Zooo heeeej poeehhh wat was het heet hè de afgelopen dagen? Nu het weer wat koeler is geworden nadat het vandaag meermalen fors geregend heeft hebben wij de laptop maar even in onze klauw-poot-jes genomen want we hebben wel wat te vertellen. Hebben jullie het een beetje koel weten te houden? Wij hebben hier zo her en der ook wel wat gemopper gehoord maar hebben jullie er wel eens over nagedacht hoe het is als je compleet omhuld bent met een vacht? En dan willen we het nog niet eens hebben over het ongedierte dat er in kruipt. Ja ja, ons vrouwmens is best schoon en zorgt ook voor onze hygiëne maar toch!

De komende week schijnt het koeler te worden hoorden wij zojuist in het nieuws. En dat is weer goed nieuws voor Grote Baas want op zijn werk is het zo wie zo altijd veel warmer dan normaal en met hete dagen zoals we nu gehad hebben is dat natuurlijk amper te verdragen, zeker als je middagdiensten moet draaien. Grote Baas moet nog 2 middagdiensten draaien en 2 nachtdiensten. Tenminste dat is het plan, we hebben hem horen zeggen dat hij de 2 nachtdiensten vrij wil nemen, en dat kan wel want hij ‘stikt’ nog in de vrije dagen. Geen idee natuurlijk hoe hij dat bedoelt maar zal wel zoiets betekenen als, ‘ik heb nog heel veel vrije dagen staan’ ofzo. Als het hem dus lukt om die nachtdiensten vrij te nemen hoeft hij nog maar 2 dagen te werken voordat zijn vakantie begint. Die begint officieel volgende week dinsdag, de 14e. Veel plezier zal hij er niet van hebben omdat hij de 16e al het ziekenhuis in gaat en een nieuwe knie krijgt. Hoelang hij daarna nog thuis zal zijn is volledig afhankelijk van de revalidatie. Moeilijk woord hoor maar hij heeft een poging gedaan het ons uit te leggen, het enige dat wij begrepen hebben is dat hij na een paar dagen in het ziekenhuis heel lang thuis zal blijven, we zijn dus heel lang niet alleen, joepiedepoepieeeee

De afgelopen twee weken liep hier zo’n parttime hond rond, ene Mac. Man man man wat kan die kreunen zeg. Volgens vrouwmens komt dat omdat hij erg oud is en dus stramme gewrichten enzo heeft. Zouden wij dat ook krijgen als wij ouder worden? Dat vragen we ons af, we weten het niet. We zullen het wel gaan beleven. Die parttime hond wordt morgen weer door zijn baasjes opgehaald, die hebben 2 weken op Kreta vertoefd en naar wat wij van vrouwmens hebben gehoord hebben zij zich daar prima vermaakt. Woensdag komt dan een andere parttime hond op bezoek en die blijft maar liefst 4 weken. Sem komt, Buffer is nieuwsgierig naar Sem. Met andere parttime honden Kobus en Mac kan hij het prima vinden en ik heb hem al verzekerd dat dat met Sem ook zo zijn zal, niets om bang voor te zijn, is toch wat hè, een tijger die bang is voor zo’n klein hondje?, ik lach ‘m niet uit hoor, ik help ‘m wel, aan mijn vriendje komt niemand. *neemt nu dreigende fantenolie-pose aan*.

Hebben Buffer en ik verder nog mededeelwaardig nieuws? Nou nee eigenlijk niet, behalve dan dat het goed met ons gaat en we ons hier prima vermaken. En natuurlijk dat we hopen dat het met jullie allemaal ook goed gaat. Gaan jullie nog op vakantie en zo ja waarheen dan? Denken jullie wel goed om onze soortgenootjes alsjeblieft, als je geen oppas hebt gil je maar hoor, ons vrouwmens heeft vast wel een oplossing! We gaan jullie nu groeten en gedag zeggen en dan duiken we onder onze wolletjes om wat bij te slapen, de hitte van de afgelopen week was geen feestje en we zijn best moe. Fijne avond iedereen, fantenolie-tijger-knuffels voor iedereen!