DiWoDi-Wo

Gedichten op elke 2e woensdag

30 – Gestart op 6 juli 2016

Lees ook de bijdrages van: RIA & Minoesjka & Jou?

Even maar

Op uitkijk staan
blik op oneindig

Wensen op komst
mogen verwelkomen

Verzwegen of benoemd
eenzaamheid knaagt

Aan huis gekluisterd
dag is lang

Langs een praatje
lach op ‘t gezicht

Verlangend gehoopt
aandacht geeft licht.

12 Hartenluchtjes op “Di-Wo-30”

 1. mogge Melody
  speelde jij daar nu verstoppertje met die zo te zien een ijsbeer
  die zal wel gedacht hebben , wat is dat voor een raar iets , een boom hihi
  je schrijft het mooi , aandacht doet altijd goed en zal voor een ieder de dag minder lang maken 🙂
  geniet de dag

  1. Goeiusmorrugus… ikke nie hoor, Felix wel, had ff geen zin aan gapend publiek zeker ofzo

   Ja precies, dat geldt voor ieder mens, met name voor de alleenstaanden zoals mijn maandagmeneer. bijv.

 2. Zoals hij daar staat achter de boom lijkt hij eenzaam en verlaten. Toch ben ik blij dat hij hier niet staat.:-)
  Ja Melody er zijn heel veel eenzamen zoals jou maandagmeneer, helaas XXX

  1. Dat was ook mijn 1e indruk, al was dat maar heel even… want het ijsberenverblijf was splinternieuw en de ijsberen waren er nog geen week… ik bedacht me toen dus gelijk dat zij nog wat onwennig waren…
   Toen ik er later weer kwam zag je duidelijk dat ze het naar hun zin hadden. (gelukkig)

   Jah ik weet het… hij is het niet echt hoor, maar af en toe overvalt zo’n bui hem, zeker nu zijn nog enig levende zoon al zo lang op vakantie is… die komt gelukkig morgen weer terug.

   xxx

  1. Dank je wel.

   Jah, klopt…. ik merk de laatste weken maar al te duidelijk hoe schrijnend het is voor de oudere medemens als hij minder goed uit de voeten kan dan hij gewend is en amper een mens ziet… En ondanks dat het bij hem ‘alleen maar’ af en toe een bui is, weet ik ook dat er anderen zijn die het 24- zo ervaren, dat vind ik zo triest, dat steekt in mijn ♥ te meer omdat ik niet bij machte ben het te veranderen al hoe graag ik dat ook zou willen.

   ja prachtig, dank je wel, fijn!!!

   1. Ja, weet je, mensen moet maar zo lang mogelijk thuis blijven, met allerlei dure hulpmiddelen, laatst zag ik weer dat er airbags voor rond de heupen waren te koop voor 400 euro, om te zorgen dat oudere hun heupen minder vaak breken 🙁
    Resultaat is zo triest ……. zeker als je dan hoort dat hier in de regio een dame van 96 jaar van een flat is gesprongen, gelukkig voor haar met het gehoopte resultaat ………. maar het is te gek voor woorden, dat dit kan en zij het doen moet !!!!

    1. Op zich vind ik het prima dat men stimuleert dat mensen langer zelfstandig blijven wonen… maar dan wel in een 100% verantwoorde situatie.
     Het is inderdaad te bizar voor woorden hoe onze maatschappij de mensen aan hun lot overlaat.
     Voor zij die geen bodemloze beurs hebben.

     Dat meen je niet, wat afschuwelijk!!!

Lucht je ❤️

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.