Waar een wil is is een weg…
Te moe om pap te zeggen eigenlijk, een paar weken al. Ik slaap me suf, uren en uren achtereen, alsof mijn lichaam bezig is met het onmogelijke, een inhaalslag. De knop van de wilskracht moet elke dag weer om, meermalen per dag zelfs. Het liefst ga ik languit liggen en blijf ik in die houden maar ik weet maar al te goed dat dat nou net niet het juiste is dus geef ik mezelf de spreekwoordelijke schop onder mijn jeweetwel en klim ik weer in de benen en ga ik iets doen, wat dan ook maar ik ‘moet’ of ‘wil’.

Gisteren bespraken Daphne en ik al dat we vandaag naar Emmen wilden, het was al weer veel te lang geleden dat we daar samen waren. Met haar werkrooster en die van onze heren, waar we allebei toch wel rekening mee willen houden, kwam het er maar niet van. De weersvoorspellingen waren prachtig en de heren beiden aan het werk, zij vrij, ik vrij na 12.00 uur dus zaten we even na 12-en in de auto op weg naar Wildlands. Al ken ik het park inmiddels op mijn duimpje, ik vergaap me elke keer weer, het is zó ontzettend genieten daar. Amper binnen voelde ik al de vermoeidheid uit mijn lijf wegzakken en kon ik de wilskracht-knop terug draaien.
Gezien de tijd die we nog hadden tot sluiting hadden we al van te voren afgesproken welke delen/dieren we pertinent wilden zien en fotograferen. Zouden we daar nog meer aan toe kunnen voegen zou dat prachtig zijn, zou dat niet gaan dan zou dat ook geen ramp zijn. Op maandag is het nooit echt druk en tref je evengoed leuke mensen met wie je in gesprek raakt, zo leuk! We troffen een Amsterdamse familie, meermalen, totaal vreemd maar toch gevoelsmatig alsof we elkaar al jaren kenden.

Even ‘snel’ de vlindertuin in? Kijken of er Atlasvlinders zijn? Ja tuurlijk. En ja hoor, we boften, ze waren er, 2 maar liefst. De hoeveelheid vlinders was enorm groot dus we bleven daar langer hangen. De IJsberendames waren op 1 na niet te zien, dus daar waren we snel klaar. De leeuwenwelpen was onze, wederom, pechplek. Is natuurlijk toeval (alhoewel, ik roep toch altijd dat toeval niet bestaat?) maar telkens als ik er met Daphne loop liggen ze buiten bereik van onze lenzen. Loop ik er met Anita dan zijn ze altijd volop aanwezig en fotogeniek. Toch lukte het ons vanmiddag een paar foto’s van de leeuwen te maken, beter iets dan niets nietwaar?

Vlak voor vertrek kocht ik, zoals altijd, 2 kaneelstokken voor mijn (v)echtgenoot en viel mijn oog op iets leuks. Dus liepen we even later met die kaneelstokken en 2 cadeautjes voor mijn buurjochies de poorten uit. Even na 6-en kwamen we thuis aan, maakte ik mijn buurjochies hartstikke blij, legde ik manliefs snoep klaar en zette ik thee waarna we beiden op de bank ploften om onze foto’s te bekijken, we hadden allebei een ‘goede handen’-dag gehad en waren zeer tevreden over de meeste van onze foto’s.

De collectie Wildlands-foto’s is dus weer een stukkie uitgebreider dan voor vanmiddag. Ik heb weer één map samengesteld met dus een deel van mijn foto’s en een deel van Daphne’s foto’s. Wil je ze bekijken? Dat mag & kan ► ► ► H I E R ◄ ◄ ◄

16 Hartenluchtjes op “Drempels”

 1. pracht album gezien , genoten van alles jullie zagen

  1 ding viel mij op in dit blog , gelijk in het begin al
  ” je zelf suf slapen ”
  ik denk dat een ieder die hier komt , je een gezonde nachtrust wenst
  en je geen inhaalslag meer hoeft te maken

  slaap wel groet

  1. Dank je wel, mooi dat je met ons mee genoot 😉

   Haha ja, dat denk ik ook wel. Is een rare gewaarwording kan ik je zeggen dat vele slapen, doe ik al jaren niet meer zo als de laatste paar weken. Ik sla tegenwoordig amper nog een nachtje over.

   Is weer helemaal gelukt, slechts 1x wakker geweest en verder ruim 11 uur geslapen…

 2. Een goed idee om te gaan wanneer het niet zo druk is Melody, van dat achter mensen aansjokken, wordt je doodmoe. Je hebt er fraaie foto’s gemaakt, vooral van de Atlasvlinder.

  1. Daarom ga ik ook het liefst op maandag of dinsdag naar een dierentuin, in Nederland althans… een Duitse dierentuin pak ik het liefst op vrijdag want dat is daar de rustigste dag.

   Dank je wel Edward, het is zo”n schitterend mooi dier. Jammer dat ze zo kort leven, een dag of 10 maar…

 3. In ieder geval fijn dat lichaam dan eindelijk weer pakt wat het nodig heeft, slaap! Ik blijf de vlinders het meest fotogeniek vinden, gewoon kleurrijk en attractief.

  1. Zeker weten… al ‘moet’ ik er wel aan wennen 😉
   Het grapje gaat al rond hier : “Ko is moe van ‘t slapen”.. .

   Ja dat vind ik ook…. ze zijn het moeilijkst te fotograferen maar juist daardoor uitdagender. Daarbij, iedere vlinder is anders, uniek telkens, dat vind ik er ook zo mooi aan.

Lucht je ❤️

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.