Diederick-Nigel-Bill

Zwijmelen op Zaterdag *385* ~ 28 maart 2020
~ 1 = Marja 17-11-2012 / 04-11-2017 (nr. 1 t/m nr. 260) ~ 2 = Trees 11-11-2017 / 13-07-2019 (nr. 261 t/m nr. 347)
~ 3 = ikzelf 20-07-2019 / 25-01-2020 (nr. 348 t/m nr. 375) ~ 4 = Tasja 01-02-2020 (vanaf nr. 376)

Alweer vele jaren geleden maakte hij deel uit van Jeans, was hij vanaf dag 1 één van mijn favoriete castleden en bleek het ook nog eens een hartstikke lief mens te zijn, mooi van binnen én buiten. (Jullie lezen zijn naam hier vandaag immers niet voor het eerst *glimlach*) De laatste jaren maakt hij deel uit van Purper maar buiten dat zit deze muzikale miljoenpoot absoluut niet stil. Hij heeft nu weer iets nieuws geschapen samen met Roos en The Dutch Tenors en dat werd gisteren uitgebracht… TROTS op Died!

 

 

Nu ik het toch over Jeans heb… even terug in de tijd, 2014-2015 in dit geval, Nigel, een andere favoriet… met de rest van de crew zingt een nummer van Bill Withers die gisteren overleed op 81 jarige leeftijd. Zijn originele versie plaats ik er ook even bij.

 

 

Ik wens jullie allen een heel fijn ❤️-verwarmend weekend toe met vooral Gezond Verstand aan het roer!
 

 

26 thoughts on “Diederick-Nigel-Bill

 1. Diederick en Nigel ken ik geloof ik niet. Bill wél! Ik las dat hij maar 15 jaar actief geweest is in de muziekwereld. 8 platen gemaakt. Toen vond-ie het wel mooi en is…. geen idee wat hij is gaan doen. Het schijnt dat de lauweren dat jaar uitverkocht waren, maar dat kan ook vuige roddel zijn. Hoe dan ook, de man is verantwoordelijk voor een van de mooiste liedjes die ik ken, niet wat mij betreft Lean on me (ook prachtig, net als bijv. Grandma’s hands!) maar Ain’t no sunshine. Al had hij alleen maar dat liedje gemaakt dan hadden ze de totale lauwerenoogst van tenminste 10 jaar voor hem mogen uitspreiden. …. and this house that ain’t no home, anytime she goes away…

  1. Misschien niet persoonlijk maar ik heb al vaker over ze geschreven en die blogs heb je wel gezien maar geeft niks…

   Ja er gaan wat rare verhalen rond nu inderdaad…. 1 van de verhalen die mij bij is gebleven is dat hij zichzelf tot doel had gesteld mensen wereldwijd te verbinden en toen hem dat niet lukte stopte hij er mee dat te bewerkstelligen… en nu in de Corona crisis wordt zijn muziek kennelijk heel veel opgeroepen omdat het bemoedigt en troost…. dus wellicht postuum toch nog die lauweren?!

   Het huis dat zonder een zeker iemand geen thuis is… een doemscenario voor een groot deel van de mensheid waaraan weinig ontkomen…. en dat meer zeer doet dan in woorden te vatten is.

  1. Goedemorgen Karel

   jawel hè …. dat klopt wel, Nigel maar ook Died trokken me er wel vaker door , zeker ook in 2014-205 want dat was een heel nare tijd

   Dank je wel, jij ook, zwaaiiiiii

   1. mooi dat de muziek van deze muzikanten je door nare tijden sleepten
    en ook deze nare tijd komt achter ons te liggen hoor
    kop op en geniet de zon

    zwaai zwaai

    1. In dat seizoen van Jeans stierf 1 van mijn beste vriendinnen op 14 juli en 1 van mijn beste vrienden op 31 juli … in een tijdsbestek van 11 maanden moest ik van 13 mensen afscheid nemen waarvan er maar 2 85+ waren en de rest veeeeeeel jonger.

     Ja joh, tuurlijk, ik heb hier niet zo heel veel last van…. nog niet… en of dat nog gaat komen of niet is afwachten want dat is niet te voorspellen. Gelukkig heb ik zowel de cardiologen als de psych bij de hand (telefonisch) en hun telefoontjes – gesprekken met de medicaties helpen me heel goed.

     Dat doe ik zeker, buiten in de tuin, tijdens het uitlaten van de honden… ik ben niet depri noch moedeloos. Ben wel verontwaardigd over het stompzinnige egoïsme dat sommige mensen blijven vertonen. ZIj vinden dat zij overal recht op hebben dus gewoon vrij hun gang mogen gaan… maar als ze dan ziek worden willen ze natuurlijk wel het 1e de beste ic bed en ook de beste hulp… terwijl mensen die het verdienen omdat ze zich keurig aan de adviezen houden dan ook mogen verrekken.

     Zwaaizwaiiiaiaiaiiii

     1. ja dat is heftig 🙁

      ik red me ook prima , als gewend zijnde altijd alleen te zijn , valt dat me nu ook niet zwaar

      ja die stomme lui mogen ze van mij oppakken en zolang ergens verweg opsluiten

      mazzel

 2. Namen zeggen me vaak niet zoveel maar muziek des te meer. Ja natuurlijk kende ik de muziek van Bill Withers. Fijne zwijmels.
  Hoorde ook dat hij overleden was, wat ik ook hoorde was dat hij zelf zijn p,atencontract jiet wilde verlengen omdat de platenbons te veel invloed uit wilde oefenen op zijn muziek. Het is daarna niets meer geworden. Helaas voor zijn fans.
  Jouw andere plaat ga ik straks even luisteren.
  Zit nu mij favo programma te luisteren. Musica religiosa.

 3. Je verwende ons met maar liefst drie lekkere nummers. Als je een rustig plekje kunt vinden mag je bést naar buiten hoor, zou ik zeker doen . In Drente moet het zelfs makkelijker zijn om rustige natuur te vinden dan hier in de randstad. Op weekse dagen dan natuurlijk want het weekend is wat mij betreft voor de werkende meute, daar maak ik graag ruimte voor. Het doet zó goed om even te wandelen en dan kruip ik wel even in de auto om een rustig plekje te vinden. Dat lukte zelfs vandaag nog.

  1. 😉 Kon in dit geval niet missen gezien de associatie..

   Dat klopt… maar…. voor het individu…. en als al die enkele individuen bij elkaar komen is de balans gelijk zoek….. als ik met de honden loop dan verbaas ik me nog steeds over de drukte aan auto’s die voorbij vliegt over de ringweg (waaraan wij wonen op zo’n 150 meter afstand) alsof er niets aan de hand is terwijl ik in de wijk zelf geen mens zie

   Er is totaal geen sprake van dat ik het iemand niet zou gunnen maar een deel van de mensheid 8% in Nederland, wil ‘gewoon gaan doen wat ze willen doen’ dit weekend… en over die groep erger ik me wel want als zij straks ziek worden staan ze evengoed vooraan in de rij op de ic om een bed en hulp te claimen . Het egoïsme is tenenkrommend stuitend. En daar werkt een groot deel van Nederland zich het apezuur voor?

  1. Dat geeft helemaal niks… ik snap het ook wel….

   Voor mij ligt het gevoelsmatig anders omdat ik zowel Diederick als Nigel persoonlijk en goed ken… die beide knullen hebben heel wat van mijn emoties mee gekregen en mijn verdriet ook deels gedeeld en mij gesteund in een heel moeilijke tijd. Die emotionele band én herinneringen beïnvloeden de smaak … bij mij in ieder geval wel, als je iemand kent / liefhebt zul jij diens werk sneller mooi vinden dan wanneer het van een onbekend komt.

   Dank je wel, jullie ook… (ps we staan weer kiet hè)

 4. Schoonzoon zat in een band Greendive
  En nee ik vond die muziek niet mooi haha
  Wel speelde hij mee in een coverband van de Kinks en dat was meer mijn ding.
  Maar dat muziek je kan helpen in moeilijke tijden dat is zeker waar.

 5. Nou nou Melody, heb jij even uitgepakt, twee fantastisch mooie uitvoeringen van deze liedjes, al is die met Diederik wel mijn favoriet, klinkt echt super, heel mooi en zeker ik ken Diederik dan ook een klein beetje, een zeer mooi bescheiden mens…

 6. Wat een bijzonder optreden die eerste!
  Mash up klinkt zo als door eelkaar gehusseld tot een prutje. Maar ze hebben er echt iets moois van gemaakt.

Lucht je ❤️

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.