Vandaag weer een zalige zonnige dag in 1 van mijn meest favo-plekjes, Wildlands Emmen, met Anita, Herman & Daniëlle beleefd. Ondanks de lage temperaturen, de toch wel erg frisse en soms regelrecht koude Noord-Oosterwind was het er weer fantastisch toeven en vloog de dag weer in een razend tempo voorbij. We hadden weer enorm veel plezier en tot onze vergrotende vreugde konden we weer baby-nieuws constateren.

In het gebouw “Monkey-Market” … onderdeel van een stuk gebied tussen de vlindertempel en Rimbula-Jungle, welke bewoond wordt door doodshoofdaapjes en Agoeties, ontdekten we 2 baby’s. Nou wil het geval dat juist die 2 dieren moeilijk te fotograferen zijn als ze onderdak zitten omdat het glas enorm spiegelt, normaliter al maar helemaal als de zon zo helder schijnt. Met behulp dus van de mensen om me heen wist ik die spiegeling te omzeilen en een paar foto’s te maken.

In de vlindertempel van Jungola ontdekten we dat 1 van de 3 Konings Pythons eieren aan het leggen was, niet dat je het aantal goed kunt zien maar op het moment dat wij er waren lagen er al 40+ volgens de verzorger.

Ook namen we uiteraard een kijkje bij de Gentle Giants, met name natuurlijk bij de ‘moeders-in-(herhalend)-wording, Mingalar OO en May Ya Yee. Vooral de laatste heeft een heel bijzondere buik, voornamelijk aan haar linkerkant een uitstulping van jewelste, niet zo heel vreemd natuurlijk als je bedenkt dat een baby-olifant bij de geboorte zo’n 100 kg weegt. Papa-in-wording-Mekong liep daar tussendoor met zijn 5e been slepend over de grond. Ein She Min, 1 van de dames die nog niet drachtig is wil maar wat graag en biedt zich dan ook veelvuldig aan maar Mekong heeft er nog geen oren naar. Grappig is wel de interactie tussen die dieren onderling want Matriarch Mingalar OO laat het ook niet gebeuren… die hierarchie is wel duidelijk en veelzeggend.

Rond 6-en was ik weer thuis, kleedde me snel om en ging weer weg. Nu dus weer thuis en bezig met dit bericht terwijl mijn foto’s zich aan het uploaden zijn. Ze staan HIER

Oja,,, heel bijzonder nieuws is er ook maar daar wijd ik nog niet over uit…dat komt binnenkort op de gezamenlijke blog van Herman, Daniëlle en mij. We hadden vandaag namelijk een bijzondere ontmoeting en die krijgt een vervolg waarover we dan gaan schrijven… wil je dat dan lezen zul je DIT BLOG dus in de gaten moeten gaan houden, ff spanning erin houden *grrijnsss*

4 Hartenluchtjes op “Dubbel Baby-Nieuws”

Lucht je ❤️

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.