Der goit niks boovn Grunn

zeehondjes1
Vanochtend stond ik op tijd naast mijn bed. Enkele seconden eerder, net voor de wekker aan, wakker geworden met smile van oor tot oor want mijn dag zou beginnen met Irma’s gouden handjes, een betere start bestaat er niet zou ik bijna zeggen. Daarna aan het werk… weliswaar met beleid om de warmte/benauwdheid het hoofd te kunnen bieden.

Eenmaal thuis omgekleed en een bakkie gedaan waarna Liesbeth en ik de auto in stapten en via via op weg gingen naar Pieterburen om daar naar zeehondjes te gaan kijken. En ja, bij Pieterburen ligt ook de plaats Eenrum. Ik kan het mijn (v)echtgenoot niet aan doen wel in Pieterburen de auto uit te stappen en in Eenrum niet…dus was onze 1e stop in Eenrum bij Abrahams Mosterdmakerij alwaar ik een emmer mosterd kocht en we een kopje koffie dronken. Daarna dus door naar de zeehondjes…. Liesbeth weet nu pas echt hoe mooi mijn geboorteprovincie is en al spreekt ze niet mijn dialect, ze snapt het wel als ik zeg “Der goit niks boovn Grunn”

Eenmaal daar weer uit tuften we wederom via kruip-door-sluip-door-weggetjes terug naar Assen, Het laatste stuk dan wel via de snelweg want ja “time flies when one is having fun” en ik wist dat manlief met pannenkoeken op ons zou zitten wachten én ik moest Sem nog ophalen ook. De Cocker Spaniël die hier elke zomer een week of 4 rond dolt.

sem

Ik besloot dat maar gelijk te doen zodat ik niet nog op een later tijdstip wederom de (voor mij te) hete auto in moest. En dus stapten we met zijn drietjes rond de klok van zes, keurig toch, het huis weer binnen en konden we aanvallen op koffie met pannenkoeken, met kaas en spek, jummie!!!

Natuurlijk maakte ik foto’s…. een klein mapje vol deze keer, het zijn er maar 30 maar ze zijn te leuk om ze niet met jullie te delen…. Veel kijk plezier.

Over Melody

❤️-elijk Welkom én voel je vrij om je ❤️ te luchten. (mag ook in: mel62ko@gmail.com)
Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

12 reacties

 1. Wat leuk om te zien, ben eigenlijk nog nooit in Pietersburen geweest.

 2. Leuk met een dinnetje door Grun 😊

 3. Wat een mooie foto sie eerste, ik geloof je dus meteen dat het er érg mooi is. Maar toch ben ik tével randstad mens om daar te willlen wonen.
  Hoofdzaak is dat jullie samen een leuke dag hadden.

 4. Hail nuver, dat is mien laaand …
  Vandaag 30 jaar geleden dat troubadour Ede overleed.

 5. Toch leuk zo’n stapdagje. Mij niet gezien in de hitte in de auto 😉
  liefs, Ria

 6. Zo grappig om zowel jouw blog als dat van Liesbeth te lezen. Jullie schrijven allebei hetzelfde maar helemaal anders (als je snapt wat ik bedoel…)
  Kus!

Lucht je ❤️

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.