China Lights Antwerpen 17-18

Met een door de bewolking heen piepende zon togen Daphne en ik vanochtend rond 8.30 zuidwaarts met een reistijd van 3 uur en 1 kwartier voor de boeg, vooropgesteld dat we geen oponthoud zouden krijgen natuurlijk. IJdele hoop op onze van A-naar-Baggerwegenstelsel en al snel stonden we weer stil in een file die een half uur vertraging opleverde. Bij een niet nader te noemen stad in het Brabantse had ik genoeg km’s (en ergernis) gevreten en reed ik een parkeerplaats van een tankstation op. We hielden daar een pitsstop en na een bak koffie en thee met wat lekkers nam Daphne plaats achter het stuur om het laatste uurtje van de rit voor haar rekening te nemen. Ruim voor 12-even reden we Antwerpen in en toen begon de ellende pas echt want net als een jaar geleden was het een grote werkplek. Nou ligt de zoo redelijk dicht bij de op- & afrit van de autoweg maar we hadden 3 kwartier nodig om van de afrit bij de parkeergarage te komen.

 

Het was weliswaar bewolkt maar verder was het weer perfect voor een dagje dierentuin en al snel ging mijn jas los en zelfs deels uit. We hadden de grootste lol en zagen nauwelijks een kip, noch de echte noch de dierige versie. Om 16.45 sloot het park dus moesten we eruit, we wandelden het station in, waren wederom zeer onder de indruk van het gebouw en namen een warme hap bij een jeweetwel..

 

Om 18.00 uur liepen we de zoo weer in en inmiddels was het donker, dat waarvoor we er uiteindelijk waren. De nieuwe editie van China Lights 2017-2018 was net als de voorgaande, waarover ik onder meer HIER & HIER schreef, wederom zeer de moeite waard. De meeste van alle kunstwerken leken splinternieuw te zijn, we zagen zelfs nergens een lampje dat het niet deed. We wisten maar nauwelijks waar we het eerst of het laatst moeten kijken en onze camera’s draaiden overuren. Om 19.15 liepen we het park weer uit en enkele minuten later reed Daphne ons de parkeergarage uit, nadat we het drama in de stad weer doorstaan hadden kwamen we op de autoweg en om 22.20 stapten we ons huis weer binnen. Na het opruimen van de spullen, het omkleden in warme behaaglijke kleding dook ik op de bank met de sd-kaartjes en ging ik aan de slag met de 868 foto’s waarmee we samen thuisgekomen waren. Na een selectie bleven er 500 over en die heb ik zojuist online gezet. De mijne dus en een deel van de foto’s van Daphne.

Ondanks de ergenissen tijdens de reizen was het weer een feestje en ben ik nog een beetje duizelig van al het moois dat ik zag.. Nu met veel rustiger koppie dan voorheen door de CBD, wat scheelt het een hoop als je zoiets kunt ervaren zonder ‘fight en flight’-drang. Je ziet zoveel meer, je voelt zoveeel meer en je geniet dus ook zoveel meer. Ook genoot ik enorm van het mogen bewonderen van ‘werk in uitvoering’ want ook in dit park wordt hard gewerkt aan uitbreiding en verbetering. Men is bezig met een reusachtig deel waarin een aantal apensoorten zullen worden ondergebracht. Ziet er schittered uit. We gaan het in de toekomst dus wel weer een bewonderen.

Ik ga plat… ben moe 😉 Trustteeen allen…. Foto’s staan HIER online, het zijn er veel, veel kijkplezier wanneer je ze gaat bekijken.

Over Melody

❤️-elijk Welkom én voel je vrij om je ❤️ te luchten. (mag ook in: mel62ko@gmail.com)
Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

19 reacties

 1. mogge Melody
  gelukkig dat het de moeite was om die reis te maken met z’n obstakels
  en je geen last had van ‘fight en flight’-drang , en er van hebt genoten
  nu goed uitrusten en de dag genieten

 2. Fight en flight!
  Wat een verschrikkeloos leven hadden wij hé?
  Lang leve de CBD-wietolie!!!!
  Het leven is nu ook voor ons een feest.
  Echt, voorheen wilde ik altijd dood, nu wil ik leven.

  • Ehhh ja nou niet precies het woord dat ik wil gebruiken omdat ik niet wil dat wie dan ook denken zal dat ik medelijden met mezelf heb of over iets wil zeuren ofzo maar leuk is inderdaad anders.

   Met je andere 3 regels ben ik het volkomen eens, dát wéét je wel -) ♥

 3. Is het niet heerlijk om zo’n lange dag te kunnen maken zonder al te veel problemen?

  • Het is fantastisch…daar zijn geen woorden voor om die emotie te beschrijven zodat iemand die niet weet hoe het is bi-polair te zijn het begrijpen kan.

   dat ik ‘gewoon’ weer alles durf zonder welke terughoudendheid of eigendwang ook… is zo bizar, daar ben ikk nog steeds niet aan gewend.

 4. Heerlijk dat je zo geholpen bent met die druppels. Een zegen.

 5. Mooie foto’s. Soms zie je (bijna) niet of het echt is of een chinese

 6. Zo zie je dat een simpel middel je redding kan zijn

 7. Wat een helden zijn jullie. Zo’n wereldreis op 1 dag. Daar heb ik momenteel geen puf voor…
  Ik heb hier heerlijk mee genoten van de dieren, het mooie station (dat ik ook mocht bewonderen in het echt) en wat een lichtshow!
  Ik heb echt zin in Antwerpen. Moet ik ook eens doen binnenkort. Het is niet eens zo ver van hier én het is ook alweer te lang geleden.
  Eerst eens beter zien te slapen en energie te krijgen.
  Xxx

 8. Zo, dat was een lange dag zeg!! Maar aan de foto’s te zien zeker de moeite waard.

Lucht je ❤️

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.