Al sinds een aantal jaren gaan Daphne en ik naar dierenparken die een ‘China Lights Festival’in hun park organiseren in de donkere dagen rondom kerst. Antwerpen, Arnhem, Beekse Bergen, Emmen, het Duitse Munster stonden al in meervoud in onze herinneringen en foto-albums. Op zeker moment kwam ons ter ore dat Ouwehand Rhenen het dit jaar ook zo doen, voor het eerst ooit, en dus wilden we dat natuurlijk gaan bekijken. Een vriendin van Daphne wilde graag mee en zij regelde de kaartjes nadat ik Anne Marie had gevraagd ons te vergezellen, wel zo gezellig toch, met zijn 4-tjes. Het verheugen kon beginnen, ik verdiepte me er verder niet.

 

 

Gisterenavond laat kreeg ik een apje met de vraag of het wel doorging omdat op internet stond dat het park op maandagavond en dinsdagavond niet open is… dus we dan geen China Lights Festival zouden kunnen gaan zien…. ehhhhhhh Ik het internet op en inderdaad, het park is niet elke avond open… dat was in reclame niet gemeld en vanuit onze ervaringen ook niet bij ons opgekomen want wij weten niet beter of een dierenpark is elke avond open voor zoiets vanaf de 1e tot en met de laatste avond.
Met 4 mensen waarvan 2 werken en 2 mantelzorger zijn iets regelen is niet zo heel simpel dus na wat heen en weer ge-bel en ge-app lieten we de afspraak gewoon staan en zouden we dus alleen de beelden bij daglicht kunnen fotograferen en niet bij avondlicht. Jammer maar helaas.
Zo vertrokken we dus vanochtend vroeger dan oorspronkelijk de bedoeling was richting Rhenen, daar kwamen wij om 11.30 aan en Anne Marie was ook reeds gearriveerd dus konden we de ingang opzoeken en aan de koffie.

 

 

De voorspelde regen viel gestaag maar drukte onze pret (uiteraard) niet. Onze beschermingsdoeken voor de camera’s hadden we uiteraard niet vergeten. De vriendin van Daphne, Cincia, wilde graag fotograferen leren en met mijn reserve-camera kan dat natuurlijk prima. Cincia ging aan de slag met de camera van Daphne, Daphne met mijn reserve camera en Anne Marie en ik met onze eigen camera’s. Het eerste deel deden we in de regen maar toen we eenmaal het aquariumdeel weer verlieten werd het droog en bleef het droog, zelfs de zon probeerde meermalen door het wolkendek heen te breken en dat lukte ook nog eens zij het dan spaarzaam.

 

 

Op zeker moment wilden we gaan eten…. ik wil graag eerst de panda’s zien zei Anne Marie, waarop ik grinnikte, dat doen we ook want boven de panda’s zit het restaurant. Aangekomen bij dat verblijf troffen we het want het mannetje was buiten aan het spelen, het vrouwtje lag in het binnenverblijf in dromenland, althans ze was half wakker want ze verplaatste zich een beetje, heel lui en langzaam.
Door de regen waren we natuurlijk wat koud aan het worden dus besloten we warm eten te gaan kiezen en ook dat was een aangename verrassing want het was hartstikke lekker en niet eens zo heel duur, prima dus.
Na het eten verder het berenbos is onder andere, nou hebben we geen beren gezien (de bruine niet bedoel ik, de Malaise Honingberen wel) maar de wolven waren deze keer prachtig te fotograferen omdat ze meermalen dichtbij en goed in beeld kwamen.
Vervolgens naar de olifanten, over het wad, naar de Gorilla’s en Orang Oetans etc. Tegen 4-en kwamen we terug bij de ingang en daar besloten we de dag met nog een bakkie alvorens voor de ingang nog een aantal laatste foto’s te maken en afscheid te nemen en huiswaarts te keren.

 

 

Het was een ontzettend fijne dag, super gezellig en we zijn met veel foto’s thuisgekomen. De thuisreis verliep probleemloos en om 18.30 ving manlief ons weer op met dampende koffie, thee en warm eten.
Nou is Rhenen niet echt naast de deur voor ons maar aangezien de beelden groot in aantal zijn en ook erg mooi hebben Daphne en ik maar besloten om as vrijdag weer te gaan maar dan later in de middag om de beelden nogmaals te fotograferen maar dan met de lichtjes aan en een donkere hemel erboven *glimlach*.

 

 

Daphne’s foto’s staan H I E R
Cincia’s foto’s staan H I E R
Mijn foto’s staan H I E R 
Verslag van Anne Marie staat H I E R 

14 Hartenluchtjes op “Blunder-Lichtjes”

  1. Helemaal mee eens hoor…. Prima zo, 2 jeugd en 2 ietwat ouder… perfecte combi wat mij betreft

   Cincia’s vriend grinnikte gelijk al… “oh oh nu moet jij ook zo’n camera zeker?”

 1. Panda heeft dezelfde houding bij ons op de foto. Toch heb ik gevoel niet lekker zit met deze panda. Komt vaker voor van deze houding. Vreemd genoeg. Wat is daar mooi festival lichtje om te zien. Wolf heb mooi foto van gemaakt. Jullie hebben daar genoten. Fijne dag.

  1. Ik denk dat het wel goed met ze gaat hoor… er is zo wie zo goede zorg natuurlijk en ik denk dat China heus wel de boel ook in de gaten zal houden.

   Ja joh, schitterend…. we gaan vrijdag weer maar dan in de avond om alles nog een keer te fotograferen maar dan in het donker met alle lampjes aan.

   Daar hadden we inderdaad geluk mee. En genoten hebben we zeker!!

   Dank je wel, jullie ook.

  1. Was het ook!!!

   Dank je wel hoor…. ja die kon ik niet overslaan natuurlijk zijnde mijn lievelingsvogel… ik kan maar amper wachten dat het vrijdag wordt en ik hem weer kan fotograferen maar dan in het donker met de lapmjes aan…

Lucht je ❤️

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.