De wereld kleurt rood

Zing-ZO ~ Limerick op Zondag
31 mei 2020 – Gestart op 29-01-2012
~ ~ ~ ~ ~ Zing-Mee met RIETEPIETZ …… &  jou?

 

 

Moeder Natuur; verliefd op kleuren,
opent eerdaags haar Zomer-deuren
Alles in het licht,
veel roods in het zicht,
vergezeld van andere geuren.

 

De hitte zal over ons komen.
Moeder Natuur gaat weer staan stomen
hunkerend naar tocht
en inzakkend vocht
“De droogte blijft uit” zijn wensdromen.

 

Zullen ‘drupjes’ bij moeten dragen
‘Zuinig zijn’ zal Zij van ons vragen.
Water, vloeibaar goud
Waar Zij veel van houdt
Moeder Natuur zal dan niet klagen.

Over Melody

❤️-elijk Welkom én voel je vrij om je ❤️ te luchten. (mag ook in: mel62ko@gmail.com)
Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

36 reacties

 1. mogge Melody
  waar je toch steeds die mooie rijmen weg haalt pppfffttt
  ja moeder natuur smacht naar water , het mag wel vele nachten gestaag regenen , opdat het water gestaag de bodem in kan zakken
  er zullen wel weer van die vreselijk hoosbuien komen , wat gelijk weg stroomt en weinig op lost voor de droogte 🙁
  rustige zondag groet

  • Goedemorgen Karel

   Dat is een lieve opmerking, dank je wel, en nee ik kan je die vraag niet beantwoorden…. je weet hoe het gaat, ik leg mijn vingers neer, zet een luikje in mijn hoofd open en ‘k geef mijn vingers vrije hand

   Ja absoluut… maar we hebben niks te kiezen hè… we kunnen alleen maar ons verstand gebruiken en beseffen dat we de planeet niet bezitten maar slechts heel even mogen bewonen om van te leren en te genieten.

   Ben er ook bang voor hoor, dank je wel, jij ook.

   • nu je laat die vingers maar vaker zo over het toetsenbord dwalen 🙂

    nee we kunnen gelukkig het weer nog niet bepalen pppfffttt zou nog meer oorlogen geven 🙁

    • 😉 Dat deed ik altijd al… maar ja met sluiting van dierenparken blogde ik heel veel en was er geen ‘ruimte’ voor die acties

     Nou inderdaad, dan was de wereld compleet en constant in oorlog

 2. Goede morgen Melody, mooi die klaprozen . Ik wens je fijne Pinksterdagen toe.

 3. De droogte heb je prachtig gelimericked. En de foto is ook schitterend.

 4. Mooie woorden over een nijpend probleem.

 5. Hij staat bijna droog, de papaver
  de boer is bezorgd over haver
  in weide of berm
  ze wortelen ferm,
  heel diep, ook het koolzaad en klaver

 6. Hoe krijg je het voor elkaar…
  Weer een mooi gedicht op de natuur gericht
  Groetjes

  • 😉 dank je wel hoor….

   Daar doe ik niks voor, althans niet bewust, … .het zit in mijn hoofd in 1 van de vele vakjes, het hoeft er alleen maar uit te verhuizen naar een andere locatie

   Zwaaiiiii

 7. Prachtig weer, lief Liedje. Dank je wel dat we mogen meegenieten van jouw vakjesvulling. *knuffel*

 8. Ik hou van klaprozen. Klaprozen zie niet overal goed bloeien bij jou wel. Ik zie ook weinig. Komt zeker door de droogte. Droogte heers overal.
  Mooie foto. En mooi geschreven. Fijne avond. Het is prachtig weer. 💗

  • ik ook, mijn lievelingsbloemen… hier gelukkig wel overal, net als de afgelopen jaren,, hm ja dat kan, ik weet het niet, sorry

   Dank jullie wel, hetzelfde gewenst 💗

 9. C.J.M. Beeris -v. Schaik.

  Klaprozen! net als rozen mijn favoriet!
  Bezongen in menig lied.
  Klaproos kan troost bieden,
  de roos voor de liefde!

  • Klaprozen zijn ook mijn lievelingsbloemen… daarna pioenen en de rest… ik vind elk bloem mooi eigenlijk ;-_

   Mijn beste vriend is vorig jaar overleden en ook zijn lievelingsbloem was de klaproos dus tja nu een extra lijntje waarom die bloem mij zo dierbaar is ….

   • C.J.M. Beeris -v. Schaik.

    Klaproos, voor alle overledene, hé? Hier wil alleen de rode niet groeien, gele en oranje, dat dan weer wel, Hoe is het met Vanyar? Duim voor jullie en nu nog een dag waken . Hoop dat er dinsdag duidelijkheid komt. Het regent harder dan je hebben kan nu? xxx Denk aan je. Lieverd.

    • Oh écht? Dat wist ik niet. (Alhoewel ik wel weet dat men het in GB gebruikt om gevallen soldaten te herinneren)

     Gelukkig zijn ze hier in het noorden overal te zien, even talrijk als dat ik me van voorgaande jaren herinner

     Vanyar is er nog. (ik heb net een update geplaatst in een nieuw logbericht) …. voor een nog geen 3-jarige gaat het niet goed mar ja dat was ook de verwachting… dat waarvoor we moesten oppassen (dat hij in shock zou geraken en omvallen…is niet gebeurd, nog niet, en ik hoop dat dat zo blijft en minstens totdat we morgen in de praktijk zijn)

     Dank je wel hoor, lief !!

     Jah het regent inderdaad harder dan ik ‘aankan’ maar toch kan ik dit aan want opgeven is geen optie… ❤️

 10. Wij mogen hier ook niet meer sproeien. Heb er wel wat moeite mee, juist nu de tuin van mijn moeder weer mooi begint geworden na de rampspoed van vorig jaar. Misschien sproei ik heel eventjes.
  Jouw limerick tikt mij wel een beetje op de vingers.

 11. Prachtige klaprozen! Ik word altijd zo blij van ze. Dan zijn er stakkers die ze onkruid noemen. Meestal zijn dat mensen die ergens voor gestudeerd hebben. Nou, wij weten het toevallig beter: Klaprozen zijn géén onkruid.
  Zelfs hier slaat de droogte toe, terwijl wij zo’n beetje het afvoerputje van Nederland zijn. Op dit moment komen we 16 volle emmers water per vierkante meter te kort. En het zal alleen maar oplopen…
  Dag lieverd, dikke kus ♥

  • Nou inderdaad, mietoehashtagniethetzelfdemaarnetevenanders 😉

   Jah triest hè… en dat terwijl jouw provincie meer water heeft dan de mijne en toch is het anders …. en ja het zal oplopen, daar is geen ontkomen aan… .ik ben benieuwd naar het aantal emmers in oktober ofzo

   ❤️zwaai❤️

 12. Heel mooi beschreven……
  Helaas zijn weer veel mensen, vooral bij de kasten van huizen Oost-Indisch doof, waar netjes wordt gevraagd om niet te sproeien, stond daar in elke tuin meerdere sproeiers water te verspillen, spijtig….

  • Dank je wel !

   Ach ja….. net als een stel hersenloze randdebielen in Brabant die vandaag in een polonaise een feestje vierden omdat de terrassen weer open mochten… Het toppunt van stupiditeit wordt nog elke dag niet vastgelegd omdat het nog telkens overstegen wordt…
   duidelijker bewijs van het feit dat er meer gekken buiten dan binnen inrichtingen wonen vind je nergens

Lucht je ❤️

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.