Zooo heeeej poeehhh wat was het heet hè de afgelopen dagen? Nu het weer wat koeler is geworden nadat het vandaag meermalen fors geregend heeft hebben wij de laptop maar even in onze klauw-poot-jes genomen want we hebben wel wat te vertellen. Hebben jullie het een beetje koel weten te houden? Wij hebben hier zo her en der ook wel wat gemopper gehoord maar hebben jullie er wel eens over nagedacht hoe het is als je compleet omhuld bent met een vacht? En dan willen we het nog niet eens hebben over het ongedierte dat er in kruipt. Ja ja, ons vrouwmens is best schoon en zorgt ook voor onze hygiëne maar toch!

De komende week schijnt het koeler te worden hoorden wij zojuist in het nieuws. En dat is weer goed nieuws voor Grote Baas want op zijn werk is het zo wie zo altijd veel warmer dan normaal en met hete dagen zoals we nu gehad hebben is dat natuurlijk amper te verdragen, zeker als je middagdiensten moet draaien. Grote Baas moet nog 2 middagdiensten draaien en 2 nachtdiensten. Tenminste dat is het plan, we hebben hem horen zeggen dat hij de 2 nachtdiensten vrij wil nemen, en dat kan wel want hij ‘stikt’ nog in de vrije dagen. Geen idee natuurlijk hoe hij dat bedoelt maar zal wel zoiets betekenen als, ‘ik heb nog heel veel vrije dagen staan’ ofzo. Als het hem dus lukt om die nachtdiensten vrij te nemen hoeft hij nog maar 2 dagen te werken voordat zijn vakantie begint. Die begint officieel volgende week dinsdag, de 14e. Veel plezier zal hij er niet van hebben omdat hij de 16e al het ziekenhuis in gaat en een nieuwe knie krijgt. Hoelang hij daarna nog thuis zal zijn is volledig afhankelijk van de revalidatie. Moeilijk woord hoor maar hij heeft een poging gedaan het ons uit te leggen, het enige dat wij begrepen hebben is dat hij na een paar dagen in het ziekenhuis heel lang thuis zal blijven, we zijn dus heel lang niet alleen, joepiedepoepieeeee

De afgelopen twee weken liep hier zo’n parttime hond rond, ene Mac. Man man man wat kan die kreunen zeg. Volgens vrouwmens komt dat omdat hij erg oud is en dus stramme gewrichten enzo heeft. Zouden wij dat ook krijgen als wij ouder worden? Dat vragen we ons af, we weten het niet. We zullen het wel gaan beleven. Die parttime hond wordt morgen weer door zijn baasjes opgehaald, die hebben 2 weken op Kreta vertoefd en naar wat wij van vrouwmens hebben gehoord hebben zij zich daar prima vermaakt. Woensdag komt dan een andere parttime hond op bezoek en die blijft maar liefst 4 weken. Sem komt, Buffer is nieuwsgierig naar Sem. Met andere parttime honden Kobus en Mac kan hij het prima vinden en ik heb hem al verzekerd dat dat met Sem ook zo zijn zal, niets om bang voor te zijn, is toch wat hè, een tijger die bang is voor zo’n klein hondje?, ik lach ‘m niet uit hoor, ik help ‘m wel, aan mijn vriendje komt niemand. *neemt nu dreigende fantenolie-pose aan*.

Hebben Buffer en ik verder nog mededeelwaardig nieuws? Nou nee eigenlijk niet, behalve dan dat het goed met ons gaat en we ons hier prima vermaken. En natuurlijk dat we hopen dat het met jullie allemaal ook goed gaat. Gaan jullie nog op vakantie en zo ja waarheen dan? Denken jullie wel goed om onze soortgenootjes alsjeblieft, als je geen oppas hebt gil je maar hoor, ons vrouwmens heeft vast wel een oplossing! We gaan jullie nu groeten en gedag zeggen en dan duiken we onder onze wolletjes om wat bij te slapen, de hitte van de afgelopen week was geen feestje en we zijn best moe. Fijne avond iedereen, fantenolie-tijger-knuffels voor iedereen!

10 Hartenluchtjes op “De hitte weg…hè hè”

 1. Een klein beetje beestenboel dus bij jullie, nou ja, als het maar niet die kleine bruine rakkertjes zijn is het allemaal wel gezellig! Wij hebben geen huisdieren dus we zóuden best met vakantie kunnen gaan maar daar hebben we geen behoefte aan. We blijven dus lekker thuis .We hebben zélfs geen “parttime” hondje meer en heel stiekem missen we Eyra nog steeds een klein beetje.
  Ik hoop dat het met de grote baas allemaal voorspoedig verloopt en dat jullie een gezellige tijd met hem hebben , toodeloe!!!!

  1. Joepiedepoepie daar is Mevrouw Rietepietz, gezellig. Die kleine bruine rakkertjes zijn geen vriendjes van ons vrouwmens dus ze haar uiterste best hun aanwezigheid tot een minimum te beperken. En weet je, onze soortgenootjes gaan al klaar staan zodra ze de stofzuiger uit de gang haalt… ze vinden het ‘afgezogen’ worden schijnbaar heerlijk.

   Onze Grote Baas en vrouwmens gaan ook nooit op vakantie, daar houden ze niet van, Grote Baas al helemaal niet als vrouwmens even weg wil gaat ze wel maar is ze na een paar dagen altijd weer terug omdat anders de heimwee te groot wordt.

   Oh w8… wij moeten jou iets melden van ons vrouwmens…. zij zegt dat je even kunt kijken op http://www.hondenoppasgezocht.nl/ … wellicht is het leuk om af en toe ook een parttimer in huis te halen? Wel zo gezellig toch?

   Dat hopen wij ook hoor, zal vast wel, Grote Baas is dan wel groot enzo maar best heel lief voor ons.

   Fantenolie-Tijgers-toedels. .

 2. Nickie is de warme dagen goed doorgekomen en ook wij hebben het overleefd.
  Wens baas alvast sterkte met de operatie en de revalidatie.
  Dag lieverdjes, een knuffel voor iedereen daar. 🙂

  1. Jippieajeejee Mevrouw Truus, wat lief dat u ook even weer langs komt.

   Hè wat een opluchting, we hebben wel aan u gedacht hoor met die hitte, maar we wisten natuurlijk wel dat u goed voor Nickie zou zorgen.

   Dank u wel, we geven het aan Grote Baas door als hij vanavond weer thuis komt, en wij nog wakker zijn, anders doen we het morgen hoor.

   Fantenolie-Tijger-Knuffeltoedels terug.

 3. Hoi Tuffer en Buffer

  Het lijkt mij idd erg warm met die vacht. Hier loopt een full-time Hubbie rond, die kreunt en steunt, zonder vacht! Maar hij kan echt niet tegen de hitte. Behalve zijn dagelijkse rondje op het heetst van de dag. Hij is een lieverd hoor, maar kreunen en steunen kan hij wel, van de warmte. ‘s Nachts is het ook pret. Hij gooit het dekbed mijn kant op. Heb ik het dubbel.
  Wij slapen allebei slecht, met als gevolg dat wij overdag nog wel eens in slaap sukkelen.

  Wens de Grote Baas maar heel veel succes en voor straks beterschap. Doe je de groeten aan het vrouwmens? Ze vergeet zichzelf nogal eens. Geef haar maar een dikke smakkerd! en voor jullie ook.

  Liefs Frederique

  1. Hieperdepiephoeraaaaa daar is Mevrouw Fréderique ook, dat vinden we gezellig! Dat dekbeddengevecht voerden wij eerst ook hoor, tot vrouwmens ons gemopper zat was en voor ons beiden een apart dekentje van fleece kocht, lekker zacht joh! Misschien vindt u Hubbie dat ook lekker? Ons vrouwmens zegt dat wij u moeten zeggen dat ze bij de Wibra heel goedkoop zijn. En overdag een tukkie doen? Tuurlijk, groot gelijk, doen wij ook hoor.

   Ja doen we hoor, zodra hij vanavond thuis is, of anders morgen als we dan al in dromenland zijn. Hebben we al gedaan en zij glimlacht en zegt : ‘moet zij nodig zeggen’ terwijl ze erbij grinnikt… geen idee waarom maar dat weet u vast zelf wel… denken wij zomaar.

   Dikke Fantenolie-Tijger-Smakkerdtoedels terug.

 4. Het was idd heet, maar hoe vaker je het zegt, je warmer je het ervan krijgt 😉
  Jeetje, in je vakantie geopereerd worden… Maar Grote Baas zal blij zijn dat het eindelijk gaat gebeuren. Rondlopen met pijn is zoveel erger. Voor je het weet is het de 17e! Het is nog wat vroeg, maar ik leef nu al met jullie mee!
  Lieve groet xxx

  1. Joedeloehaietieee Mevrouw Kakel

   Wij hebben niet gezegd dat het heet was hoor, we keken wel uit 😉 Bovendien zorgde vrouwmens er goed voor dat wij in de ‘wind’ van de ventilator zaten, geen centje pijn dus 😉

   Grote Baas kijkt er naar uit, wij allemaal eigenlijk wel. Dank u dank u dank u voor uw medeleven, wordt ferrie mug gewaardeerd.

   Fantenolie-Tijger-knuffelsetoedels met vette klapzoenen van ons allen terug naar u…en natuurlijk extra voor uw kleine vriendin.

Lucht je ❤️

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.