Bij Trees zag ik een lijstje die zij weer gevonden had bij Mrs.T 
En ja natuurlijk neem ik het ook over want ik heb er toch zo’n hekel aan *grijns* 


1. Pakjesavond op 5 december of cadeautjes met Kerst?
Wij proberen hier wel een pakjesavond te organiseren, lukt ook elk jaar gelukkig en is altijd heel gezellig. Welke avond dat is hangt ieder jaar weer af van de roosters van mijn trio. Met 2 heren in ploegendiensten en een schoon in de horeca heb je gewoon geen standaard vrij… zeker niet als je je nieuwe rooster telkens 2 weken van te voren uitgereikt krijgt

2.Mijn favoriete smaak chocoladeletter is
De enige chocoladesoort die ik eet, en dan ook nog maar heel weinig ivm intelorantie/allergie, is de pure en dure (helaas) versie met 90+%

3. Oudjaar vier ik op deze manier
Met manlief en schoon thuis. Zoon moet werken. Geen toeters en bellen, we geven er hier geen van allen ook maar het kleinste om. Een avond net als iedere andere avond, met het enige verschil dat we later in bed liggen, niet dat we daarvoor kiezen maar ‘gedwongen’ worden omdat de geluidsoverlast in onze wijk ons toch niet laat inslapen.

4. Mijn kerstboom zet ik rond … en ruim ik rond … weer op
Niet. Zo’n ding komt er hier al jaren niet meer in. Ik ben allergisch voor de echte, de kunst vind ik niet mooi tenzij je een heel dure hebt, wij hebben er geen ruimte voor en ik wil dat er ook niet voor maken, en we hebben natuurlijk 6 viervoeters die zwaaiende staarten hebben en 4 daarvan hebben klauwende klauwtjes en daar weer 2 van zijn Oost-Indisch doof en onmetelijk nieuwsgierig. Ik wil dus niet als een bok op de haverkist moeten zitten om hen in de gaten te hebben en constant tot de orde te moeten roepen.

5. Gourmetten of uitgebreid koken?
Het 1e dan maar. Dat is hier nog wel redelijk gemakkelijk te regelen. De mannen hier hebben een broertje dood aan feestdagen. Waarom goed maken met die dagen wat je de rest van het jaar verzaakt tegenover zogenaamd geliefde familieleden etc? De dames hier vinden samen eten wel gezellig maar ja dan wel graag met mannen aan tafel die gezellig mee doen toch. Koken… doe ik al niet meer sinds wij zijn gaan samenwonen in 1983. Nooit mijn hobby geweest, manliefs wel, dus dat klusje laat ik graag aan hem over. Echter gezien zijn weerstand voor feestdagen zit een kerstdiner er toch niet in. (Sinds juli 2017 kook ik natuurlijk wel dagelijks voor mijn maandagmeneer maar oke, hij complimenteert me vaak genoeg dus ik schijn het wel te kunnen *grijns* maar leuk ga ik het nooit vinden.)

6. Wat ik het liefst in mijn kerstpakket vind
*glimlach* Heb er nog nooit eentje gehad. Manlief komt natuurlijk wel elk jaar met eentje thuis. Wij genieten er ieder jaar weer van… en laten andere mensen meegenieten want we delen het met ze. Het is ieder jaar weer een complete verrassing wat er wel in zit of niet. Verwachtingen hebben we nooit wat dit betreft. Wij snappen ook niet dat veel mensen er over zeuren, die ondankbaarheid vinden wij a) niet nodig en b) totaal ongepast. Het is een cadeautje van je werkgever, is toch leuk?!! En ja laten we wel wezen, met weinig of veel werknemers, je maakt het nooit iedereen naar de zin, dat is onmogelijk in een veeleisende consumptiemaatschappij waarin wij tegenwoordig leven. Over 2 weken of zo komt manliefs leidinggevende langs om het pakket te brengen nu hij in de ziektewet zit, we wachten het maar weer af en gaan weer andere mensen blij maken.

7. Surprises en gedichten:
Jaaa geweldig, niet voor niets steek ik al jaren zo heel veel tijd en energie in het Sinterklaas Spel in Blogland… Gisteren net de 16e editie afgesloten immers? Maar wederom nee… dat is mijn trio hier niet besteed helaas.

8. Met de Kerst ga ik wel/niet naar de Kerk
Ja-Nee. Met mijn maandagmeneer. Hij komt er normaliter niet meer, is daartoe fysiek niet meer zo in staat en de impact van een normale kerkdienst is te groot. Een kerstdienst is toch wel speciaal en we bekijken ieder jaar opnieuw of hij wil en kan en dan gaan we, en zo niet dan gaan we niet en volgen we iets op tv. Zelf… ben ik er een aantal jaren geleden mee gestopt. Het is mij de laatste jaren te cliché, te veel glitter en glamour, te veel toeters en bellen… een echt mooie kerst-kerk-dienst = eredienst, heb ik helaas al geruime tijd niet meer meegemaakt.

9. Ik heb wel/geen vakantie aan het eind van het jaar
Nee, ik heb nooit vakantie. Nooit behoefte aan gehad ook overigens. En nu ik mantelzorger ben is dat zo wie zo lastiger natuurlijk. Ik kan wel een zorginstantie inschakelen als ik dat wil maar daar zie ik dan de noodzaak niet van in. Dat is alleen maar voor uitzonderingsgevallen en die pas ik niet toe op ‘feestdagen’ bij een weduwnaar.

10. Wat ik het liefste doe tijdens de Kerstdagen
Het aller-allerliefst zou ik een slaappil nemen voor de kerstdagen aan en dan pas in de 2e week van januari weer wakker worden als al die heisa overal weer pleite is. Helaas gaat dat niet dus tja soort van overleven maar, ogen en oren waar mogelijk dicht en dingen doen die ik leuk vind. Nee, voor mij hoeft dit gedoe echt niet.

 

Off-topic… WordPress heeft de editor gewijzigd, grmbl. Daar had ik me nog niet in verdiept, ik snap hier nu (nog) niks van, hopelijk komt het goed met dit blogbericht zonder dat ik er tig keer aan sleutelen moet… grmbl, wat een bagger. Ga me er niet in verdiepen nu, te moe voor, met een betaald blog kan je een pluging downloaden en installeren om de ‘oude’ editor te blijven gebruiken, gemak dient de mens, dus dat heb ik gedaan. Ik zal evenwel wel moeten ontdekken hoe het werkt want de andere 3 blogs zijn natuurlijk gratis… en daar kan je geen plugin aan toevoegen bah. Niet elke verandering is een verbetering *snik*

 

10 Hartenluchtjes op “Decemberlijst”

 1. ha die Melody
  heb nog niets gemerkt van de verandering bij WP ?
  en ik ben snel klaar met dat lijstje , zijn hier bij mij dagen als alle anderen
  eet dan ook net als gelijk het hele jaar
  mijn bomen staan het hele jaar in het bos
  chocolade letter moet ik nog halen , helemaal vergeten
  kerk is hier niet aan de orde
  vakantie dagen heb ik niet meer
  dichten laat ik aan jullie over
  nu ik ben er geloof ik wel hé hihi
  geniet de dag

  1. Ha die Karel

   komt nog wel… de Gutenberg editor… ik snap er geen fluit van, maar dat komt omdat mijn hoofd te vol zit. Er worden diverse data van uitrol genoemd dus ‘binnenkort’ gaan bij de automatische updates van wp in de gratis blogomgeving de wijzigingen wel doorgevoerd worden.

   Gewoon doen waarbij jij je het best voelt… danis het oke toch

 2. Wordt al moe alleen van de lijst…heb er ooit eentje ingevuld lang geleden en vonden ze niet goed haha
  Och probeer gewoon te genieten van alles wat er komt kijken met al die feestdagen.
  Een ding is zeker we spelen spelletjes met de kleinkinderen 😉
  Groetjes en fijn weekend

  1. Zoals ik al schreef….binnen de betaalde omgeving kun je die ‘verandering’ een tijd uitstellen door een plugin te downloaden/installeren/activeren, men meldt helaas niet hoe lang dat kan…

   De gratis blogs ontkomen er niet aan, bij de update naar WP5 zit je eraan vast… en of je dan nog (en zo ja hoe lang) de mogelijkheid hebt het oude te gebruiken is mij nog niet bekend…

Lucht je ❤️

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.