Voor het hoge Duitse gerechtshof zijn vandaag 2 mensen veroordeeld tot levenslang na een verrassende wending in hun zaak. De aanklacht zou officieel doodslag moeten luiden maar werd moord en dus volgde de straf levenslang.
Nou hè hè eindelijk. Boontje komt om zijn loontje. Beide heren waren verslagen en huilden bittere (berouw komt toch altijd na de zonde?) tranen en vonden hun straf uiteraard (in hun visie) onterecht. Een hoger beroep volgt vast.
Een jaar geleden zijn die 2 randdebielen door het centrum van Berlijn gereden in een soort van wedstrijdje wie het hardst kon/durfde. Daarbij kwam een 66-jarige meneer om het leven. “Het was niet onze bedoeling hem te vermoorden, dus het is geen moord..”
en meer van die ongein uitspraken werden gebezigd.
Ze waren wel laf genoeg om die dodenrit te rijden maar te laf om de pers in de rechtszaal hun snufferds te tonen, achh gosjjjj. Oh ja, domme ikke, zelfs moordenaars hebben natuurlijk recht op privacy en bescherming etc etc etc.
Een stukje van een documentaire die ik zopas zag, tot het me te zeer irriteerde en ik dus verder zapte, liet een anonieme jongeling zien die vertelde dat het alleen maar gaat om de kick van het hard rijden en ze zich dus totaal niet druk maken om wat er eventueel zou kunnen gebeuren. ‘Als er iets gebeurt dan zien we dat dan wel weer…’ ‘Wij kunnen er toch niets aan doen dat er mensen op straat zijn die er niet horen te zijn?’
Verbijsterend zoveel domheid… kwestie van je op het verkeerde moment op de verkeerde plaats bevinden?
De verkeerspsycholoog die in die documentaire aan het woord kwam vertelde ook dat het tijdelijk ontzeggen van de rijbevoegdheid niets uitmaakt, die jongelui stappen toch wel achter het stuur. Een hoge boete stelt ook niets voor, ze hebben vaak geen geld dus tja die rekening blijft gewoon open staan.  Auto in beslag nemen is eveneens een zinloze actie want dan pakken ze wel een andere auto.
Afgezien van de persoon zelf… schaam je je als vriend, familie of wat ook maar toch de ogen uit je hoofd dat zo iemand je medemens is? Duitsland stelt hiermee een precedent en ik vind dat prachtig. Zou Nederland ook moeten doen ipv de idioterie te voeden met pamper-gedrag want ohjee ze hebben een nare jeugd gehad of welke onzin men dan ook maar verkoopt om hun gedrag goed te praten.
En dan vinden veel mensen het gek dat de roep om her-ingebruikname van de doodstraf luider wordt… nou ik snap dat wel. Het is ooit afgeschaft omdat men toen vond dat men nooit 100% zeker kon weten de juiste dader te pakken te hebben maar met de huidige technieken is zo’n vergissing nihil, zoals ook in die documentaire werd gesteld.
Nou ben ik natuurlijk maar een ‘domme trien van het platteland’ maar volgens mij is het heel simpel… Kies jij er voor een geweldsdaad te plegen? Dan kies je er automatisch ook voor bereid te zijn de straf te accepteren die er voor staat en verwerp je tegelijkertijd elk recht op privacy, bescherming of wat voor andere ongein ook maar men op zo iemand toepast om hem in de watten te leggen. Opruimen die hap, weg met die rotzooi!!!