De állerláátste?

“Dit is de allerlaatste keer, ik doe dit niet meer, ben me gek, dan maar geld naar de trimmer….”
Hoe stellig mijn vrouwmens ook kan zijn, soms komt ze toch op haar eigen woorden terug. Al ettelijke keren heb ik gezien hoe zij met veel moeite vele uren bezig is om vriendje Noah van zijn jas te ontdoen. Nou loopt ze normaliter al niet als een kievit maar na zo’n trimbeurt wil je haar écht niet zien ehhh wat voor lopen dan door moet gaan. Met, weliswaar onderdrukt maar voor mijn grote fantenolieoortjes toch best wel hoorbaar, gekreun en gesteun hijst ze zich dan weer omhoog, kruipt de trap op met Noah voor haar aan om hem vervolgens in bad te doen, waarna ze dan ‘totaal verrot’ weer beneden komt.

Vriendje Brego is een heel ander verhaal zoals jullie wel weten uit haar verhalen. Die trimt ze dus niet zelf maar Noah heeft ze altijd zelf gedaan en voor Brego had ze Loa en die deed ze ook zelf. ‘Ja mama, je wordt ouder, je weet niet hoe maar geef het maar toe’ is op haar van toepassing al is ze slim genoeg om dat te beseffen maar tegelijkertijd ook erg dom om die wetenschap te negeren natuurlijk. Zoals getetterd, het was de vorige keer dus écht die allerlaatste keer, nou niet dus. Over 2 weken mag Brego weer naar de trimmer en mijn vrouwmens was van plan om Noah dan ook mee te nemen maar zoals jullie zien hoeft dat niet meer, zal dit dan de laatste keer geweest zijn, écht écht écht de laatste keer?
Ik moet het nog zien hoor. Inmiddels ligt ze voor pampus op de bank en ik zie aan der gezicht dat ze spijt als haren op der hoofd heeft en ondanks dat dat grijze pruikie kort is zijn het er heel veel. Tja… dat goedje hè? Dat wat jullie ‘geld’ noemen, geen idee wat dat is maar mijn vrouwmens heeft er duidelijk een tekort van want anders had ze Noah nu niet weer aan een beurt onderworpen. Ik moet wel toegeven dat ze deze keer iets slimmer was dan de vorige keer want deze keer schakelde ze hulp in, gelukkig maar dat haar trimmandje goed gevuld is en er dus meerdere tondeuses zijn. Grappig is wel dat ik weer kon horen dat Noah kietelig is onder zijn voeten en met name tussen zijn tenen. Dat vrouwmens van mij moet echt kracht gebruiken als zij daar bezig is want Noah, best wel heel sterk, trekt telkens zijn voeten terug. Maar goed, dit klusje (nou ja klusJE?) is weer geklaard en de komende 4 maanden ongeveer kan Noah er wel weer even tegen. Stiekempjes ben ik natuurlijk heel blij dat ik nooit zulke beurten nodig heb, pfew, ik ben ook kietelig maar dat vertel ik natuurlijk nooit hardop, en als jullie mij verklikken ontken ik het gewoon hoor, lekker fantenoliepuh!

Nog even over Grote Baas… hij loopt wel weer als een kievit, nou ja halve dan nog op dit moment, maar toch zonder krukken enzo. Niet zo snel als ik gewend ben maar het vordert aardig dus ook dat zal niet lang meer duren. Hij heeft veel telefoontjes gehad en ook veel leuke post. Vandaag zelfs nog kwam een kaartje binnen met een groene kikker erop (het logo van zijn werk overigens) met een leuke tekst erin en tja toen hield het op… hij zat met gefronste wenkbrauwen die kaart maar om en om te draaien op zoek naar een afzender maar die was er niet te bekennen, ook niet op de envelop. Iemand heeft hem dus een kaart gestuurd, geadresseerd naar het ziekenhuis, en hij weet niet van wie die komt. Zelfs mijn vrouwmens moest het laten afweten want ook zij had geen idee. Grote Baas zei dus tegen vrouwmens dat zij het maar op haar blog moest zetten en de afzender bedanken. Tja, niet dus hè? Zij had geen zin aan het bloggen, ze was te moe, zei ze. Snap ik ook wel, de hele week werken, meermalen naar het ziekenhuis, ook met haar maandagmeneer en dan hier thuis het huishouden zelf ook doen, wat Grote Baas normaal altijd doet, de 4-voeters uitlaten en noem maar op. Dus tja…. zat er niets anders op dan dat ik maar weer onder flappie kroop en het even voor haar en hem doe. Bij deze dus.

Ik wens jullie een fantenolietastisch weekend toe!

Over Tuffer, Buffer & Knuffer

Ohjeetje wie wij zijn? Wij zijn....ja dat kun je wel stellen..... Melody's reisgenoten. Nou ja, ze neemt ons niet letterlijk overal mee naar toe maar met enige regelmaat mogen wij toch op haar rug klimmen en gezellig met haar mee. Fantenolie-Tijgerpoezel-Bereknuffel-toedels!
Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

12 reacties

 1. Petje af voor jouw vrouwmens. Ze doet het toch maar weer. En wel ten koste van haarzelf. Ik ben benieuwd of het de allerlaatste keer is.
  Wat heerlijk dat de Grote Baas zo goed opknapt. Laat hij niet overmoedig worden, want dat kan de knie waarschijnlijk nog niet hebben.
  Beterschap voor het vrouwmens en de Grote Baas. En sterkte voor jou om hen wat in toom te houden.

 2. Poehhh Tuffer….. wat een werk verzet het vrouwmens. Ik heb wel respect voor haar hoor. Je zal het maar even doen. Respect! En dan nog de trap op, in bad, het is niet niks. Gezellig dat je ons toch weer even op de hoogte houdt. Ik stel je verhalen en ervaringen erg op prijs. Misschien ook een blog beginnen? Ik ben je eerste volger.

  Fijn dat de Grote Baas opknapt en weer wat rondscharrelt. Wens hem maar beterschap en het vrouwmens ook veel sterkte met al het werk. Geef haar maar een extra knuffel en jij ook natuurlijk!
  Fijn weekend.

  Liefs Frederique

  • Heeeej lieve Mevrouw Fréderique… ikke? een eigen blog??
   ohhh jaaa dat zou misschien wel heel leuk zijn, maar of ik dat ooit kan leren??? Mijn vrouwmens is wel heel geduldig hoor als ze iemand het loggen moet uitleggen of leren maar of ik het ooit zou kunnen dat weet ik niet hoor.

   Ik heb de knuffels gegeven en ik moet ze teruggeven, niet die u hen geeft natuurlijk, maar verse van hen voor u.

   Uw knuffel voor mij bewaar ik lekker zelf ook en ik stuur u ook mijn fantenolieknuffel terug.

   dank u wel, fantjesxxx

 3. Hoipipeloi Mevrouw Hanny

  Ik hen in toom houden is een dagtaak grinnik, ik slaag er niet altijd naar behoren in.

  pssttt……. zij zijn niet eigenwijs ofzo hoor, neeeeee ze hebben t uitgevonden, ik weet niet wie van de 2 het 1e was.

  Dank u wel hoor, komt vast helemaal goed want zoals mijn vrouwmens zegt … opgeven is nooit een optie 😉

  Fantenolietoedels.

 4. Ik geloof er geen steek van dat dit de állerlaatste keer is. Er zal nog wel een allerlaatste komen, want ik ken zo onderhand het doorzettingsvermogen van dat vrouwmens wel.
  De groene kikker komt niet van mij!
  Doe je baasjes de groeten van me, Tuffer!
  groetjes Kakel

  • Hoipiepeloi Mevrouw Kakel

   Ohhh u kent haar dus al net zo goed als ik?
   En toch hoop ik dat ze er deze keer niet op terug komt want ze kreupelt nu nog ;-(

   Grote Baas en vrouwmens groeten je terug met een handkus en geblaas, geen idee waarom ze dat doen maar dat snapt u vast wel.

   fantenolietoedels

 5. Gelukkig maar dat het vrouwmens dan altijd op jou mag terugvallen.
  ik denk dat het grootste probleem bij het trimmen van de honden is dat het vrouwmens natuurlijk niét zo’n mooie tafel heeft waar alles op kan gebeuren, op de grond kruipen bij dit werkt maakt het onnodig zwaar…. dus dan snáp ik wel dat het vrouwmens uitgeteld was!

  • En daar is Mevrouw Rietepietz ook weer, gezellig !!!!

   WIj fantenolies kunnen op zijn tijd inderdaad wel een stevig rugje bieden 😉

   Toen ze nog 2 honden had en deed, deed ze dat ook op de keukentafel, maar ja…. het staan is voor haar nog problematischer dus al snel deed ze het zittend op de grond… per hond zo’n 3 uur dus tja 6 uur staan kan ze echt niet.

   Fantenolietoedels

 6. Ben ik weer even, Tuffer. Je tovert een glimlach op mijn gezicht na deze toch wel waardeloze dag. Ik zal je niet vervelen hiermee, maar je maakt mij blij.
  Ik ben fan en blijf fan. Dankjewel voor de knuffels. Ik wens je een fijn weekend en pas maar goed op het vrouwmens en de Grote Baas. Je boft met hen, maar dat weet je stiekem ook wel.
  Kun je misschien even doorgeven dat ik mij had aangemeld voor de adoptie-aktie? Ik zie mijn naam niet staan en het bedrag ook niet.. Misschien is het vrouwmens het in alle drukte het vergeten?

  Liefs Frederique

  • Heeeeej lieve Mevrouw Fréderique… ik heb even mijn vrouwmens uw berichtje voorgelezen… en zij zegt dat ik u moet zeggen dat u wel zou moeten weten waar u haar kunt vinden… geen idee wat zij daarmee bedoelt maar dat weet u vast zelf wel.

   Enne ik heb even gespiekt in de zijkolom… ik zie uw naam en die van uw lief staan, onderaan het rijtje omdat u de laatste bent die zich opgegeven heeft…. En nee hoor, dat zou zij nooit vergeten, daarvoor is ze veel te gek op mij en alle andere wezentjes die net als ik afhankelijk zijn van grotemensenhulp.

   U mag mij gerust komen ‘vervelen’ hoor, ik vind dat niet erg, integendeel zelfs.

   Dikke fantenolieknuffels en als u het nou koud krijgt vannacht kruip dan maar lekker in mijn oren, die zijn groot genoeg om u als een warme deken in om te wikkelen.

 7. Ha, lieve Tuffer. Je had weer heel wat te tetteren lees ik. Fijn dat het trimmen toch weer gelukt is en knuffels voor iedereen. 🙂

  • Holadieeee Lieve Mevrouw Truus…

   Haha ja wees maar blij dat ik geen eigen log heb want anders bleef ik maar doortetteren

   Dank u wel hoor, fantenolieknuffels voor u en de uwen trug. 😉

Lucht je ❤️

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.