Dat iemand van jou houdt

Marja’s Zwijmelen op Zaterdag

Tony Neef zat in Jeans 2-2. 3 en 4. Alweer heel wat jaren geleden en we gaan hem ook terugzien in de jubileumshow op 28 september as. in het Beatrixtheater te Utrecht. Na Jeans kwam in 1996 Miss Saigon en dat was voor hem een grote doorbraak maar daar bleef het niet bij want daarvoor was hij niet alleen te zien in Jeans maar ook in Evita en vervolgens speelde hij rollen waaronder Billy Flynn in Chicago, Thomas Andrews in Titanic, DJ Monty in Saturday Night Fever, Oscar Lindquist in Sweet Charity, Jean Valjean in Les Miserables, Oliver Warbucks in Annie, Max Dettweiler in The Sound of Music en momenteel speelt hij met verve, zoals we van hem gewend zijn, Wim Sonneveld in Sonneveld de musical. Voor de rollen van Oscar Lindquist in Sweet Charity en Wim Sonneveld in Sonneveld de musical werd Tony genomineerd voor een Musical Award in de categorie Beste Mannelijke Hoofdrol. Ook op het gebied van Kleinkunst voelt Tony zich ook op z’n gemak. Hij schitterde in het veelgeprezen Telkens Weer het Dorp, een hommage aan de tekstdichter Friso Wiegersma. In 2006 oogstte Tony veel lof in de voorstelling Purper 100, een vooruitblik, samen met Jos Brink, Erik Brey, Frans Mulder en Corry Brokken. In 2009 was Tony te zien in Purper in Concert en in 2013 in Vroeger of Later een hommage aan het repertoire van Robert Long. Liedjesteksten van Tony zijn o.a. te horen op cd’s van Ruth Jacott, Gerard Joling, Wolter Kroes, Antje Monteiro en Willeke Alberti. En natuurlijk op het platina Album “Jij Bent Zo” van Jeroen van der Boom. De single “Jij bent zo” bereikte de eerste plaats in de Belgische en in de Nederlandse hitlijsten en was in beide landen goed voor goud. Zijn stem hoor je intussen in ontelbare animatiefilms -en series w.o. Harry Potter, Hercules, Shrek 2 & 3, What ’s With Andy, de Tofu’s, Hannah Montana, Igor, Epic en Turbo. Kortom, een veelzijdig mens die provinciegenoot van mij en toen enkele dagen geleden dit lied op Youtube werd geplaatst was mijn keuze voor de zwijmel van vandaag gelijk gemaakt.

16 hartenluchtjes op “Dat iemand van jou houdt

 1. Frederique says:

  Mooie keuze deze week, Melody. Tony Neef is een fantastische zanger. Ook in de rol van Wim Sonneveld.
  Liefs en fijne Paasdagen.

  Liefs Frederioque xxx

  • Melody says:

   Dank je wel meis. Hij kan het inderdaad erg goed, al komt dat in dit filmpje niet goed uit de verf.

   Dank je wel ,jullie ook -x-♥

 2. Tja, niet mijn muzieksmaak, maar dat zal je niet verrassen; net zoals ik denk dat mijn selectie van deze keer wel helemaal niet aan jou besteed zal zijn… En toch kan het allebei in de Schouwburg…

  • Melody says:

   😉 Nee hoor dat verbaast me niet… en is ook niet erg, smaken mogen verschillen immers, dat is juist het mooie… en niet alleen in de muziek.

   Daar heb jij helemaal gelijk in, prachtig toch 😉

Lucht je ❤️

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.