Zwijmelen op Zaterdag

MARJA

Altijd al ben ik ‘groter’ fan van dieren dan van mensen, zeker van dieren in het wild. In 1975 kwam een lied uit waarvan ik na 1x luisteren de tekst al volledig uit mijn hoofd kende. Ook al hoor ik hem heel lang niet, komt het dan ineens weer voorbij, weet ik gelijk weer woord voor woord hoe het gaat. De impact was toen al heel groot op mij, hoe jong ik ook was en hoe weinig ik toen, in tegenstelling tot nu, wist van dierenleed. Logisch dus dat de impact van dit lied op mij nu toch wel vele malen groter is dan toen.
Ik had hem een hele tijd niet gehoord noch beluisterd totdat ik tot mijn vreugd constateren mocht dat het nu in een coverversie in de nieuwste show van JEANS zit.

Over Melody

❤️-elijk Welkom én voel je vrij om je ❤️ te luchten. (mag ook in: mel62ko@gmail.com)
Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

24 reacties

 1. Het lied raakte mij indertijd ook. Prachtige zanger met een indringend lied.

 2. Mooi nummer en helemaal passen in de ZOZ, maar ………………………. ZOZ bestaat pas op 16 november a.s. een jaar. Lees de mail van Marja maar eens goed. We hebben allebei moeten glimlachen, denkend aan het gezegde “Vele eersten zullen de laatsten zijn” 😉 of aan die reclame “Foutje Bedankt” ;-). Fijn weekend toegewenst. Het is nu echt herfst in Nederland.

  • ♫ Mel☺dy ♫

   Jullie hebben gelijk, excuus

   Maar ach waar een fout een ander een glimlach bezorgt kan het niet echt fout zijn.

   Dankjulliewel, jullie ook.

 3. Een lied wat bij jou past Melody, jouw liefde voor de dieren is zo groot!!! Enne…dat foutje heb je echt niet bewust gemaakt? Ik bedoel maar….Muggen zijn ook dieren waarom zou je daar over gaan ziften?

  • ♫ Mel☺dy ♫

   joawel he, vinst ook noit?

   Nee man…vanzulfs noit, moar ja doe kist mie beter dus waist t ook 😉

   Enne ziffen? Dat douk wel ask noit meer kauwen kin en pap eetn mout….

 4. Jee, dat heb ik lang niet gehoord. Het blijft een prachtig nummer.

  • ♫ Mel☺dy ♫

   ja inderdaad was t ook voor mij weer even geleden…. maar nu ik m weer in mijn hoofd heb blijft ie wel weer even zitten…

 5. gewoonzoalsikben

  Wat een mooie keuze .Ook ik was direct ”verkocht” toen ik dit hoorde en het singeltje is echt helemaal grijs gedraaid..Nu ga ik het op mijn mp3 speler zetten .Dank je wel voor het plaatsen
  Fijn weekend,liefs Elisabeth

 6. Wat een prachtige “donkere” stem heeft die man toch ! De mooie film fragmensen doen de rest !

 7. Dit nummer ken ik nog als de dag van gisteren. Jaren niet gehoord maar ik kan het zo meezingen. Vreselijke beelden om te zien. Als het nummer vroegah bij TopPop kwam, keek ik snel naar de grond, ik kon/kan het niet aanzien…Het verbaast me niets dan jij dit een fantastisch nummer vindt!

 8. Het is lang geleden dat ik het nummer heb gehoord. Het heeft grote indruk op mij gemaakt. Het blijft prachtig.

  Liefs Frederique

 9. Mijn moeder vond dit geweldig!

  fijne zondag nog Melody

 10. Dit vond ik ook altijd een prachtig nummer, mooie keuze! Lekker even terug in de tijd en lekker gezwijmeld…

 11. Dat lied kan ik me nog goed herinneren en zo meebrullen. Het was een regelrechte hit. Heeft het ook geholpen voor de olifant? Dat weet ik niet. Hopelijk wel.

 12. Natasja Coli- Vd Ing

  Ik hoor m voor het eerst. De zanger heeft ook echt een olifantenstem. Diep en zwaar 🙂

Lucht je ❤️

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.