Vandaag stond Burgers Zoo Arnhem op het programma… Daphne met vriendin Cincia en ik vertrokken in alle vroegte vanochtend nadat Cincia gisterenavond al hier was gekomen en hier had geslapen. Niet zoveel uren als dat zij graag had gewild omdat onze Bilbo haar vannacht wakker had gehouden, tja dat kun je verwachten als je hier de nacht doorbrengt glimlach.
Weercodes vlogen ons om de oren maar daardoor lieten wij ons, UITERAARD, niet weer houden en om even na 10-en stapten we door de poorten naar binnen, de Gelderlandse dierentuin in die voorzien was van een behoorlijke witte deken, beduidend meer centimeters dan in het Drentse overigens. Het was windstil, constant rondom de 0 graden dus heerlijk weertje om buiten te zijn.
Veel dieren waren onderdak, de Savanna bijv. was leeg maar veel dieren waren evengoed prima te zien en goed vast te leggen. Deze keer hadden we zelfs het geluk de Goud Jakhalzen mooi te kunnen fotograferen, dat was een cadeautje.

Zowel buiten als binnen konden we ons prima vermaken, met natuurlijk regelmatige pauzes om de inwendige mens te verzorgen.
Ook de Mangrove is zeer zeker een bezoekje waard… daar kregen we wederom een cadeautje want de Rode Kardinaal bleek volop bereid voor ons te gaan poseren.

In de Dessert kwam cadeautje nr. 3 dan… weliswaar heel kort maar toch net lang genoeg om hem even te kunnen ‘klikken’, de Blauwe Bisschop.

Dat ook Burgers Zoo met haar tijd mee wil gaan bleek uit de vele delen die volop in constructie waren. Bij binnenkomst heb je nog wel het pinguïnverblijf maar eenmaal voorbij dat punt (en aan de rechterkant uiteraard de souvenirwinkel) zie je leegte… althans, dat wat er stond is grotendeels weg, zowel gebouwen, verblijven met dieren als bomen. Het hele eerste stuk dat je ziet (rechts van de olifanten) wordt het nieuwe verblijf voor diverse Maki-soorten en Neusberen. Als de planning niet in de soep loopt zal dat eind voorjaar 2019 klaar zijn, dat wij eind voorjaar, begin zomer, terug zullen gaan is gelijk besloten natuurlijk.

Ook de Leeuwen en Cheetahs waren buiten… en lieten zich gewillig fotograferen, wat een feest. Daarbij opgeteld dat het erg rustig was in het park konden we dus ook alle ruimte nemen die we nodig hadden. We kwamen dus ook alle drie met foto’s thuis rond het avondeten. Cincia begint het hobbymatige van het fotograferen te ontdekken en met Daphnes camera ging ze dan ook aan de slag. Ik vermoed dat het niet al te lang meer zal duren vooraleer zij een ‘eigen’ camera zal hebben. Binnenkort gaan we een nieuwe datum prikken om dan naar Artis te gaan.

Cincia hield uiteindelijk 57 foto’s over die HIER te bekijken zijn
Daphne’s map bevat 250 foto’s en die staat HIER. 
Mijn map bevat 175  foto’s en die staan HIER.  

8 Hartenluchtjes op “Burgers”

  1. Jah nou en of, we hebben het meermalen over je gehad vandaag en je dus gemist!

   Eerdaags prikken we een datum voor Artis, dan hopen we je wel op sleeptouw te kunnen / mogen nemen 😉 Ik app je wel zodra ik de datum weet.

  1. Prima hoor, alles op zijn tijd

   Ja dat klopt wel, heerlijk was het, frisse buitenlucht en goed gezelschap, en in een dierentuin, mooier kan niet

   Dank je wel, jij ook.

  1. Ja prachtig diertje inderdaad…. blauw in dieren vind ik wel mooi hoor, maar dat is dan ook de enige plek waarin ik blauw kan waarderen. 😉

   Prima toch, smaken mogen ook hierin verschillen gelukkig.

  1. Voor alles is een 1e keer toch? 😉 Gewoon eens doen, is een geheel andere ervaring…

   Ik heb een hekel aan de winter en het weer dat erbij hoort maar een dierentuin is wel de enige plek waar ik enorm van sneeuw kan genieten… zodra het valt kan ik dus ook niet wachten om te gaan

Lucht je ❤️

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.