Doorgeven ipv opgeven

In tegenstelling tot wat ik van mezelf gewend ben (en jullie ook) blog ik beduidend minder dan de voorgaande ruim 16 jaren. Al hoe graag ik soms ook wil, de energie ontbreekt me er gewoonweg voor. Het afgelopen jaar heb ik al diverse uitdagingen gedag gezegd, waar ik er voorheen dagelijks wel 1 of 2 invulde zijn het er de laatste maanden 3 per week geweest met af en toe een uitschietertje.

Er zijn tal van uitdagingen gaande in blogland en de hype die het ooit was is al lang naar het grijze verleden uitgevlogen. Het aantal deelnemers is enorm laag en vaak doe je het zelfs in je eentje. Natuurlijk is dat niet erg want bloggen is een hobby en is leuk… én dat moet het ook blijven. Al zo’n hekel ik ook aan het woord ‘moeten’ heb, in deze context past het perfect.

Wat was er zo oa ‘vroeger’?
Schrijf-Uitdagingen:  – – – Happy ~ Invalshoek~ WE-300 ~ Write on Wednesday
Gedichten-Uitdagingen: – – – DiDi ~ Japans op Zaterdag
Foto-Uitdagingen:  – – – Aanvullen ~ ABC Wednesday ~ Alfabet ~ Ani-Pic ~ Bloemrijk ~ Photo Friday ~ Photo Sunday ~ Thursday Challenge ~ Tegenstelling ~ Zwart-Wit-Vrijdag
Muziek-Uitdagingen: – – – Zing-Zo ~ Zwijmelen op Zaterdag
Combinatie-Foto/Schrijven-Uitdaging: 6W1B
…….. en ik vergeet er vast ook nog wel een paar, sommigen lopen nog wel maar ik doe er niet meer aan mee……

Afgelopen juli nam ik Zwijmelen op Zaterdag over van Trees. Die het een tijd daarvoor overgenomen had van Marja. Dat ik het van Trees overnam had als hoofd (en enige) reden dat ik het jammer vind dat uitdagingen verdwijnen, ook al loopt het deelnemersaantal fors terug, en ik dus wilde voorkomen dat deze uitdaging ook zou stoppen. Mijn gezondheid was al niet je van het, 2019 was in dat opzicht zeker geen jaar met slingers en ballonnen, en na de gebeurtenis in oktober ging het wel beter maar helaas was dat van zeer korte duur, ga er verder niet over uitwijden maar zoals het nu gaat, gaat het niet, dát is wél duidelijk.

Blog-uitdagingen dus… ik heb er 3… Op dinsdag de Tegenstelling, op zondag de Zing-Zo én op zaterdag dus de Zwijmelen op Zaterdag. De laatste heb ik gisteren voor het laatst geplaatst. Vanaf de 1e zaterdag van februari gaat deze uitdaging over naar ‘t Pumpke op https://tasja72.blogspot.com Zij vind het hartstikke leuk om muziek te bloggen en net als ik zou ook zij het jammer vinden dat deze uitdaging stopt dus zet zij het voort vanaf as zaterdag. AnneMarie en ik willen wel blijven zwijmelen maar niet verplicht elke zaterdag, we willen een bijdrage plaatsen als we er zin in hebben en niet omdat het moet. Wellicht zal dat dus betekenen dat Natasja de 1e keer(en) als enige een zwijmel plaatst maar misschien ook niet, misschien weet zij wel bloggers te motiveren en inspireren deze uitdaging op te pakken, dat laat ik graag aan haar enthousiasme over.
Ik ben zelf opgelucht dat ik ermee kan stoppen en het toch niet stopt. Al maanden kan ik geen muziek meer luisteren, het voorbereiden elke week was dus ook echt geen feestje. De bijdrages van de bloggers van de afgelopen maanden luisterde ik telkens maar een paar seconden… mijn hoofd ontploft gewoon bij al die prikkels, ik trok/trek dat gewoonweg even niet. Hopelijk verandert dat gauw maar momenteel is geluid meer last dan lust, zeker als het om muziek gaat die mij opgedrongen wordt. Ik kan niet eens naar mijn favoriete muziek luisteren, geluid is hopeloos. Ik geef deze uitdaging dus door in plaats van op.

Vanaf vandaag dus…
2 uitdagingen op mijn naam…
op dinsdag de Tegenstelling
en op zondag de Zing-Zo…
2 uitdagingen die mij veel plezier geven gelukkig, eentje die wel deelnemers kent, zij het dan een laag aantal maar ik ben er evengoed heel blij mee en eentje die geen deelnemers meer kent maar ook dat is oké want het allerlaatste dat ik zou willen is dat iemand mijn blog bezoekt en met uitdagingen mee doet omdat hij zich daartoe verplicht voelt.

2x in de week minstens zal ik dus voorlopig wel blijven bloggen, vooropgesteld natuurlijk dat mijn conditie het toestaat en ik over inspiratie/motivatie kan beschikken.

Over Melody

❤️-elijk Welkom én voel je vrij om je ❤️ te luchten. (mag ook in: mel62ko@gmail.com)
Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

9 reacties

 1. Hebben wij ook wel eens. Soms hebben dan meer te doen. En ander keer wat minder met bloggen. Geld voor andere ook wel. Hopelijk kun je meer energie krijgen. Ik begrijp het wel. Soms heb je andere dingen om te doen. Bloggen moet leuk blijven. Soms denken wij ook wel eens. Wat jammer van jou twee bloggers niet meer zwijmelen meer doet. Stil bij hun? Ik ken deze twee niet. Neem maar rustig dag. Lieve groetjes Jacqueline & Ferry. 🌻🌻

 2. Heel begrijpelijk,hier ook weinig bloganimo.Ach ja de tegenstelling,heel lang mee gedaan ik kom er gewoon niet toe.Misschien in de toekomst weer wie weet.Het gaat dus nog voor geen meter met je,begrijp dat volkomen het was ook geen kattenpis.

  ❤❤❤

 3. De Gans (Marije)

  Niet leuk … Ik merk het aan je… Voel heel, heel erg met je mee en hoop dat de witte jassen met iets werkbaars kunnen komen. Gun het je zo. Neem even pas op de plaats… En straks als het voorjaar wordt dan gaat het hopelijk daardoor ook al wat beter. Liefs xx

 4. Ik vond je al zo stil de laatste tijd, maar hoefde niet te raden naar de reden…
  Wel jammer dat je energie zo laag is dat het je zelfs belemmert met bloggen. Opkrabbelen, overeind blijven…alles kost energie. Misschien dat je na 29 januari meer te horen krijgt en er iets aan te doen is. Ik hoop het zo voor je.
  Dag liefie, houd vol ♥

 5. Ha Melody,

  heel herkenbaar.
  Ik heb ideeën zat, maar gewoon even geen echte zin.
  Misschien hou ik wel weer even pauze.
  Dat kan wel eens helpen.

  Nou ja… anyway…
  we gaan wél gewoon door met ademhalen en dat is al een hele geruststelling…

  ❤️
  Liefs van Marlou

  .

 6. Wat naar als zelfs je favoriete muziek te veel prikkels geven, dan zit je hoofd echt heel vol. Ik hoop dat er weer wat ruimte vrij komt voor muziek.
  Fijn dat Natasja het stokje overneemt, zelf doe ik niet mee met zwijmelen op zaterdag, maar vind het wel leuk om het bij anderen te luisteren. Je bent goed bezig Mel… vooral doorgaan met delegeren, dat brengt rust 🙂
  Laifs,

 7. Sterkte en duidelijkheid toegewenst!

Lucht je ❤️

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.