~ SCHRIJVERIJ ~·Kánniewáárzijnoftochwel

Dieneke is BOOS

en ze heeft volkomen gelijk…

 

Per vandaagNederland Ziek (8e plek op ranglijst)Nederland OverledenWereldwijd ZiekWereldwijd OverledenWereldwijd Genezen
Klik ook HIER4.204179208.88413.59996.176

 

Zij schreef:

Eerst rauzen ze de supermarkt leeg zodat andere mensen niet genoeg hebben, dat voedselbanken niet de resten van onze consumptiemaatschappij kunnen bemachtigen. Of dat degene die het land overeind houden voor lege schappen staan. De scholen en kinderopvang zijn dicht, daar waar ze normaal gesproken massaal hun kinderen dumpen, de gedachtelozen onder het volk. Ze zijn niet in staat hun eigen kroost te vermaken en binnen te houden. De goede daar gelaten natuurlijk. Oude en zieke mensen, ook kinderen, krijgen geen of weinig bezoek als ze in een instelling verblijven of noodgedwongen thuis. Zelf heb ik een begrafenisdienst bekeken via streaming want er heen gaan was onmogelijk. En gisteren liep het coronavirus op straat, strand en bouwmarkt en zo. Achterlijk volk😡. Op slot dan maar het hele land en niet piepen achteraf als de ziekenhuizen overvol raken en, als je een noodgeval hebt, niet terecht kunt. Niemand hoeft van mij ziek te worden natuurlijk, maar de gewone griep is ook nog aanwezig en een beetje de “mannen”griep zou helpen ze van de straat te houden. Slechts een etmaal lekker hondsberoerd zijn zodat je een ienie beetje kan voelen hoe het is. Er zijn natuurlijk ook mensen die verstandig zijn en die helpen waar mogelijk of gewoon simpel in hun kot blijven. Straks zijn, in het ergste scenario, diegenen nog over om de samenleving weer op poten te zetten, waarschijnlijk geheel vrijwillig. Ja ik ben BOOS!!! En terwijl ik dit schrijf gaan alle bellen rinkelen! 

 

Ik ben het roerend met haar eens. Die boosheid voelde ik gisteren ook toen ik op tv die hersenloze egoïstische randdebielen zag lopen / rijden, oh en wat waren ze ‘verstandig’ (vonden ze uiteraard zelf). Als deel van de risicogroep ben ik voorzichtig. Ben absoluut niet bang aangelegd maar dat beetje verstand dat in mijn heksenketel nog enigszins goed werkt pas ik nu wel zo veel mogelijk toe.
Ik kom buiten, ja natuurlijk, in onze tuin.
1x per dag probeer ik een rondje met de honden te doen, ik kies bewust een tijdstip die voor veel hondeneigenaren niet als ‘normale uitlaattijd’ is. IK kijk dan goed om me heen en als ik iemand op mij af zie komen keer ik om. Man doet dat ook omdat hij weet dat ik in die risicogroep zit.
Hij doet (altijd al) de boodschappen en probeert zoveel mogelijk met een grote boog om de anderen heen te lopen. Hij werkt nog wel, zijn werkgever heeft nog geen plannen om de fabriek stil te leggen. Is ook niet zo heel nodig op dit moment omdat man in ploegen werkt, in een team van 3 en ieder lid van dat team werkt solo als het ware, ze komen alleen maar in elkaars buurt als er een pauze is en die is er zelden want de machines draaien volcontinu.
We blijven dus ‘binnen’ en passen op, op elkaar maar ook op onze medemens ook al voelen we ons prima gezond en virusloos want wij willen het écht niet op ons geweten hebben iemand ziek te maken of erger nog iemand te vermoorden.
Ik snap, net als Dieneke, écht niet waarom mensen zo egoïstisch zijn en hun eigen wil volgen ondanks alle waarschuwingen en de ziekte-& sterftecijfers die dagelijks meermalen kenbaar gemaakt worden… Net als Dieneke gun ik niemand het ziek zijn, ziek worden, laat staan het C-virus krijgen maar ik gun deze specifieke groep wel dat ze zich een paar dagen stront-beroerd voelen of een week lang voelen wat ik al maanden voel; een hart dat op hol is, niet genoeg zuurstof heeft, en beweging van een paar meter als een marathon voelt.

 

IK schreeuwt oorverdovend: Domme mensen:
Waarom lopen jullie mij in deze tijd steeds voor de voeten als IK, nu IK tijd heb en toch thuis moet zitten, mijn complete woning wil verbouwen en daarvoor de materialen ga aanschaffen? Blijf thuis zoals gezegd, dan kan IK veilig mijn gang gaan. Blijf ook van het strand als IK daar ben, IK wil die vreselijke ziekte niet door jullie krijgen dus wat doe je daar als IK daar ben? Geef dat alsjeblieft door aan iedereen zodat IK veilig over straat kan en mij over jullie gezondheid geen zorgen hoef te maken.

 

 

30 Geluchte Hartjes op “Dieneke is BOOS

  1. Inderdaad…. er zijn zovelen die knoeterhard werken voor ons allemaal, ongeacht wat voor mens wij individueel ook zijn, en wij laten die mensen in de steek… althans niet jij en ik maar wij in het algemeen in de groep van die randdebielen… die hebben overduidelijk geen gezond verstand o nog maar te zwijgen van een geweten

 1. Ook wel bijzonder dat al die mensen die thuis moeten blijven wel vinden dat verder iedereen aan het werk moet blijven. Zo zie ik koeriers af en aan rijden om pakjes te bezorgen en vind men het heel normaal dat alle supermarkten bevoorraad blijven. En natuurlijk moeten bouwmarkten, tuincentra etc ook gewoon openblijven want tja nu hebben we tijd om te klussen en de tuin te doen en ook bij de kassa van de supermarkt doen we lekker rustig aan want ja we hoeven niet naar het werk!!! Leuk voor je maar ik en velen met mij achter jou in de rij moeten misschien wel naar het werk en doen in onze pauze snel even boodschappen want als we wachten tot na werktijd zijn de schappen leeg. Natuurlijk generaliseer ik een beetje nu , maar ik zie buiten veel symphatieke acties ook veel egoisme onder de mensen.

  1. Hallo JohMar

   Ja inderdaad, niet bijzonder als wel verbijsterend… een goede vriend van mij is vrachtwagenchauffeur, die bevoorraadt supermarkten… hij mag nergens meer naar de kantine om een bakkie koffie te halen, hij mag ook nergens meer gebruik maken van het toilet… als hij en zijn collegae niet meer rijden wat dan?

   Generaliseer maar hoor, doe ik ook… en velen met ons… gelukkig heb jij, en ik ook, ook oog voor het positieve dat nu gebeurt en ik hoop echt dat het spreekwoord ‘boontje komt om zijn loontje’ bij die randdebielen bezorgd gaat worden

   Dank u wel voor uw bezoek en uw reactie.

  2. Ja de koerier komt hier ook,niet voor hebbedingetjes maar voor medisch matriaal en ik heb voor een maand besteld zodat ze niet te vaak hoeven te komen.Ga 1x per week boodschappen doen,ziekenhuis bezoeken omgezet naar telefonisch consult,revalidatie onmogelijk,transplantatie op losse schroeven,ja ik ben egoistisch ah nog wel even uitgerekend of ik wat mondkapjes kon missen heb er 200 aan de huisarts gedoneerd.Ons eigen kind werkt in de vuurlinie,komt hier niet op bezoek om die reden.Bij een medeblogster vallen de mensen bij bosjes om,dood en beslist niet alleen de oudere.Amen.Sorry Mel dat ik zo reageer.Beterschap voor jou,pas een beetje op jezelf❤❤❤

   1. Inderdaad, die koerier komt hier ook met dezelfde reden. Ik heb net eergisteren gebeld met het verzoek een grotere voorraad te leveren zodat ze tijd overhouden voor andere zaken

    Je hoeft je A.B.S.O.L.U.U.T niet te verontschuldigen, ik zou niet weten waarvoor! Jullie, en enkele anderen in mijn kring, maar ook mezelf (zo egoïstisch ben ik ook wel) zijn regelmatig in mijn gedachten, vooral als ik iets zie of lees of hoor over acties van die randdebielen waaraan jij je ook stoort.

    Dank je wel, komt wel goed, ik kan fysiek al meer dan een week geleden, de vooruitgang is er maar gaat heel langzaam, mijn ongeduld helpt niet… en ja ik pas heel goed op mezelf, dat doe ik sinds 8-10-19 …. ikke eerst en de rest komt later.

    Denk aan jullie en wens het jullie van harte toe dat alles snel goed komt.

    1. Dit stond op Twitter, zo waar
     Nee, het virus verspreidt zich niet. U bent de verspreider. Nee, er komt geen medische oplossing. U bent de oplossing. #blijfthuis

 2. Ik blijf ook zo veel mogelijk binnen of in mijn eigen tuin, maar ik zal wel de boodschappen moeten halen die ik nodig heb, want het lijkt me lastig om straks honger te moeten lijden. Dus eens per week toch naar de winkel, brood heb ik ingevroren dus daar kan ik iedere dag wat van ontdooien. Omdat ik alleen woon, heb ik toch af en toe wat nodig natuurlijk. Maar in de winkel blijf ik op ruime afstand van de andere mensen. De mevrouw achter de kassa, zit achter plexiglas en draag blauwe handschoentjes, dus die kijkt ook wel uit. ik betaal met contactloos pinnen. En verder bezit ik mijn
  ziel in lijdzaamheid en wacht tot het virus is uitgewoed.

  1. Ja klopt…. en wat ik nog erger vind, en die lui hoop ik ook nooit te ontmoeten…. een deel van de mensheid benut deze ellende om zichzelf te verrijken, letterlijk, door anderen te bedriegen en beroven.

 3. Ook zo achterlijk: gaan hele gezinnen boodschappen doen! Laat een iemand per gezin dat doen. Alsjeblieft.
  Als we een lockdown krijgen, komt dat door die hersenloze personen die denken dat maatregelen voor iedereen gelden, behalve voor hun.
  Het is een grof schandaal. Ik geef Dieneke groot gelijk.

 4. Anderhalve meter is veel tekort met dit droge weer en de krachtige wind.
  Wordt nog veel erger, denk ik in dit dichtbevolkte land.
  Ik kuch rustig verder, nog steeds geen koorts.

  Sterkte meissie!

  1. Totale lockdown zit er aan te komen…ik hoorde al dat dat as dinsdag gaat gebeuren… en aan alle idioten zeg ik dus ‘hartelijk dank!’

   Het wordt zeker nog erger want er zijn nog teveel randdebielen die vrij rondlopen ipv dat ze achter slot en grendel zitten

   Dank je wel, jij ook.

 5. Als straks iedereen van straat moet, is dat aan dit soort gedrag te danken en dan nog zullen deze mensen het niet WILLEN begrijpen.
  Wij hebben hier al onze eigen opsluiting. Even snel een boodschapje en hup weer naar huis. Vandaag in het zonnige portiek uit de wind en de voortuin als barriere was het heel aangenaam toeven.

  1. Je hoort meer en meer dat die lockdown onvermijdelijk is… dus tja… en als je kijkt naar Italië… waar men een lockdown telkens uitstelde en welke gevolgen dat kreeg/krijgt… dan kun je er donder op zeggen dat dat hier ook gaat gebeuren als men het telkens uitstelt…

   Er is gewoon een groep volk die zichzelf boven alles verheven vinden…. gisteren nog, 3 oetlullen op tv die even ‘gezellig de dag doornemen’ en vertellen hoe leuk het was om in het park te wandelen… om vervolgens het gesprek voort te zetten in afkeurende toon dat mensen niet willen lusiteren en naar tuincentra, bouwmarkten, stranden, parken etc gaan….
   De pot verwijt de ketel…

   Wij handhaven dat ook… ik kom amper de poort door, alleen 1x per dag en dat op andere tijden dan normaal zodat de kan op het tegenkomen van iemand heel gering is, en zodra ik iemand zie aankomen keer ik om

   IN onze tuin ook

 6. Ik maak vanaf vandaag schoon op een besmette locatie van mijn ene werkgever en stuurde dus mijn 2e werkgever hierover bericht met de vraag of ik nog wel naar mijn werkplek mocht die ik voor hen schoonmaak , eh ja hoor, maar wel je mond dicht houden . Echt ? Menen jullie dit ? Ja hoor zolang ik mijn mond houd en afstand bewaar, zien zij geen reden om mij niet te sturen!!!!!!!!!!!!! Als simpele werknemer zit je dan met een enorm rotgevoel. Als ik mijn mond opendoe of weiger dan krijg ik een hoop gedonder. Zeg ik niets en doe ik wat mij opgedragen word zit ik met een rotgevoel.

  1. Waar ligt jouw verantwoordelijkheid?

   Bij je werkgevers of bij jouw eigen gezondheid en die van jouw naasten? Je werkt nu, als ik het goed begrijp, bij 1 werkgever in de kernberoepen van dit moment. Die andere werkgever vindt ‘scoren’ overduidelijk belangrijker dan de gezondheid van zijn personeel (hij zal zelf vast niet op de werkvloer tussen dat personeel staan) …. staande in jouw schoenen heb je dus 3 mogelijkheden
   a) je licht al je collegae bij die 2e werkgever in over het gedrag van die werkgever tov hen
   b) je geeft die werkgever de middelvinger en kiest voor je eigen gezondheid
   c) je geeft die werkgever de middelvinger, én kiest ervoor verantwoordelijkheid te nemen voor de gezondheid van jezelf, je naasten, en je collegae

   en ja ik snap, niet werken is geen geld… maar wat is geld waard als je dood bent…. Om je te herinneren, de arts die Corona als eerste erkende en meldde werd het zwijgen opgelegd en hij is al lang dood… China doet zich nu voor als het op 1 na braafste jongetje van de klas maar als zij naar die 1e arts hadden geluisterd én adequaat hadden gehandeld was de huidige situatie geheel anders geweest.

   Kortom…. rotgevoel? Hoe kun je een rotgevoel hebben als je de verstandigste keuze maakt? Hoe denk jij, voel jij je, als jij je over enige tijd moet realiseren dat jij verantwoordelijk bent voor de dood van een ander omdat jij nu je mond hield om dat rotgevoel te voorkomen???

   1. Niet werken , geen geld. Is toch een probleem omdat ik tenslotte wel aan het eind van de maand mijn rekeningen moet betalen. Maar het bleef me dwarszitten, dus heeft mijn vriend de vraag neergelegd bij het RIVM omdat zij deskundigen zijn op dit gebied . Volgens hen kan ik wel blijven werken zolang ik op het besmette pand maar wel het protocol strikt opvolg en bij het eerste teken van ziekte verschijnselen thuisblijf. En volgens mijn vriend hebben ze wel alle gegevens genoteerd zoals de naam van de betreffende werkgever en mijn werkplek.

    1. ik schreef al dat ik dat ik ook bedacht had…. en het is geen troost, ik weet het, maar miljoenen mensen zitten in het zelfde schuitje als jij aan het eind van ‘die maand’ … voor mij is het iedere maand een strijd, zonder corona, omdat zowel man als ik als 1 van onze honden 2019 medisch rampjaar was en onze ‘geweldige’ zorg (NOT!) de kosten deels op ons verhaalt omdat het kapitaal dat wij maandelijks aan zorgkosten betalen die shit niet dekt. Niet dat ik daar wakker van lig overigens, ze zoeken het maar uit, willen ze geld en heb ik t niet komen ze maar onkruidsprietjes uit de tuin trekken bij gebrek aan gras

     Wat je wel of niet ‘moet’ gaan doen is totaal aan jezelf, het is jouw verantwoordelijkheid… ik zit in de risicogroep dus mij kom je niet tegen. maar ik hoop wel dat jij met je geweten kunt leven als het onverhoopt fout gaat .

     kortom, ik sta er anders in.

     1. Heb al 3 keer geprobeerd om een passend antwoord te geven, maar bedenk me net dat ik niemand tekst en uitleg verschuldigd ben. Ik kan mezelf recht aankijken in de spiegel. En elke ochtend krijg ik op mijn werk te horen , gelukkig je staat er weer. En de cliënten van de zorginstelling waar ik werk reageren blij als ze me zien, zelfs in mijn overall, mondkapje , bril en handschoenen. Al die mensen weten dat ik niet alleen werk om mijn rekeningen te betalen , maar dat ik voor 100% er wil zijn voor die mensen.

      1. Je hoeft je voor mij ook zeker niet te verantwoorden/verklaren… het spijt me oprecht als dat wel zo overkwam… nadeel van tekst op schrift, je mist de stemintonatie en gelaatsuitdrukking.
       Ik schreef al… ik sta er anders in.

       Jij gebruikt je verstand en volgt je hart, dat kan ik alleen maar toejuichen… jouw 2e werkgever doet dat niet, en velen met hem.. en die brengen mensen zoals mij in gevaar.

Lucht je ❤️

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.