Drukkies

Fantenoliekalfjes-mensenkinderen nog aan toe, wat een gedoe hier zeg.
Kon ik me regelmatig uitleven door mijn plekje te verlaten als al het mensvolk hier de deur achter zich dicht had getrokken ben ik nu genoodzaakt mij koest te houden. Krijg er stramme spieren van. Ben al heel lang niet meer alleen thuis geweest met het 4-voetervolk. Ook zij mopperen dat het een lieve lust is want ook zij willen wel wat meer vrijheid, continu dat mensvolk op de lip daar wordt je toch honds-fantenolies-moe van?

Hoe het komt dat mijn bewegingsvrijheid ingeperkt is… vragen jullie je af?
Nou laat mij het jullie vertellen.
De grote baas hier zit in de ziektewet. Wat écht? Ja écht! En naar het mij schijnt zal dat voorlopig ook wel zo blijven ook. Mijn vrouwmens heeft vast al wel eens verteld dat hij zere knieën heeft? Oh en jullie weten ook van de operaties in het verleden? Mooi, dan hoef ik daar niet meer zo veel over te zeggen. Kan dat verhaal dan aanvullen met een soort van update. In oktober bedacht de orthopeed dat het het beste zou zijn injecties in de knieën te doen zodat de Grote Baas dan normaal zou kunnen functioneren… hmmm normaal, wat is normaal? 24 uur per dag pijn enzo? Ik kan dat niet normaal vinden maar heej in de dierenwereld gaat het er anders aan toe dan in de mensenwereld, of niet dan?

Hoe dan ook… het hielp wel maar slechts tijdelijk. Aankomende donderdag mag hij weer terug naar het ziekenhuis. Naar een nieuwe orthopeed ook want er kwam enkele dagen geleden een brief dat de Grote Baas zijn orthopeed overgeplaatst was naar een ander ziekenhuis. Ben toch benieuwd wat die ‘nieuwe’ ervan gaat vinden. Zal deze niet meer roepen dat de Grote Baas nog te jong is voor nieuwe? Zal deze nieuwe begrijpen dat het belangrijk is voor iemand die nog volledig in het arbeidsproces zit dat diens bewegingsapparaat goed functioneert? Dat vrouwmens van mij is niet alleen bezorgd maar kan ook zeer cynisch uit de hoek komen want ja die zorg enzo is toch één en al ellende, zeker voor de mensen uit de ‘arbeidersklasse’ ?!

Die Grote Baas is trouwens ook portie eigenwijs hoor, net als dat vrouwmens van mij. Voor haar is traplopen geen feestje, voor hem nu natuurlijk evenmin… en dan hebben ze de wasmachine op zolder staan, jawel 2 trappen omhoog, wie verzint nou zo iets? Ik had dat kreng toch allang in de keuken neergezet. En hoezo geen plaats voor, dan maak je er toch plaats voor, of zie ik dat nou weer te simpel? Ach wat kan een klein fantenolietje er nu aan doen dan? Ik kan die machine niet omlaag halen, zou niet weten hoe. En zo hobbelen ze hier maar voort, de lamme en de kreupele.

Zo hè hè, ff mijn hartje gelucht, nu snel flappie weer op zijn plek voordat dat vroouwmens van mij weer thuis komt en hem opeist 😉

Fantenolie-toedels!

16 hartenluchtjes op “Drukkies

 1. kakel says:

  Wordt een spannende dag, aanstaande donderdag. Met zijn tweeen tellen jullie minstens voor tien, dus die ene orthopeed “kunnen jullie wel aan.”
  Ik hoop vooral dat de arts een méédenker is, want daar kom je het verst mee.
  Heel veel sterkte voor de Grote Baas!

  • Tuffer Steenkamp says:

   Aloha Mevrouw Kakel

   Spannend ja klopt, ik ga mijn best doen hoor de Grote Baas tot steun te zijn, dank u wel mevrouw.

 2. O jee, lieve Tuffer. Ik wens je baasjes heel veel sterkte met alle ongemakken. En ik zal je tip onthouden want onze wasmachine staat ook 2 hoog op de zolder.
  Zelf moet ik donderdag naar de tandarts voor twee nieuwe vullingen. Bibber de bibber.

  • Tuffer Steenkamp says:

   Ahhh lieve Mevrouw Truus. Jah wij fantenolies zijn wel sterk hoor, nemen zo een apparaat op onze ruggen maar ja traplopen hè

   Ohjeetje ik bibber mee hoor, gelukkig hoef ik niet.

 3. Petr@ says:

  Soms is afwachten geen optie. Want 24/7 leven met pijn, ga er maar aan staan.
  Misschien dat de nieuwe arts wel een oplossing heeft!
  Sterkte donderdag!

  • Tuffer Steenkamp says:

   Dat vind ik ook hoor Mevrouw Petr@
   Mijn Grote Baas kan wel veel hebben maar uiteindelijk heeft ook hij een grens he, en die is nu wel bereikt denk ik.

   Dank u wel.

   Fantenolie-toedels

 4. Wat een toestanden bij jullie thuis zeg Tuffer!! Hoop maar dat de grote baas weer snel op de been is en aan het werk kan, zal voor jou de viervoeters, maar ook je vrouw beter zijn hahahahaha

  • Tuffer Steenkamp says:

   Het val wel maar soms niet mee…..zegt mijn vrouwmens wel eens… en ik kan niet anders dan het met haar eens zijn.

   Dank u wel hoor, wij redden ons wel zo saampies met zijn allen. En stiekempjes hoop ik met mijn vrouwmens mee dat ze eens een grote geldprijs winnen zodat ze een ander huis kunnen kopen waar alles op de begane grond is…

   Fantenolie toedels

 5. Het kan nooit kwaad als een andere arts zijn licht eens laat schijnen over een probleem. Ik hoop dat de Grote Baas snel van de pijn verlost zal zijn. En dat vrouwmens van je ook.

  • Tuffer Steenkamp says:

   Dat denk ik ook Mevrouw Hanny.

   Die Grote Baas hier mag dan wel graag stilzitten en languit liggen met zijn flappie op schoot voor de buis…. maar bij voorkeur niet noodgedwongen, daar blijft zijn humeur niet goed bij.

   Ze zeggen elkaar hier nu al als een stel papagaaien na… ‘alles went als je maar geduldig bent’….

   Dank u wel. fantenolietoedels

 6. Frederique says:

  Hoi Tuffer, ik heb je gemist.

  Wat een narigheid daar bij jullie. Jeetje….. en dan de hele dag op elkaars lip. Ik kan er van meepraten. Hondsdol word je er soms van. In jouw geval olifantendom, zeg maar.

  Maar zonder gekheid, ik hoop dat de Grote Baas snel opknapt. Ook fijn voor het vrouwmens natuurlijk. En die wasmachine op de tweede verdieping. Moeilijk hoor. Misschien kun je ze af en toe een zetje geven.
  Wens ze maar veel succes donderdag.

  Ik hoop dat je snel weer alleen bent met de viervoeters. dat betekent dat alles weer in orde is. Doe je ze allemaal de groeten en een extra knuffel voor het vrouwmens? Voor jou ook dikke knuff natuurlijk!

  Liefs Frederique

  • Tuffer Steenkamp says:

   Holladio Mevrouw Fréderique, slik, mijn hartje springt van blijdschap, u bent mij niet vergeten, fantenolieoogjes nu wat nattig hoor…

   Ik zal ze uw groeten en wensen overbrengen, vinden ze beiden vast fijn!

   Mijn vrouwmens aanvaardde de knuffel in dank met een glimlach om haar mond. …en ik ben nog blijer met die knuffel.

   Fantenolieknuffels terug

 7. Fantenoliekalfjes hebben hun ogen niét in hun zak blijkt wel, maar maak je niet ál teveel zorgen hé, ik kén dat vrouwmens van je een beetje en die zorgt wel dat het allemaal komt zoals het komen moet!

  • Tuffer Steenkamp says:

   Hallo Mevrouw Rietepietz.
   Nee… mijn ogen zijn in mijn hoofd vastgenaaid (best wel zielig vind u ook niet?)

   Ik woon hier nu bijna een jaar….. dus ja zo onderhand denk ik dat u gelijk heeft wat dat vrouwmens van mij betreft 😉

   Fantenolietoedels

 8. Het is wel prettig een frisse kijk op een bestaand probleem. Nieuwe ogen zien misschien nieuwe mogelijkheden. Leven met pijnlijke knieën is ook niks.
  Misschien zou jij het vrouwmens eens kunnen laten informeren naar een traplift, dat zou al een hoop ellende kunnen schelen.

  • Tuffer Steenkamp says:

   Hallo Mevrouw Cornma

   Fantenolies hebben natuurlijk geen verstand van dat soort mensenzaken maar ik hoop dat u gelijk heeft.

   Eh ja dat hoef ik niet meer te doen, er was me al iemand voor… en helaas zijn ze afgewezen. Ze mogen zelf best eentje aan (laten) leggen maar moeten het dan volledig zelf betalen en dat trekt Grijsje niet..

Lucht je ❤️

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.