Blote Boot

Alle alarmsignalen gingen gisteren af… code geel, oranje en wat al niet meer, kwam voorbij. Treinen zouden minder / niet rijden, vluchten zouden uitvallen dan wel gewijzigd worden, wegen zouden glad zijn, we zouden sneeuw krijgen, 5 cm maar liefst, en welke onzin allemaal nog meer… oftewel heel NL in rep en roer want zo’n drama is natuurlijk enorm te bevrezen en dus moet alles lamgelegd worden en geregeld om vooral veilig te zijn. Ehhhhhhhhhhh oké, ik geef het toe, ben een dom geboren en dommer geworden deerntje van het platteland dus dat ik dit allemaal niet snap is natuurlijk volstrekt te begrijpen.

En zo toog ik vanochtend in mijn ski-kleding, die ik wel heb maar voor andere doeleinden gebruik, naar mijn 2e thuis. Manlief in de vertrouwde zorghanden van zoonlief achterlatend. De 1e sneeuwfoto’s van dit jaar scoren, was de bedoeling, van Daniëlle en mij, nou daar bleef het dan ook bij want heel de dag viel er geen kruimel, eenmaal op terugweg, amper 5 minuten in de auto begon het als een idioot te sneeuwen, stuivend en wel want de wind liet zich ook behoorlijk gelden. Van de zijkant, dus in de open vlakte kostte me het best wel enige moeite om mijn auto onder controle te houden.

In de Vlindertempel werden, terwijl wij daar binnen waren, ‘nieuwe vlinders’ uitgezet, die waren die ochtend uitgekomen in de poppenkasten en mochten dus hun nieuwe huis bevliegen. Een nieuw, wel kleiner dan normaal, mannelijk exemplaar van de Atlasvlinder werd ook opgehangen. Toch wel een bijzonder dier of niet, alleen al die uiteinden van diens vleugels die op een slangenhoofd lijken.

In Jungola gingen we eten. Het Rimbula-restaurant was voorzien van nieuwe menu’s en bijbehorende veranderingen, dat wilden we natuurlijk wel ff checken. Heerlijke producten, die vielen ons letterlijk en figuurlijk goed in de smaak (weliswaar met mijn pilletjes erbij maar dat is onderhand al helemaal een gewoonte). In Jungola slaan we maar zelden de boottocht over en sinds kort vaart er een boot zonder overkaping… dus wij wilden dat even uitproberen en zo voeren we even later in de Blote Boot over de Rimbula-rivier, je krijgt zo heel andere kansen tot fotograferen.


Ook Serenga sloegen we natuuuuuuurlijk niet over… want beide leeuwinnen-dames zijn drachtig en kunnen ieder moment hun welpen werpen. Dudley en zijn dochters waren buiten… de beide drachtige dames niet, die waren (naar verluid) binnen bezig met nesten bouwen. Een teken dat het niet al te lang meer zal duren.

Nou is de Savanne natuurlijk leeg met deze temperaturen… en dus zijn de stallen open. Daar moesten we heen, want we wilden natuurlijk wel de 4 nieuwe Gnoe-mannen bewonderen die sinds enkele dagen voor publiek zichtbaar zijn. 4 schitterende exemplaren, nog erg jong wel maar dat verandert vanzelf wel, daar hoeven wij niets voor te doen.

Een andere nieuwe aanwinst is er al wat langer maar door omstandigheden had ik hem nog steeds niet met eigen ogen aanschouwd, dat gebeurde dus ook vandaag. Een prachtige, bontgekleurde en vooral heel grote, struisvogel-man. Wat een beauty!!! De dames die er nu nog lopen worden in februari geruild met 2 dames van een ander park om binnen het fokprogramma voor gezond nageslacht te zorgen en de bloedlijnen zuiver te houden natuurlijk.

Halverwege de middag waren we er wel klaar mee. De zon verdween. De temperatuur daalde, gevoelsmatig dan omdat de wind toenam en de sneeuw eraan zat te komen… en dus togen we huiswaarts, het was weer mooi geweest.

(Foto van Herman)

Ik kwam met 101 foto’s thuis, daar bleven 100 van over… wil je ze bekijken klik dan maar H I E R 

Over Melody

❤️-elijk Welkom én voel je vrij om je ❤️ te luchten. (mag ook in: mel62ko@gmail.com)
Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

16 reacties

 1. Een mooie rapportage. Prachtige foto’s Mel.
  En ja die gekke codes. Toen ik in 1963 bij de bushalte stond om naar school te gaan, vroor het 20 graden. Dus bus gleed van de gladheid bijna de sloot in maar codes… welnee. Het was gewoon winter…. weet u wel… dat hoort….. dat is normaal.
  Dat niet iedereen de huidige waarschuwingen normaal vindt bleek vandaag uit de krant. Iemand tweette: Om de waarschuwingen van de overheid wat kracht bij te zetten heeft moeder natuur maar een paar karretjes sneeuw op de weg geleegd.

  Gekte, allemaal gekte. Er is hier een paar centimeter gevallen, het vriest vannacht 2 graden en de rest van de week regent het.
  Meer is het niet. Maar genoeg om griep van te krijgen.

  Hoe dan ook…. weer of geen weer, wil ik een van deze dagen een WE-300 gaan publiceren. Jij bent de eerste die het verneemt en daar heb je ook recht op omdat jij Mel bent en omdat jij me er het eerst over benaderde.

  • 😉 We zijn het weer eens eens …. NL is in alle dingen ‘groot’ (maar niet groots) om maar weg te gummen hoe klein zij in realiteit is… grootheidswaanzin van een handvol idioten die allemaal struikelen over eigendunk

   Haha omdat ik Mel ben etc …. wat een eer 😉 Dank je wel. Ik ben benieuwd….

 2. wat plato zegt , is mijn mening , winter is winter , niet zeuren
  mooi dagje was het weer , en vast wel warmer 🙂
  fijne avond groet

  • Ja precies. Winter … heeft net als ieder ander jaargetijde zijn ongemakken… alsof er niets anders is om over te zeuren… maar ja dat doen wij nl-ers nu eenmaal graag ogenschijnlijk

   We gaan het wel beleven, hier ligt inmiddels een behoorlijke hoop sneeuw… wat mij betreft mag er nog 3x zoveel bij komen

 3. Het was vandaag code geel, en dat is geen weeralarm, alleen een melding dat men wat voorzichtiger moet zijn. Hier in het westen hebben we geen zon gezien, alleen vanaf een uur of 10 heel veel sneeuw. Tja, uit het westen komt dus in dit geval niet veel goeds …… fijn dat jullie nog een lekkere dag gehad hebben, ik heb voorlopig huisarrest tot het wit weer weg is.

  • Ik vind die meldingen helemaal fout…. het gedrag dat velen daardoor op de weg vertonen is pas gevaarlijk! Vandaag ook weer gemerkt, niet zo zuinig ook…

   De sneeuw die vanmiddag is begonnen te vallen heeft wel doorgezet, hier ligt inmiddels een hoopje… wat mij betreft mag er gerust iets bij alhoewel ik natuurlijk niet graag buiten kom maar dat wel moet als mantelzorger….

   Dat snap ik helemaal, dan maar in de rolstoel 😉

 4. Hoi Melody,

  inderdaad… wat een overdreven gedoe.
  Maar ja… ik heb makkelijk praten, want ik hoefde de file of de trein niet in.
  Ik zat lekker thuis.
  Maar ik houd van winter. Gewoon écht winter. Met dikke petten en wollen wanten…

  Wat mooi, dat jij een tweede huis hebt!
  En wat voor een!!
  Die vlinders vind ik geweldig…

  Groetjes van Marlou

  • Ik ga wel de weg op, in mijn auto, elke dag, ben mantelzorger… en ik heb nu last van die mensen die zich laten beïnvloeden door zulke meldingen…. dat zijn de ongelukkenveroorzakers….

   De wereld is prachtig om te zien nu…. voor het verkeer minder maar als we allemaal een klein beetje extra oppassen en geen stomme stunten uithalen is het allemaal zo erg niet.

   Ja daar voel ik me ook heel rijk mee 😉

   Dank je wel, zijn ze natuurlijk ook

 5. Mooie foto’s. Krijg je in zo’n blote boot geen last van een koud hoofd?

  • Dank je wel.

   Haha nee joh… die krijg ik nooit…. en in de Rimbula Kas is het altijd tropisch warm, dus gelijk na binnenkomst gaan de jassen altijd uit… mijn hoofd wordt hooguit nat van het vallende water dat door de kas gesproeid wordt (zoals in een echte jungle ook) en de condens etc die van de bladeren af kan vallen … of een vogel die iets laat vallen…. mar in de meeste gevallen van het zweet 😉

 6. Heerlijk winterweertje en zeker géén reden om zoveel paniek te zaaien, Wat was het heerlijk rustig toen we nog geen kleurencodes hadden .

 7. Weer fijn genoten van je verslag en vooral van j e foto’s. Wat weer betreft: ik kan gewoon hoog en droog thuis zitten. Af en toe een uitstapje naar de dokter, de afvalcontainer, de markt, maar dat is allemaal lekker dichtbij. (Naar de dokter laat ik mij rijden…)
  Zondag zou ik naar Veendam moeten vanwege een jarige dochter, maar dat is nog even weg. We zien wel.

 8. Ik hou van het winterweer. Het hoort erbij.

  • Daarin verschillen we dan, en dat mag gelukkig ook…. ik heb er niets mee, maar helaas hoort het erbij

   Ik loop natuurlijk slecht, ben heel instabiel… dus normaliter kom ik met dit weer niet of nauwelijks buiten… tenzij ik iemand in de armen kan grijpen. Nu manlief niet uit de voeten kan komt veel op mij neer en moet ik dus wel, dus buiten met die winterprut is voor mij telkens weer een enorme drempel … en een diepe zucht van opluchting alsik weer veilig en wel het huis binnengestapt ben 😉

Lucht je ❤️

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.