De hond van…

… Assen…

 

7 dagen in de week, 2x per dag, rij ik langs hem heen… de één vindt hem geweldig, de ander vindt hem spuuglelijk, en weer een ander snapt niet waarom deze keuze werd gemaakt… ik val in categorie 2 en 3. Die 3e categorie wordt wellicht veroorzaakt door het feit dat ik geen geboortige Drentse ben, geen geboortige Assense zelfs? Geen idee. Vanochtend even voor zeven ploeterde ik door de sneeuw en volgde mijn auto mijn voorbeeld… prachtig natuurlijk want er was nog niet gestrooid ofzo dus de wereld was wit, ondanks het pikkedonker nog. Ruim 2 uur later aanvaardde ik de terugreis en besloot even te stoppen om “De hond van…” te fotograferen, hij staat er inmiddels al een tijdje maar ik had er nog geen foto van gemaakt. Mannes heet hij overigens…

 

 

Zijn formaat is imposant of niet dan? Hij houdt oog op het station, dat nog steeds volop in aanbouw is al wordt wel steeds duidelijker hoe het moet gaan worden ooit… dit deel van de stad ligt al een paar jaar overhoop en voor de automobilisten is het er niet echt op vooruit gegaan want het stuk waar je langs moet om naar het centrum te rijden kruist het deel waar treinreizgers, al dan niet met fietsen, gaan oversteken. Die hoek is zeer onoverzichtelijk dus als je niet uitkijkt heb je zo maar iemand op de motorkap of onder de auto of iets dergelijks, ik merk dat elke dag weer, maar goed daar gaat het nu even niet over…

 

 

Zoals ik al schreef, het formaat is er eentje van ‘reusachtig’, hij is echt niet te overzien. Voor een juist referentiekader heb ik nog maar een foto gemaakt van mezelf voor Mannes. Ik ben 1.78 op blote voeten dus zo’n 2 cm erbij voor mijn schoenen… en ik sta op deze foto tegen Mannes’ zijn linkervoorpoot (binnenkant) aan… de holte van zijn voorpoten tot aan waar zijn borstkas begint is dus hoger dan die 1.80 …

 

20 hartenluchtjes op “De hond van…

 1. ha die Melody
  ik ben aardig wat keren naar en van Assen geweest met de trein , om dan verder met een bus te gaan
  heb zelfs rondje oude stad gewandeld , en het lijkt mij dat je dit leuke hondje niet kan missen
  ja het is een flinke hond , kan jij zelfs onder schuilen 🙂
  fijne middag groet

  1. Ha die Karel… Ohja, wat leuk joh.

   Nee hoor, absoluut niet wanneer je met de trein of bus reist

   Haha ja maar dat zou ik niet doen…. kwil mijn hoofd niet stoten aan hetgeen er onder zijn buik hangt en bovendien heeft schuilen geen zin want alles van boven waait er toch wel onderdoor

   1. ha die Meldoy
    ik kwam daar ettelijke keren in ’15 als ik het Pieterpad wandelde
    nee pas op voor het stoten van je hoofd 🙂

    grote kans dat we nog wel een pak sneeuw krijgen hoor , maar dan wel alleen op heide en velden hohoho

    Johnny zijn liederen moet je ook voor in de stemming zijn 🙂

    klopt horen waar iemand vandaan komt is ook leuk , ik ging enkele keren de mist in , tussen Achterhoekers en Twentenaren hihi , was mij om het even
    fijne middag groet

    1. Jah toen kende ik je nog niet he….

     Ja dat denk ik ook, kom maar op… ik wil nog graag foto’s maken van die witte prut

     Ja ik ook wel hoor… is niet erg toch. En wat jouw dialect betreft, dat mij dat raakt en waarom weet je al, daar zit een bijzonder verhaal achter die ik je al verteld heb.

 2. Vroeger reisde ik vaak met de trein van en naar Assen. Nu ben ik al vele jaren niet meer bij het station geweest. Ik begrijp niet waarom voor een Deense dog gekozen is, zonder verder een oordeel over het beeld te hebben hoor. Ik zou het eens in het echt moeten zien. Ik kan me voorstellen dat het formaat alleen al het de moeite waard maakt. Maar een hond? In Assen? Misschien is gedacht: in Leeuwarden hebben ze een koe, in Grunn een peerd, dan moeten wij maar een hond. Mannes is wel een goeie naam vind ik. Mannes uut Ass’n. Moar ja, ‘t blieft een lutje sneu, nait aal hebt Loeks moei moar denk’n. 🙂

Lucht je ❤️

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.