niet nodig want het Duits bij 95% mijn dialect 😉

   Dromen… van Marco is ook een mooi nummer inderdaad en al vind ik zijn muziek prima toch zal mijn keuze niet zo heel gauw op iets van hem vallen…

  1. Ja hoor, ze stonden in de spambox dus daar heb ik ze zopas uitgevist…

   WP doet dat wel eens mens bloggers, ik heb geen idee waarom dat gebeurt overigens

   Dank voor de goede wensen, wens jullie hetzelfde.

  1. Geeft ook niks…. denk dat dat ook te maken heeft met het verschil in plaats / afstand van Duitsland … waar je geboren / opgegroeid bent…
   Mijn vader was zoon van een Duitser en daar waar ik geboren werd en opgroeide kon je naar de grens fietsen…

   Dát snap ik wel uiteraard!!

   xxx

  1. Ik denk dat velen dat met je eens zullen zijn, en ja als noordelijke oosterling moet het al raar lopen, met mensen uit onze generatie bedoel ik, wil je FQ niet kennen…

   Eh ja, vind ik een goede campagne, zo nodig ook, alleen of het echt zal helpen betwijfel ik dan weer wel … nou ja elke druppel verbetering is er eentje

Lucht je ❤️

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.