Drentse Bollenvelden


Mijn maandagmeneer begint meer en meer een ‘oud’ manneke te worden…wilde hij in het verleden altijd maar wat graag mee als Daphne en ik een uitje planden, is zijn antwoord tegenwoordig steeds vaker ‘sorry, nee, is me te ver weg, duurt te lang, te vermoeiend’ etc.
Gisteren sprak ik Corry en zij tipte mij over de Tulpenroute 2018 in onze provincie; gelijk na dat gesprek zocht ik het op internet op, hopende dat de koppensnellers nog niet van start waren gegaan. Het geluk bleek met mij, ook Weeronline wilde mij een genoegen doen klaarblijkelijk en dus nodigde ik vanochtend mijn maandagmeneer uit voor een ritje langs die route, plm 75km in totaal van deur terug naar deur.  Dat zag hij wel zitten dus stapten we, toen ik alles aan de kant had, en op zijn pc de betreffende route had uitgeprint, stapten we de auto in en vertrokken. Hij nam de kaartlezerstaak op zich 😉

Op 3/4 van de route had hij het wel gezien en wilde de kortst mogelijke weg naar huis, ik gaf hem toen zijn zin nog niet want ik had al gezien dat ik na de volgende bocht bij een plukveld zou komen. “Mag ik mijn lege vazen wel eerst even vullen?” vroeg ik grinnikend, en hij zag waar ik op doelde, dus ja dat mocht wel. 0.25 per stuk en elke 2e gratis.

Bleek ik nog exact 2 euro in de beurs te hebben aan kleingeld; goed voor 16 tulpen dus, nou heb ik wel een aantal vazen maar weinig poes-veilige-plekken dus ik had aan die 16 genoeg en legde die enkele minuten later op de achterbank. Staan uiteraard inmiddels al, over 2 vazen verdeeld, cat-proof, te pronken. Op de foto lijken ze roze maar ze zijn echt paars (met wit).  Ik had overigens niet mijn camera mee, alle foto’s in DEZE MAP zijn dus met mijn nieuw speeltje gemaakt waarover ik gisteren ook al schreef.

Ik leverde mijn maandagmeneer thuis af en reed door naar huis waar manlief me met koffie opwachtte. Heerlijk weer vandaag, de komende dagen ook als er niets verandert in de voorspellingen dus het genieten is al weer begonnen.
Verheug me al op volgend jaar want de Noordelijke Bollenvelden worden meer en meer uitgebreid omdat steeds meer boeren delen van hun landerijen hiervoor beschikbaar stellen, in de media is al bekend gemaakt dat ook Groninger boeren daar meer en meer toe over gaan. Mooi vooruitzicht toch!
Kortom… ik had dus een heerlijke ochtend en mijn maandagmeneer ook!

8 Hartenluchtjes op “Drentse Bollenvelden

 1. Weer iets geleerd, ik wist niet dat de bloembollenvelden aan het “opschuiven”zijn. Ja zo’n rit is vermoeiend voor ouderen, Henk mocht met dochter en schoonzoon mee en kwam totaal kapot terug. Maar voorlopig heeft jouw maandag meneer het toch maar mooi meegenomen. En jouw tulpen zijn echt prachtig!

  1. Haha nooit te oud voor toch.
   En ja dat ik er blij mee ben snap je wel neem ik aan.

   Ja klopt hij was ook doodop toen ik hem er thuis bracht.

   Ja hè… genieten joh

 2. Het is kort, maar een prachtig gezicht. toeristen zijn er dol op. Ook hier staan de velden er kleurig bij. Leuk zo’n plukveld. Ik zou er wel raad mee weten. En je meneer had toch een leuk ritje.

  1. Ja dat is waar… vroeger in onze verkeringstijd reden we altijd dat rondje. Afsluitdijk over naar beneden en via t oosten weer terug.
   De laatste jaren rondje Flevopolder een hier in t noorden.

 3. mooi rondje Melody
  ja kan me wel voorstellen hoor dat een meneer op leeftijd zegt na 50 km , ho maar ver genoeg 🙂
  jij wat vazen vol voor weinig en niet in de buurt van de viervoeters hihi
  fijne avond groet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.