Donateursdag Stichting AAP

 

 

Precies 18.00 uur als ik start dit bericht te typen. Ongeveer een uurtje thuis na een heerlijke dag in Almere.
Zoals gepland zaten we om 8.00 uur in de auto vanochtend, ik (uiteraard) heerlijk op de bijrijdersplaats en Daphne achter het stuur. Iedere keer weer blij dat zij vorig jaar haar rijbewijs haalde en graag autorijdt.

Rij ik op de a6 dan is Hajé aangezegd, vaste prik, plek voor een pitsstop. Overheerlijk gebak, overheerlijke cappuccino en een prachtige plek om even ‘weg van de snelweg’ te zijn. Ongeacht vanaf welke kant je komt want Hajé zit aan beide kanten. Daphne weet dit inmiddels en ik hoef haar niet te sturen, ze rijdt automatisch al de parkeerplaats op.

Op de parkeerplaats was het druk met politie-auto’s en motoren. Terwijl de auto’s wegreden had ik sjans met een motormuis. We babbelende even, hij vertelde dat ze allemaal uit Driebergen naar de a6 in Lelystad gestuurd waren ivm de TT. Toen ik hem vertelde dat ik Assen altijd ontvlucht tijdens de TT-dag glimlachte hij en zei: “tja wij snappen ook niet waarom we hierheen gestuurd zijn maar oké we doen ‘gewoon’ ons werk. Ik kreeg nog een knipoog en een vette glimlach en wij vervolgden apart onze weg nadat ik hem een fijne werkdag wenste en hij mij een fijne zondag.

Weer enige tijd later reden wij de parkeerplaats bij Stg. AAP op. We waren, zoals gepland, keurig op tijd en gingen eerst even aan de wandel. Daarna het bezoekerscentrum in waar we allerhartelijkst ontvangen werden met koffie en wat lekkers. Weer even later werd de groep opgesplitst in 2 groepen en gingen we op pad. Al kom ik er dan ieder jaar op de donateursdagen, ik vind het iedere keer weer even schokkend en indrukwekkend de verhalen te horen en de beelden te zien. Indrukwekkend zowel negatief als positief want wat doen ze daar toch goed werk! Iedere keer weer ben ik blij dat ik op mijn eigen manier een steentje mag bijdragen aan hun idealen. Inmiddels hebben ze een 2e locatie in Spanje waar ook veel dieren naar toe gaan als ze eenmaal lichamelijk en geestelijk hersteld zijn van hun traumatische ervaringen. Ze zetten hun dieren niet terug in de natuur omdat dat simpelweg, hoe spijtig ook, onmogelijk is. Ze hebben in Europa gelukkig diverse locaties waar dieren naar toe kunnen, terwijl ze wel wereldwijd alles in hun macht doen om dieren uit hun benaderde posities te bevrijden. Bizarre bijkomstigheid is wel dat ze geen cent subsidie of wat ook maar krijgen dus volledig afhankelijk zijn van begunstigers zoals ‘ons-de donateurs’. Natuurlijk is er nooit geld genoeg maar ook voor die mensen die hen graag willen helpen maar het financieel niet kunnen missen zijn er tal van andere mogelijkheden. Je kunt ze bijv. ook in natura helpen, op hun website staan alle mogelijkheden en benoemen ze ook expliciet waar ze behoefte aan hebben. Ik doe beide en dat al vele jaren lang.

 

 

Na de officiële rondleiding gingen Daphne en ik lunchen op het terras waarna we op ons gemakkie hun Jungle doorwandelden en vele mooie foto’s maakten. Hoe het gebeuren kon weet ik niet maar ik had kennelijk vergeten mijn camera-batterijen op te laden, grmbllll, dus de foto’s die jullie kunnen bekijken komen voor het 1e deel van mijn gsm, voor het 2e deel van mijn camera en voor het laatste (grootste) deel van Daphnes camera. Daarbij in ogenschouw genomen dat mijn nieuwe camera veel meer vermogen vergt dan mijn vorige en ik me dus ook realiseerde dat ik batterijen erbij moet gaan aanschaffen, ga ik dus vanavond gelijk doen want wat me vandaag overkwam gaat me niet nog eens gebeuren. Voordat we het terrein verlieten liepen we de winkel nog even door en zoals ik bij elk bezoek doe, kocht ik ook deze keer weer een aantal producten, broodmeel om precies te zijn, dus manlief mag weer met zijn broodmachine spelen de komende tijd.

Rond half vier reden we het terrein weer af en begeleid door de zon reden we op ons gemakkie terug naar Assen, uiteraard via Joure en Groningen om de TT-ellende niet te hoeven ontmoeten. Zin aan koken had niemand hier van ons vier dus na koffie en bijkletsen stapte manlief de auto in en reed naar de chinees om eten te halen.

Foto’s kijken? – Dat mag & kan HIER; veel kijkplezier en een fijne zondagavond gewenst.

7 hartenluchtjes op “Donateursdag Stichting AAP

  • Melody says:

   Nee zeker niet, ze hebben daar een grote verscheidenheid aan uitheemse dieren in de opvang maar ook mooie tuinen, zowel binnen als buiten, zeer de moeite waard vind ik, en ‘t is nog gratis ook….

   Ja dat dacht ik wel dat je dat zou begrijpen 😉

 1. Ik raak helemaal in de war. Zit Stichting Aap nou in Lelystad of in Almere, zoals ik altijd gedacht heb. Ik moet namelijk bekennen dat ik er nog nooit ben geweest.
  Je hebt groot gelijk om die rot herrie van die motoren te ontvluchten.

  • Melody says:

   Ach jeetje, nee toch? 😉
   Het zit in Almere hoor, schreef ik het ergens verkeerd? Kan het niet terugvinden maar wellicht kijk ik er overheen?

   Het is zeer de moeite waard kan ik je zeggen, nog gratis ook… je kunt er heerlijk wandelen, zowel ‘bloot’ als ‘overdekt’..

   Ja toch, echt zo niet mijn ding.

 2. Leuk klein paadje over dat bruggetje. Ziet er zo gezellig kronkelig uit. De foto’s van de papegaai vind ik ook mooi. Waarom weet ik niet maar ze springen er tussenuit (-:
  Fijn dat je weer kan genieten. Elke dag een beetje meer heb ik het gevoel.
  Dikke knuffel ♥

  • Melody says:

   Ja prachtig he, je waant je gelijk in een sprookjesbos en verwacht al half en half dat tinkerbell komt aanvliegen ofzo

   Dank je wel, ja is het ook. Ja en nee, ik leef veel bewuster per moment en een dag is me teveel/telang in 1x

   -x-♥

Lucht je ❤️

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.