~ SCHRIJVERIJ ~·Kánniewáárzijnoftochwel

Bultje bultje kin nog meer op

Soms lijkt, én voelt, het alsof: ‘de duivel schijt altijd op dezelfde hoop’.
De laatste tijd spelen er vele nare zaken… zaken die mij in het, nog zeker niet grijs, verleden compleet van slag zouden hebben gebracht. De winst die ik maak sinds juni 2017 is gigantisch maar natuurlijk/helaas geen bescherming tegen minder leuke zaken, om het maar even zachtjes uit te drukken.
De laatste keer dat ik een psychose kreeg was 22 september 2017, inmiddels ben ik bijna 19 maanden verder. Dat is een heel grote periode, sinds mijn 18e niet eerder meegemaakt. Sinds een paar weken neem ik dagelijks een dubbelde portie CBD en daarmee hou ik me staande.
Maandag ging het kantje boord goed/fout. Dankzij ingrijpen van Anita werd erger voorkomen. Gisteren deed mijn Emmens koppel daar een forse schep bovenop. En de reacties & daden van anderen, ook hier, zijn écht hartverwarmend en bemoedigend.

Vanochtend vroeg kreeg ik het bericht dat een dierbaar iemand, die al nierkanker overleefde, een ernstige vorm van copd heeft, vorig jaar veel in ziekenhuizen lag vanwege hart-& aorta-operaties, plus veel andere ziektebeelden erbij, een hersenbloeding heeft gehad en naar Utrecht is gebracht en daar momenteel in coma ligt; zéér zorgelijke kwestie dus.
Zowel mijn lijfelijke als mentale conditie worden nu belast en ik heb het wel ‘even’ gehad.

En tóch… het leven gaat door, dát móét óók immers?
Ik doe mijn best, meer kan ik niet doen… in de overlevingsstand momenteel probeer ik dat te doen wat ‘moet’ en vooral, wat ik kan. Het liefste zou ik me nu willen oprollen en verstoppen onder een deken maar dat gaat niet want dat is de verkeerde weg inslaan. De emmer is overgelopen en ik moet nu wachten op het weer kunnen dragen van die emmer.

Kortom… neem het me aub niet kwalijk als ik even niet op bezoek kom, of minder enthousiast/blij etc reageer dan jullie van mij gewend zijn.

24 Geluchte Hartjes op “Bultje bultje kin nog meer op

 1. Och hemel toch.. dit is wel heel heftig voor je, van alles tegelijk. Dat kan een gezond iemand al bijna niet aan. Heel veel sterkte meis! Komt allemaal weer goed!
  Dikke knuffel! XXX

  OT: Jan is terug op de lage hoeveelheid CBD en het lijkt weer te gaan werken!

  1. Jah best wel… gelukkig weet ik niet hoe het is om gezond te zijn dus kan ik me niet druk maken ook om de verschillen, scheelt weer.

   Jah daar moet ik me maar aan vasthouden nu he

   Dank je wel xxx

   Dat is zó fijn voor hem, ben blij dat te lezen, ik hopelijk over enige tijd ook.

 2. Neem vooral de tijd. Blogland loopt niet weg. Wat fijn dat je mensen om je heen hebt die dit alles goed begrijpen en je weten op te vangen. Ik stuur je mijn beste wensen.

  1. Dát doe ik ook, kan niet anders… heb wel geleerd dat verzet niet altijd een slechte zaak is maar dat dat genuanceerd toegepast moet worden, in mijn geval iig. Ja gelukkig wel!

   Dank je wel, lief van je.

 3. Neem vooral je tijd voor jezelf en zorg daarbij dan ook goed voor jezelf. Ik ben ook wat aan het herstellen van mijn operatie -(ben sinds gisteren thuis )die mij ook veel energie heeft gekost en ook ontving ik daarbij geen goede berichten in de familie band en dan is de druk behoorlijk hoog van de ketel en heeft het ook tijd nodig om die druk er weer af te halen. De oude ben ik ook nog bij lange na niet. Maar ik houd goede moed om het eens weer te zijn. Van mij heel veel liefs en we zien je vanzelf wel verschijnen in Blogland. Heel veel liefs. Tine x

  1. Dat doe ik ook hoor, ik kan niet anders, al zou ik willen… ik ken mijn risico’s en grenzen.

   Oepppssss arme jij, ik wens je veel beterschap!!!

   Komt goed hoor… liefs terug x

 4. Inderdaad, soms komt alles samen en lijkt de emmer over te lopen.
  Dan moet je deze gewoon laten overlopen, en plaats vrij maken.

  Voor jou betekent CBD heel veel, ik hoop dat het je ook nu mag helpen!

  Vanop afstand duim ik heel sterk met je mee.

   1. Zoals Dirk De Wachter het verwoordt :

    “Als we die lastigheid een plaats kunnen geven, dan is het beter leven. Het ongeluk mogen we niet uit de weg gaan, we moeten daar mee leren omgaan.””

    1. Ik heb geen idee wie dat is maar het is precies zoals hij het zegt. IK zeg altijd, het leven is één grote les en wat we niet leren krijgen we bij herhaling voorgeschoteld tot we het wel onder de knie hebben

 5. Dag Melody,ik kan ook alleen maar zeggen veel STERKTE?alles moet zijn tijd hebben om te verwerken hé.
  Lieve Groetjes Ivonne

Lucht je ❤️

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.