E.i.n.d.e.l.i.j.k.

Ik weet het al een tijdje… nou ja zonder dat officieel bevestigd gekregen te hebben natuurlijk… maar heej  ‘k ben gekkie nie hè glimlach

Wildlands verwacht volgend jaar 2 nieuwe olifantjes…
Mekong is in januari 2016 van Artis naar Wildlands overgebracht om daar voor nageslacht te zorgen. Radza sr. was er immers niet meer en aangezien er genoeg koeien in Emmen rondlopen die nog prima in staat toch om te gebruiken binnen het fokprogramma was Mekong natuurlijk een prachtige aanwinst met mooie verwachtingen. Shwe Zin valt ook binnen de groep van die koeien maar kennelijk vind Mekong haar te jong dus negeert hij haar op dat vlak, daar zit dus nog toekomstmuziek in.


Mingalar OO, de matriarch van de kudde, geboren op 1 maart 1992 is met haar 25 jaar een heel goede moeder, haar laatste (5e) spruit Radza jr. is nog steeds bij haar in de buurt omdat hij ook nog steeds deel uit maakt van de kudde in Wildlands. Mingalar OO is een heel speciaal dier, zij was de 1e olifant die in Emmen geboren werd. Radza jr. werd geboren op 16 mei 2014.


De 2e olifantenkoe die ook drachtig is van Mekong is Ma Ya Yee, zij is van 2 mei 1999 en werd ook in Emmen geboren. Haar jongste spruit is Ravi (die haar 2e kind is) maakt deel uit van de kudde in Emmen. Ravi, het laatste kind van Radza sr. werd geboren op 20 juli 2014.

We zijn dus al ruim 3 jaar verder en ik keek al weer geruime tijd uit naar nieuwe aanwas, of in ieder geval signalen daarvan, mede doordat ik veel dekkingen van Mekong heb gezien natuurlijk. Vandaag is het nieuws officieel naar buiten gebracht en kan ik het dus ook hier melden.  Helaas meldt het nieuws niet wanneer we die jonkies mogen verwachten. Ik durf dat zelf ook niet in te schatten omdat ik vorig voorjaar al dekkingen zag plaatsvinden…  een olifant kent een zwangerschap van 20-24 maanden dus tja… welke dekking ‘zoden aan de dijk’ heeft gezet… moeten we dus nog maar even afwachten. Hoe dan ook…. er zijn 2 op komst en met dat nieuws ben ik uiteraard superblij!!

Over Melody

❤️-elijk Welkom én voel je vrij om je ❤️ te luchten. (mag ook in: mel62ko@gmail.com)
Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

14 reacties

 1. Verheug je er maar weer lekker op hoor! 🙂

 2. dus jij was bij de slaapkamer geheimen hihi
  mooi dat er ondanks dat toch 2 jonkies onderweg zijn

 3. Tetteretèèèèt!

 4. Alweer iets om je op te verheugen, kraambezoek al zal het nog wel heel even duren.

  • 😉 Ja en dat deed ik al want ik zie de dames groeien…. ik wist het dus al een hele tijd al kreeg ik het telkens niet bevestigd…. tot aan eergisteren …
   Geeft niet, ik heb geduld

 5. Mooi, hebben we weer iets om naar uit te kijken.

  • Ja nou en of …. ben heel benieuwd hoe Mekong zal omgaan met de kleintjes straks…
   Er zullen 2 weg moeten ‘binnenkort’ …Einga Tha & Ein She Min… die resp. 7 en 8 zijn…
   ik ben ook benieuwd of men dat voor of na de geboorte van die 2 baby’s zal doen….

Lucht je ❤️

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.