Gisterenavond bespraken Daphne en ik wat we vandaag zouden gaan doen, thuis blijven zitten was geen optie en de heren waren de hele dag aan het werk. Het zou mooi weer worden dus we wilden naar buiten, de natuur in, fotograferen en van mooie dieren genieten, ja duhuh, een dierentuin, ofcourse what else glimlach. “Weer Duitsland in?”… Neuh… laten we Hoenderdaell pakken, in Noord Holland, kennen we beiden nog niet… “Ja goed plan, doen we”.


En zo doende stonden we vanochtend op tijd naast onze bedden en zaten we even later in de auto en tuften we naar het Noord-Westen, de Afsluitdijk over en aan de andere kant naar boven. Weer even later parkeerden we de auto en na het kopen van onze entreekaartjes wandelden we het bos in dat voor ons lag. We hoorden wel diverse dieren maar zagen er eerst geen.

Landgoed Hoenderdaell blijkt een zeer uitgestrekt natuurgebied te zijn met af en toe een dierenverblijf. Schitterend aangelegd en opgezet. Een klein aantal derenverblijven was wat mij betreft aan de kleine kant maar je kon duidelijk zien dat men hun uiterste best deed om het ieder dier zoveel mogelijk naar de zin te maken. Op hetzelfde terrein bevindt zich ook Stichting Leeuw, die stichting vangt leeuwen op na oa beslagnames uit private collecties en circussen.


Hoenderdaell heeft een zeer uitgebreide vogelcollectie. Ik zag zelfs vogels die ik in andere dierentuinen nog niet of nauwelijks was tegengekomen. Velen maakten ook veel geluiden, alsof ze plezier aan het maken waren. En er waren ook die volop bezig waren met de paringsdansen, een schitterend gezicht.


We hadden gelezen dat er om 12.30 een roofvogelshow zou zijn, die wilden we uiteraard gaan zien. Op de weg er naar toe kwamen we bij een enorm groot verblijf waarin 3 bruine beren aan het dollen waren. Wat een schitterend gezicht, die dieren zagen er fantastisch uit, waren aan het spelen en oogden niet alleen supergezond maar ook supergelukkig. We verloren de tijd uit het oog en hobbelden enkele minuten later dan gepland bij het deel binnen waar de roofvogelshow al begonnen was. Vele vogels kwamen aan de beurt en dat was een prachtig gezicht.


Nou is een dagje dierentuin voor mij altijd een feestje… als ik dan ook nog het geluk heb een Kroonkraanvogel vast te leggen kan mijn dag echt niet meer stuk. Qua lievelingsvogels staan de Kroonkraanvogels op een gedeelde eerste plaats met pauwen en ik had vandaag super veel geluk want ik mocht niet alleen Kroonkraanvogels fotograferen maar ook talloze pauwen, zowel mannetjes als vrouwtjes.


Ennnn de grootste mazzel had ik vandaag fysiek want de morfine werkte vanaf de 1e minuut en mijn handen werkten ook geweldig goed mee. Ik ben dus een heel blij mens met de dag van vandaag en de vele prachtige foto’s die ik heb kunnen en mogen maken. Ook Daphne heeft haar camera niet werkloos in de tas laten zitten en kwam dus net als ik met veel foto’s op het sd-kaartje thuis. Veel van onze foto’s lijken natuurlijk op elkaar maar toch heb ik mijn eigen serie aangevuld met een deel van de hare omdat ze te mooi zijn om ze niet te delen. Het is een vrij grote map geworden, 285 foto’s maar liefst. Wil je die bekijken dan wens ik je heel veel plezier…. klik maar ►►►HIER◄◄◄.

15 Hartenluchtjes op “Dollende beren”

 1. mogge Melody
  dat is een fantastische dag geworden
  blij voor je dat je ook fysiek goed was en bleef
  resultaat een prachtige serie met de meest uiteenlopende dieren

  geniet de dag

  1. Middag Karultjuhhhhhhhhhhhhh

   Jaaaaaaaaaaaaa heerlijk.

   Dank je wel hoor, je bent een schat!

   Dat doe ik hoor, lekker op de bank, niets moeten en alles mogen. Jij ook aub!

Lucht je ❤️

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.