In tegenstelling tot wat ik van mezelf gewend ben (en jullie ook) blog ik beduidend minder dan de voorgaande ruim 16 jaren. Al hoe graag ik soms ook wil, de energie ontbreekt me er gewoonweg voor. Het afgelopen jaar heb ik al diverse uitdagingen gedag gezegd, waar ik er voorheen dagelijks wel 1 of 2 invulde zijn het er de laatste maanden 3 per week geweest met af en toe een uitschietertje.

Er zijn tal van uitdagingen gaande in blogland en de hype die het ooit was is al lang naar het grijze verleden uitgevlogen. Het aantal deelnemers is enorm laag en vaak doe je het zelfs in je eentje. Natuurlijk is dat niet erg want bloggen is een hobby en is leuk… én dat moet het ook blijven. Al zo’n hekel ik ook aan het woord ‘moeten’ heb, in deze context past het perfect.

Wat was er zo oa ‘vroeger’?
Schrijf-Uitdagingen:  – – – Happy ~ Invalshoek~ WE-300 ~ Write on Wednesday
Gedichten-Uitdagingen: – – – DiDi ~ Japans op Zaterdag
Foto-Uitdagingen:  – – – Aanvullen ~ ABC Wednesday ~ Alfabet ~ Ani-Pic ~ Bloemrijk ~ Photo Friday ~ Photo Sunday ~ Thursday Challenge ~ Tegenstelling ~ Zwart-Wit-Vrijdag
Muziek-Uitdagingen: – – – Zing-Zo ~ Zwijmelen op Zaterdag
Combinatie-Foto/Schrijven-Uitdaging: 6W1B
…….. en ik vergeet er vast ook nog wel een paar, sommigen lopen nog wel maar ik doe er niet meer aan mee……

Afgelopen juli nam ik Zwijmelen op Zaterdag over van Trees. Die het een tijd daarvoor overgenomen had van Marja. Dat ik het van Trees overnam had als hoofd (en enige) reden dat ik het jammer vind dat uitdagingen verdwijnen, ook al loopt het deelnemersaantal fors terug, en ik dus wilde voorkomen dat deze uitdaging ook zou stoppen. Mijn gezondheid was al niet je van het, 2019 was in dat opzicht zeker geen jaar met slingers en ballonnen, en na de gebeurtenis in oktober ging het wel beter maar helaas was dat van zeer korte duur, ga er verder niet over uitwijden maar zoals het nu gaat, gaat het niet, dát is wél duidelijk.

Blog-uitdagingen dus… ik heb er 3… Op dinsdag de Tegenstelling, op zondag de Zing-Zo én op zaterdag dus de Zwijmelen op Zaterdag. De laatste heb ik gisteren voor het laatst geplaatst. Vanaf de 1e zaterdag van februari gaat deze uitdaging over naar ‘t Pumpke op https://tasja72.blogspot.com Zij vind het hartstikke leuk om muziek te bloggen en net als ik zou ook zij het jammer vinden dat deze uitdaging stopt dus zet zij het voort vanaf as zaterdag. AnneMarie en ik willen wel blijven zwijmelen maar niet verplicht elke zaterdag, we willen een bijdrage plaatsen als we er zin in hebben en niet omdat het moet. Wellicht zal dat dus betekenen dat Natasja de 1e keer(en) als enige een zwijmel plaatst maar misschien ook niet, misschien weet zij wel bloggers te motiveren en inspireren deze uitdaging op te pakken, dat laat ik graag aan haar enthousiasme over.
Ik ben zelf opgelucht dat ik ermee kan stoppen en het toch niet stopt. Al maanden kan ik geen muziek meer luisteren, het voorbereiden elke week was dus ook echt geen feestje. De bijdrages van de bloggers van de afgelopen maanden luisterde ik telkens maar een paar seconden… mijn hoofd ontploft gewoon bij al die prikkels, ik trok/trek dat gewoonweg even niet. Hopelijk verandert dat gauw maar momenteel is geluid meer last dan lust, zeker als het om muziek gaat die mij opgedrongen wordt. Ik kan niet eens naar mijn favoriete muziek luisteren, geluid is hopeloos. Ik geef deze uitdaging dus door in plaats van op.

Vanaf vandaag dus…
2 uitdagingen op mijn naam…
op dinsdag de Tegenstelling
en op zondag de Zing-Zo
2 uitdagingen die mij veel plezier geven gelukkig, eentje die wel deelnemers kent, zij het dan een laag aantal maar ik ben er evengoed heel blij mee en eentje die geen deelnemers meer kent maar ook dat is oké want het allerlaatste dat ik zou willen is dat iemand mijn blog bezoekt en met uitdagingen mee doet omdat hij zich daartoe verplicht voelt.

2x in de week minstens zal ik dus voorlopig wel blijven bloggen, vooropgesteld natuurlijk dat mijn conditie het toestaat en ik over inspiratie/motivatie kan beschikken.

62 gedachten over “Doorgeven ipv opgeven

 1. Hoop dat je snel weer de energie kan vinden…
  Zonnetje gaat weer meer schijnen en er is ook een leven naast het bloggen.
  Groetjes

  Oja had het nog gevonden via de geschiedenis, liet me niet los haha

  1. Dát hoop ik ook…. de komende weken zal ik veel witte jassen zien dus hopelijk gaan zij mij werkende remedies aanleveren

   Dat is waar, de zon haal ik in huis, elke dag met mijn daglichtlamp …. dat leven naast het bloggen was er altijd al wel 😉 en toch blogde ik dagelijks 2 a 3x

   Zwaaiiiiiii

   Jah top, had ik gezien

      1. Wat precies weet ik allemaal nog niet… maar ze gaan proberen te achterhalen waarom ik ‘constant’ hartkloppingen heb, ademnood, hartverkrampingen en momenten zonder zuurstoof waarin ik bijna stik, overal onder de blauwe plekken zit… en dan is er een ander deel dat zich op het psychische richt want die problematiek heb ik natuurlijk ook nog steeds en dat is nu weer volop aan het donderen. Zoals je misschien weet heb ik een bipolaire stoornis met ‘constant’ suïcidebehoefte.

       1. Zo heftig…nee dat laatste is nieuw voor mij
        Nu snap ik dan ook je reactie op de stiften.
        Zo jammer hè dat het door blijft zeuren want ik lees je toch als een positief ingesteld persoontje. Kop op en ga ervoor…liefs

        1. Ja best wel…

         Jah klopt… ik had mijn ‘rugzak’ redelijk onder controle maar de laatste 2 maanden is het hopeloos.

         Positief… of ik dat ben durf ik zelf niet te zeggen, ik leef wel altijd met de norm ‘opgeven kan altijd nog… ‘

         Dank je wel, liefs terug

 2. Hebben wij ook wel eens. Soms hebben dan meer te doen. En ander keer wat minder met bloggen. Geld voor andere ook wel. Hopelijk kun je meer energie krijgen. Ik begrijp het wel. Soms heb je andere dingen om te doen. Bloggen moet leuk blijven. Soms denken wij ook wel eens. Wat jammer van jou twee bloggers niet meer zwijmelen meer doet. Stil bij hun? Ik ken deze twee niet. Neem maar rustig dag. Lieve groetjes Jacqueline & Ferry. 🌻🌻

 3. Heel begrijpelijk,hier ook weinig bloganimo.Ach ja de tegenstelling,heel lang mee gedaan ik kom er gewoon niet toe.Misschien in de toekomst weer wie weet.Het gaat dus nog voor geen meter met je,begrijp dat volkomen het was ook geen kattenpis.

  ❤❤❤

  1. Dank je wel… het is zoals het is he… we moeten het ermee doen of we nou willen of niet

   Zou leuk zijn, maar dan wel pas wanneer je er weer zin in hebt natuurlijk.

   ❤️❤️❤️

 4. Het Zwijmelen is gelukkig opgelost. Zou jammer zijn als het over was.
  Nu jij nog. Ik hoop zo dat die witte jassen wat op gaan leveren.
  Ik wens je heel veel sterkte en geluk toe en hoop dat je weer de enrfie en gezondheid zult krijgen waar je op hoopt.

 5. ik begrijp het heel goed dat je wat minder doet
  gezondheid gaat ten alle tijden voor
  ik wens je alle suc6 met al die witte jassen de komende tijd

  schaats groet

  1. Dank je wel… jah inderdaad, en de mijne is ver onder peil momenteel… ook mijn wilskracht raakt een keer op he

   dank je wel, we gaan het zien…. pyjamagroet 😉

   1. jammer dat te horen dat de gezondheid wat minder is
    en ja dat neemt de wilskracht ook naar onder
    en dan kunnen wij zeggen , ontspannen en niet piekeren , maar dat is te simpel gezegd
    ik zag je bij de foto’s , dank je voor de reacties en de tip , ik zal er aan denken
    enne ik had een pyjama dag 🙂
    kop op meid

      1. lijkt mij ook…. die ontspanning is essentieel nu inderdaad… goed slapen is een stuk moeilijker te realiseren…

       Dank je wel, jij ook, trusteeenzwaaaiii

 6. Eens is al het hooi op de vork genoeg geweest. Neem de tijd voor jezelf en vooral voor herstel. Hopelijk kunnen de witjassen zoals jij ze noemt wat voor je betekenen. Tussen de regels door heb ik bij jou regelmatig gelezen dat je vertrouwen in die stand niet altijd ruim aanwezig is. Daar heb je ongetwijfeld je redenen voor. Ik wens je veel sterkte. Blogland is met je begaan!

  Ik voel me bijna schuldig dat ik de tegenstelling niet van je overneem, maar o.a. de verplichting houdt me tegen. Er is nog wel meer over te zeggen, maar dat mail ik je liever.

  1. Ja helemaal waar en op dat punt sta ik nu (weer).

   Dat hoop ik… kan maar nauwelijks de neiging tot het zeggen van ‘tegen beter weten in’…onderdrukken… hoop doet leven, zegt men, dus tja als ik me daaraan vasthoudt geldt dat misschien ook voor mij… Nee absoluut niet, mijn ervaringen spreken niet in hun voordeel.
   Dank je wel!!

   Oh joh, nee hoor, niet doen, is niet nodig!!! Ik denk dat ik de andere reden wel kan invullen (deels wellicht maar toch)
   Als ik de uitdagingen die ik nog heb wil stoppen dan meld ik dat wel en zoek ik eerst een opvolger op mijn blog.

 7. Niet leuk … Ik merk het aan je… Voel heel, heel erg met je mee en hoop dat de witte jassen met iets werkbaars kunnen komen. Gun het je zo. Neem even pas op de plaats… En straks als het voorjaar wordt dan gaat het hopelijk daardoor ook al wat beter. Liefs xx

 8. Je doet nog best veel wat logjes betreft hoor maar natuurlijk gaat nu je gezondheid helemaal voor. Verdrietig dat je op dit moment niets met muziek kunt, muziek speelde toch een grote rol in je leven. Ik hoop dat de (relatieve) rust je goed doet.

 9. Ik vond je al zo stil de laatste tijd, maar hoefde niet te raden naar de reden…
  Wel jammer dat je energie zo laag is dat het je zelfs belemmert met bloggen. Opkrabbelen, overeind blijven…alles kost energie. Misschien dat je na 29 januari meer te horen krijgt en er iets aan te doen is. Ik hoop het zo voor je.
  Dag liefie, houd vol ♥

 10. ik lees- tussen en in de regels door- dat je het niet goed stelt.
  Ik hoop dat je snel terug de energie terug vindt.

  Ik vroeg me al vaak af waar jij de energie en inspiratie vond om geregeld te schrijven, je lay-out zo mooi aan te passen, voor blogpartners te zorgen en hen te verrassen en dan nog die uitdagingen.

  Zelf slaag ik er niet echt in om mee te doen aan uitdagingen, het geeft me ook een vrijer gevoel.

  Maar ik ben blij voor jou dat je het kan doorgeven, en aan mee doen als je tijd en zin hebt.

  Veel moed, Melody!

 11. Wat naar dat het niet gaat zoals je wilt. Je hebt dan ook een heftige periode achter de rug.
  Helaas is het zwijmelen voor mij afgelopen sinds ik mijn blog afgesloten heb. Maar dat kon niet anders. Ik heb veel plezier beleefd aan die uitdaging, net als Achter de foto, de We-300 , Write on Wednesday en de Zing-Zo

  Ik wil je dan ook hartelijk bedanken voor al jouw uitdagingen en wens je heel veel sterkte en beterschap.

  Liefs en een dikke kus, JUoanne

  1. 2019 was een afschuwelijk jaar, alleszins, veel ziekte, veel verlies, veel pijn en verdriet inderdaad…

   Jah dat weet ik, jammer dat het zo moet maar het zij zo.

   Dank je wel, dat is graag gedaan natuurlijk want vind het zelf veel te leuk allemaal, alleen trek ik het nu niet meer… Dank je wel, knuffel xxx terug

 12. Ha Melody,

  heel herkenbaar.
  Ik heb ideeën zat, maar gewoon even geen echte zin.
  Misschien hou ik wel weer even pauze.
  Dat kan wel eens helpen.

  Nou ja… anyway…
  we gaan wél gewoon door met ademhalen en dat is al een hele geruststelling…

  ❤️
  Liefs van Marlou

  .

  1. Ha Marlou

   Ja precies… de echte zin is er ook wel maar ik ben te moe, 3 letterwoord die bij lange na niet verwoordt hoe het écht voelt.

   Doen wat je ❤️ je ingeeft….zeg ik altijd tegen iedereen, ook tegen mezelf want dat is altijd het enige dat écht klopt.

   Haha ja nou …niet in mijn geval op dit moment, dat is nou net 1 van die klachten, ik heb teveel ademnood en hijg als een oud paard van 157 ipv 57

   ❤️❤️

   1. Ach wat erg. Wees voorzichtig. Je hebt afgelopen tijd ook zwaar gehad. Goed bij te komen. Las pauze erin Melody. Dikke knuffel voor jou. XXX ❤️❤️❤️

    1. Leuk is anders inderdaad.

     Het afwachten op uitslagen van diverse onderzoeken is 1 ding dat ik ga doen en voor de rest ga ik doen wat mijn hart mij ingeeft… Dank jullie wel liefs terug.

  1. Morgen(woensdag) vroeg om 8 uur 😉 …. dat zijn de 1e afspraken, 3 stuks… dan vrijdag over 2 weken naar een ander ziekenhuis

   Dat is lief van je! Dank je wel. Dat hoop ik ook, het bijna constant naar adem moeten happen is enorm vervelend.

   X❤️x

 13. Wat naar als zelfs je favoriete muziek te veel prikkels geven, dan zit je hoofd echt heel vol. Ik hoop dat er weer wat ruimte vrij komt voor muziek.
  Fijn dat Natasja het stokje overneemt, zelf doe ik niet mee met zwijmelen op zaterdag, maar vind het wel leuk om het bij anderen te luisteren. Je bent goed bezig Mel… vooral doorgaan met delegeren, dat brengt rust 🙂
  Laifs,

  1. Jah, leuk is het niet… dank je wel, hoop ik ook uiteraard.

   Zeker weten, scheelt een hoop zorg en vooral onnodige druk

   😉 Ik leer het ooit nog wel …

   xxx

 14. Misschien, heeeeeel misschien, zou je eens CBG kunnen proberen.
  Maar lees je ook daarmee goed in?

  Ik gebruik het niet omdat de CBD bij mij voortreffelijk werkt.
  Het is mij ooit weleens aangeraden.

  1. Misschien ja…. ik heb er al van gehoord en over gelezen ook, men is niet duidelijk of het samen gebruikt beter is of juist 1 van de 2 … daarbij wil ik op dit moment even niet iets ‘proberen’ omdat ik op het randje zit van wat ik aankan.
   Ik ga nu eerst de onderzoeken die al gepland staan laten uitvoeren, uitslagen afwachten, kijken wat de adviezen zijn.. en dan verder kijken, one step at the time en tzt zal ik dan wel beslissen of ik cbg ga proberen of niet…

 15. Tjeetje, Mel, hier schrik ik van. Had zo gehoopt dat je na je infarct goed was opgeknapt en aan het genieten was van allemaal leuke dingen, en geen tijd had voor bloggen…………
  Maar jij, die altijd zo gek geweest bent van muziek, het nu niet meer kunnen verdragen ? Het slechtste scenario volgens mij.
  Hoop echt dat de onderzoeken die je moet ondergaan, uitsluitsel geven en dat er een goede, vlotte remedie is.

  Sterkte, ik denk aan je en bid voor.

  1. Hoeft niet hoor…. speelt al geruime tijd, wordt ergers de afgelopen maanden, dus soort van gewenning hier… ik denk er niet over na verder, ik ben vooral bezig het ontspannen…

   Dat hoop ik ook… het begin is er … nu afwachten en onderzoeken etc ondergaan.

   Dank je wel, lief van je.

Voel je vrij je ♥ te luchten...

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.