34 Hartenluchtjes op “Dilemma”

 1. Een prachtig nummer van Chris .Eigenlijk luister ik te weinig naar zijn CD’s die ik heb .Een heel mooie keuze heb je gemaakt .
  Fijn weekend,Liefs Elisabeth

 2. Die ouwe baas is terug naar Spanje en wij zijn even terug in Nederland voor de feestdagen èn de kleinzoon en kleindochter. Qua temperatuur valt het wat tegen.
  Op z’n tijd is Chris de Burgh geweldig om te beluisteren. Carry Me is ook zo’n tranentrekker van hem. Fijn weekend.

  1. Inderdaad… hij mag nu weer tot rust komen van alle waan- & zin in ons land

   Kan ik me voorstellen, veel plezier alvast.

   Inderdaad, op zijn tijd, maar dat is met alles zo.

   Dank jullie wel, hetzelfde gewenst.

  1. Dank je wel lieffie.
   Fijn dat ik je weer iets kon laten ontdekken, dat doe ik graag zoals je weet 😉
   Dank je wel hoor, jullie ook.
   Tot over 5 nachtjes!

   Liefs -x-♥

 3. Vond het mooi,maar wat droevig.Kende het niet,nu wel dank je.

  p.s. Ben ‘verhuisd’naar het winterverblijf,maar de tegenstelling blijft op het waterblog.

  toedeloe!!

  1. Ja klopt…. de titel is wel toepasselijk he?
   Asje 😉

   Ehhhh winterverblijf? Sorry, kom er niet op, waar is dat?

   Ah dat is fijn!

   Toedeledoki.

 4. Mooie stem, mooi gezongen! Ik heb Chris wel eens ondergewaardeerd. Daarom heb ik, toen ik nog platen en CD’s kocht, hem overgeslagen. De tekst sluit helemaal aan op het veronderstelde conflict tussen “hoofd” en “hart”, maar daar heb ik zo mijn gedachten over, omdat het hart in feite een vanuit het hoofd (de hersenen) bestuurde “pomp” is.
  Het gevoel, waarvoor het hart als metafoor geldt, bevindt zich ook in de hersenen, in het gevoelscentrum.
  Ik ken iemand met een kloppend hart, maar (door een ongeluk) een beschadigd gevoelscentrum.
  Zo roept een mooi lied weer een hele gedachtenstroom op, die zich bezighoudt met de vraag of die scheiding tussen ratio en emotie wel echt bestaat, of dat het meer een rationalisering van emoties is…

  1. Dank je wel Dwarsbongel voor je uitgebreide reactie, fijn!

   Wat jouw gedachten betreft ben ik het wel voor een groot deel met je eens. Heb me daar ook al vaak in verdiept, enerzijds omdat die vraag mij ook al ‘eeuwen’ bezighoud en anderzijds omdat ik de ‘opdracht’ van therapeut (mv) kreeg erover na te denken en er vervolgens over te schrijven.
   Daarnaast ben ik enorm leergierig en zie ik veel op tv en zoek ik veel op het net op in een poging om dichter bij de kern te komen van iets dat ik wil weten.
   Ik kwam uiteindelijk tot de conclusie dat het in theorie klopt maar dat de praktijk onverklaarbaar anders is en dat ik dat maar moet accepteren onder het mom van ‘er is meer tussen hemel en aarde’.

   1. Dat is nog zoiets: hemel en aarde. Dat de aarde datgene is waarop de zwaartekracht ons vasthoudt, zal niemand ter discussie stellen, maar over wat je moet verstaan onder “de hemel” kent netzoveel meningen als er mensen zijn, denk ik. Daar denken ze bij de EO en in het Vaticaan heel anders over dan de astronomen, om de astrologen maar even buiten beschouwing te laten…

    1. Maar natuurlijk 😉

     Ik had dat regeltje niet voor niets tussen aanhalingstekens geschreven…..
     het is immers een zinnetje dat bij iedereen duidelijk maakt wat er bedoeld is…. en dat was ook de enige reden dat ik het gebruikte..

     Bepaalde dingen, hoe onverklaarbaar ook, accepteer ik zolang ik geen tegendeel bewezen zie worden….. de één noemt dat fatalistisch, de ander noemt het vertrouwen, een derde noemt het weer anders…. Voor mij is het doen waar ik me goed bij voel. En ja, hiermee kom ik terug op het allereerste onderwerp… ik ben zowel een denker als een doener maar wat mijn hart zegt krijgt altijd voorrang op wat mijn verstand zegt.

     1. Ik zeg dan wel eens dat er tussen hemel en aarde veel vraagtekens zijn. Van die vraagtekens moet je geen punt maken, en al helemaal geen uitroeptekens! Vraagtekens (ver)dienen ook gerespecteerd te worden in hun bestaan… 😉

      1. Daar heb jij ook weer gelijk in…. komt wel neer op wat ik al schreef……sommige dingen accepteer ik om hoe ze zijn / als wat ze zijn zonder dat er een logische verklaring voor te benoemen is..

  1. Oh dat neem ik je heus niet kwalijk hoor….. zoiets kan bij iedere artiest opgewekt worden toch.. smaken mogen verschillen en hoe iets je raakt is heel persoonlijk.

Lucht je ❤️

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.