De Zwaluw

~ Zwijmelen op Zaterdag *353*
~ 17 augustus 2019

~ Gestart bij Marja op 17-11-2012
~ Voortgezet (miv 261) bij Trees op 11-11-2017
~ Voortgezet hier (miv 348) op 20 juli 2019.

Waarmee ga jij ons vandaag laten opspringen om mee te dansen of heerlijk achterover laten leunen om met de ogen dicht bij te zwijmelen? Ik leg graag mijn oor bij jou te luister dus zingt en/of musiceert u maar:

You are invited to the Inlinkz link party!

Click here to enter


Het lied “De Zwaluw” is gecomponeerd in 1862 door een Mexicaanse arts (1843-1910) die in ballingschap leefde in Frankrijk. De teksten haalde hij uit een Arabisch gedicht van de laatste koning van Granada, dat hij vond in een tijdschrift.

Dit lied werd gezongen door Prinses Christina bij de begrafenis van haar vader, Prins Bernard op 11 december 2004.
Prinses Christina is haar vader gisteren gevolgd op 72-jarige leeftijd nadat zij overleed ten gevolge van botkanker.

Mijn keuze voor vandaag is:

RIP Christina.

Author: Melody

Heb jij Dit al 'beluisterd' ?  Have you already 'listened' to This?     Wil je iets me delen?   Do you want to share something ?   mel62ko@gmail.com

22 thoughts on “De Zwaluw

  1. Melody says:

   Eh ja misschien…. maar de zanger/zangeres ziet dat niet zo, zeker niet tijdens zo’n moment.

   Als je weet dat je het moet doen… focus je je daarop, het verdriet blijft dan even op soort van achtergrond, dat klapt er in zodra je het slotakkoord hebt gezongen en terug loopt naar je plaats (tenminste zo ervoer ik het toen ik het moest doen…)

   Beantwoorden
 1. Dwarsbongel says:

  Ze heeft misschien niet zo’n gemakkelijk leven gehad (wie wel?), maar zij heeft van de vier zussen misschien nog wel het meest het leven geleid waar ze zelf voor gekozen heeft: ze was van kinds af helemaal “into the music”, begreep ik.
  Niet direct mijn genre, maar wel goed om te horen hoe ze een ode brengt aan haar vader, die toch kwakzalver Greet Hofman binnenhaalde en om politieke redenen een aanbod van een gerenommeerde Russische specialist om te helpen afwees.

  Beantwoorden
  1. Melody says:

   Ik denk dat je daarin gelijk hebt…

   Tja… .er zijn veel “……” zaken omtrent enkele leden van die familie die wenkbrauwen deden/doen fronsen maar ja net als ieder ander gezin is ook dat een kwestie van ‘wie niet?” he…

   Beantwoorden
 2. Joanne says:

  Heel verdrietig nieuws. Ze heeft geen makkelijk leven gehad. En nu zo jong overleden. Een mooi eerbetoon aan een lieve vrouw.

  Liefs Joanne

  Beantwoorden
  1. Melody says:

   Ja best wel, voor iemand op die leeftijd … en nee haar leven was niet makkelijk denk ik, het met een gouden paplepel in de mond geboren worden is niet de definitie van een probleemloos leven…

   LIefs terug

   Beantwoorden

Verras me met jouw ♫ ~ Surprise me with your ♫

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: