De krant gehaald

Dat ik geen kranten lees weten jullie wel maar wisten jullie ook al dat ik een heel lieve (v)echtgenoot heb die op nieuws in diezelfde kranten wijst als hij iets ziet waarvan hij weet dat het mij interesseert? Helemaal wanneer het feestelijk nieuws is? Nou bij deze dan!

Gisteren was het feest in de Duitse dierentuin van Karlsruhe, olifantenkoe Rani vierde haar 62e !!! verjaardag. Rani is de oudste in Duitsland levende olifant. Deze bejaarde dame kwam in 1957 naar Karlsruhe op 2-jarige leeftijd. De verzorger vertelde dat haar exacte geboortedatum onbekend was en toen op 17 mei werd vastgezet. Reden voor een feestje dus, nou feestjuh?, zeg maar gerust; feest. 62 jaar is immers niet niks? Die leeftijd behalen is extreem bijzonder aangezien de gemiddelde leeftijdsverwachting zo rond de 45 jaar ligt als het gaat om in gevangenschap levende dieren. In het wild ligt dat iets lager, zo tussen de 35 en 40 jaar. Bij een feest hoort taart dus kreeg Rani die ook, zal haar ongetwijfeld heerlijk gesmaakt hebben.

In de Nederlandse dierentuinen kunnen we over zo’n hoge leeftijd nog niet spreken al komen we aardig in de buurt met Irma uit Blijdorp die as. 18 september hopelijk haar 47e verjaardag mag gaan vieren, zoals de krant meldt. Helaas klopt die info niet want Arnhem heeft Rekka en zij is ook van 1970 maar haar geboortedatum staat op 1 januari, zij is dus ál 47, ruim zelfs. Irma is dus niet de oudste maar de 2-oudste. Opgevolgd door Pinky, ook in Arnhem,  van 1 januari 1976. Een kniesoor die daar op let? Nou laat mij dan maar die kniesoor zijn.

Over Melody

❤️-elijk Welkom én voel je vrij om je ❤️ te luchten. (mag ook in: mel62ko@gmail.com)
Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

18 reacties

 1. Tetteretèèèèt!

 2. Wat een leeftijd, ze ziet er ook oud en wijs uit. Wat mooi <3

  • Ja nou hè?

   En daarbij… het gaat goed met haar op wat ouderdomskwaaltjes na en die ‘kwaaltjes’-overlast probeert men daar zoveel mogelijk te vermijden dan wel verzachten/verminderen. Dat vind ik nog wel het allermooiste 😉

 3. Toch zonde dat ze zoveel korter leven in gevangenschap… Te weinig bewegingsruimte?

  • Nee het is andersom…. in gevangenschap leven ze langer… is (denk ik althans) te verklaren door het feit dat ze nooit prooi kunnen worden van roofdieren. Of sterven door uitdroging / verhongeren doordat ze gewond raken door stropersvallen en hun groep niet bij kunnen benen.

 4. mogge Melody
  zeer zeker reden tot een feessie
  voor dat mooie beessie
  geniet de dag

 5. Gossie….waarom geen taart met 62 kaarsjes, die had ze makkelijk kunnen uitblazen.

  • 😉 Haha ja dat had ze vast wel gekund maar …. men zal veiligheid voor het oog gehad hebben, denk je ook niet 😉

 6. Tata! Gefeliciteerd. Terecht dat de jarige verwend is.
  Kusss ♥

Lucht je ❤️

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.