Dijl ~ VL ~ 19

Elke week dit zo opschrijven… en ook teruglezen met regelmaat maakt me blij in de zin van dat ik winst zie en dat motiveert natuurlijk om verder te gaan, niet op te geven etc. Wat mij met name opvalt is dat ik veel weerbaarder ben en mijn emoties beter onder controle kan houden zonder het controlfreakachtige… Niet zo gemakkelijk in woorden te bevatten maar ik voel dagelijks de bevrijding en dat is sensationeel.

Zondag
2 oktober
De medicatie van de afgelopen dagen doet goed zijn werk. Weliswaar weer een nacht met amper slaap maar dat is geen probleem, ben dat ondertussen redelijk goed gewend. Geen overdadige activiteiten vandaag, drukke week voor de boeg met veel leuks.

Maandagavond groepssessie nr. 4… zie er tegenop en ook naar uit, raar maar waar. Die sessies hebben heel veel invloed in de goede zin dus zal ik ook niet overslaan tenzij het echt echt echt niet anders kan.

Donderdagavond naar Purper ; altijd enorm genieten. Extra zelfs nu ex-jeans-krullenbol Diederick er ook deel van uit maakt. Ik ga met Liesbeth en voor de voorstelling gaan we samen hartstikke gezellig op bezoek en lekker eten bij Hulk en zijn Treeske. Verheug me er enorm op hen weer te zien!!

Vrijdag mag ik dan foto’s gaan maken bij de officiële opening van Theehuis De Boskamp.
Voel me zeer vereerd dat ik dát mag gaan doen.

Zaterdag
1 oktober
Uitziek-zaterdag…. toegeven aan waar lijf om schreeuwt, niets doen!

Het cursusboek wel ter hand genomen, huiswerk gemaakt, veel gelezen. Toeval bestaat niet, ik las over valkuilen, terugvalmomenten, vermijding etc. Ik realiseerde me, terugkijkend op de afgelopen dagen, dat het dan wel geen leuke week was geweest maar dat ik toch best wel succesvol allerlei reeds aangeleerde trucjes had toegepast om alles zo goed mogelijk te doorstaan. Die realisatie deed me mentaal erg goed. Het was allemaal zo naar niet, er was ook veel moois gebeurd deze week en het verraste me dat ik het ondanks alles toch goed doorstaan had.
Immers…. verdriet en andere narigheid heeft evenveel recht van bestaan als geluk en andere mooie zaken en soms slaat de balans door naar één kant en dat mag ook, sterker nog, moet zelfs zo af en toe.
Ziek lijf… oké mag best af en toe even aan toegeven…mentaal overeind blijven is belangrijker en dat is me toch maar mooi wel gelukt deze week! Joehoe!!

Vrijdag
30 september
Met een lijf dat enorm protesteert, na veel twijfelen toch maar Jeans-Uden met Liesbeth zaterdag afgezegd.
Ik hoest me suf en durf echt die lange rit 2x niet aan.
Heel de dag zelfs in twijfel gezeten of ik wel ‘s avonds met Anita naar Nunspeet zou gaat, iets meer dan een uurtje vanaf hier. De 1e Jeans van het nieuwe seizoen, het kon me niet echt boeien, ik voelde me gewoonweg niet goed genoeg. Op het allerlaatst mogelijke moment besloten toch maar te gaan, het zou me goed doen, ging ik vanuit, deed het immers altijd al 20 jaar lang?
Deze keer dus niet…voor het eerst ooit reden we met een enorme kater naar huis. Voor het eerst ooit ook had ik spijt gegaan te zijn! Voor het eerst ooit ook had ik nu geen drang om voorstellingen bij te boeken, integendeel zelfs, de kaarten die ik heb wilde ik wel wegdoen…. Hoe erg is dat?!?!
Donderdag
29 september
Oogkleppen op, blik op oneindig, wilskracht weer aanboren, kwestie van doorgaan omdat het moet.
Ohja, ‘moeten’ is afgeschaft, willen is dus het juiste woord. Door ziekte hobbele ik hulpvaardig langs een paar adressen en deed wat mij verzocht werd, met alle liefde natuurlijk maar mijn lijf was er minder blij mee.
Woensdag
28 september
Lamgeslagen… dat wat persé moest gedaan maar verder ‘nu ff nie’
Dinsdag
27 september
Vanwege het ‘niet-fijn’ voelen had ik mijn agenda leeggemaakt, een dag rusten zou me goed doen.
Daar kwam totaal niets van, integendeel. Een a.f.s.c.h.u.w.e.l.i.j.k.e crematie in Amsterdam, files te over, kortom in plaats van een rustdag werd het een dag die ik volledig op wilskracht moest doen, GodZijDank letterlijk en figuurlijk mede overeind gehouden door Anita.
Maandag
26 september
De dag begon goed maar het werk viel me zwaar, ik voelde me niet oké lichamelijk gezien, kreeg ook mijn hoofd niet echt op orde maar geen geen reden aanwijzen.
Wilskracht aan moeten boren aangezien door ziekte mijn hulp op een aantal plaatsen nodig was.’s middags hét telefoontje dat ik al zo lang bevreesde en dat me van mijn stuk bracht.’s avonds de cursus, ik deed mijn best aan de groep bij te dragen maar dat lukte maar nauwelijks, gelukkig was dit geen probleem en mocht ik zijn wat/wie ik was zonder enige veroordeling what so ever. Raar maar wel enorm ontroerend hoe zo iets heftigs toch tegelijkertijd als een warm bad kan aanvoelen.

Nav van mijn ‘diefstal’ bij Viviane.  (Zie ook: Vorige berichten

Over Melody

❤️-elijk Welkom én voel je vrij om je ❤️ te luchten. (mag ook in: mel62ko@gmail.com)
Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

6 reacties

 1. Ik denk nog na of we Purper bezoeken wanneer die hier in de schouwburg langs komt, niet voor Diederick want die ken ik niet maar omdat het altijd een erg goed groepje is.
  Jammer dat Jeans dit keer tegenviel, maar je weet het ,op de top komen is minder moeilijk dan er blijven.

  • Kan ik me wel voorstellen….. ze waren altijd heel goed, toen werd het iets minder, ze stopten… en nu weer terug, maakt me wel extra benieuwd ….

   En ja met Died erin, dat maakt het voor mij dubbel en dwars de moeite waard. Al is het op dit moment nog even stijf duimen voor hem want hij is door zijn rug gegaan een paar dagen terug… duimduimduim dat hij er wel zal zijn donderdag

   Dat klopt…. maar aan dat drama liggen andere oorzaken ten grondslag

 2. heftig weekje, hoop dat je deze week een fijnere week heb lief

 3. Het is heel wat wat er in een week tijd allemaal voorbij komt. Als het aan mij lag, wordt deze week een topweek!
  Lieve groet

  • Klopttttt… je hebt er niet altijd alles in te bepalen….

   Is al wel een betere week maar door mijn longontsteking en de gevolgen daarvan niet zo heel fijn fysiek gezien.

   knuffel

Lucht je ❤️

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.