Bloggers Bootcamp – week 2

BloggersBootCamp2016aHet 2e thema van Karin voor haar
Bloggers Bootcamp – juli 2016 =
3 boeken van waarde

Zij bedacht dit thema nav iets dat ze op een affiche had zien staan:
Als jij drie boeken zou moeten doorgeven aan anderen, welke van waarde zouden dit zijn en waarom?

Ze geeft daarbij gelijk aan:
Jeetje. Wat een opgave. Dat denk jij nu waarschijnlijk ook. Toch is het wel waard om over na te denken.
Ik kan niet anders dan die zin beamen glimlach

Gelijk al springen 2 boeken in mijn hoofd maar ja, dat is de vraag niet, de vraag is 3……wat dan die 3e moet worden weet ik op dit moment nog niet dus laat ik maar beginnen met het benoemen van de eerste twee.

1) De bijbel.
(dus ongeacht religie en de andere namen die Heilige Boeken hebben)
Of je nou wel of niet binnen het geloof opgevoed wordt…  ik vind dat je dit boek toch wel moet kennen. Al was het alleen maar om de andere mens, ‘ beter’  te kunnen begrijpen of indien niet, in ieder geval met wat meer respect tegemoet te kunnen treden. Want ja, ‘respect’  is dan wel een woord waarvan veel mensen de mond overstroomt maar het zelf betonen is een geheel ander verhaal.
Ik verwonder me, onder het mom van; verbaas u niet, verwonder u slechts,  altijd weer als ik in contact kom met iemand die respect eist terwijl hij tegelijkertijd alle respectregels aan zijn laars lapt.

2) Boeken van J.R.R. Tolkien:
(John Ronald Reuel Tolkien: 03-01-1892 – 02-09-1973)
Silmarillion, De Hobbit, In de ban van de ring  (oeps…dat zijn er al 3) en meer.
Die man had een onmetelijke fantasie en ja ik hou van fantasie-verhalen maar hoe goed er velen ook zijn, geen kan tippen aan die van hem, vind ik. De complexiteit van zijn werken, hoe compleet hij verhaallijnen in elkaar laat overlopen, nergens geen losse eindjes, nergens ook overbodige toelichting, ‘simpelweg’  verhalen die vanaf de 1e tot en met de laatste letter kloppen.

3) Beekman & Beekman
(Toon Kortooms:  23-02-1916 – 05-02-1999)
Ondanks dat ik al in mijn kindertijd wekelijks heen en weer fietste naar een buurdorp om daar het maximale aantal boeken dat je mocht meenemen per week, ophaalde en terugbracht en dus gaandeweg de jaren ontelbaren verslonden heb kon ik met de beste wil ter wereld zo 123 geen 3e boektitel bedenken die ik dan als 3e zou willen meegeven.  Ik las als kind al graag crimi’s / thrillers en dat doe ik nog.  Terwijl ik dit zo neer tik valt mijn oog op de rug van een kinderboek… dat boek kocht ik ‘eeuwen’  geleden alweer omdat ik het zo mooi vond, nog steeds vind, ondanks mijn huidige leeftijd… en tegelijkertijd bedenk ik me dat ik ook bepaalde kinderboeken graag las en die nog steeds leuk vind, bijv.  De 5 van Enid Blyton, De Kameleon, boeken van Karl May; Old Shatterhand & Winnetou, en niet te vergeten de onvergetelijke sprookjesboeken natuurlijk. Maar goed, mijn 3e boektitel staat er dus toch al wel ook al kon ik in 1e instantie niet iets bedenken. Gewoonweg omdat ik dat het mooiste kinderboek ooit vond en nog steeds vind, zowel om zelf te lezen als om voor te lezen overigens.

PS.

melody

Ik had als 3e boek natuurlijk ook mijn eigen
gedichtenbundel kunnen benoemen
“Melodieus Prikkeldraad”

jan
Of het huiveringwekkend verhaal “Helletocht”
van lieve blogger Jan Al, beter bekend als
Hartelijke Hot Hulk

kakel
Of het meest hilarische boek !!! dat je ooit onder ogen zult krijgen;

“Larie en liefde”

van lieve blogster Kakel

 

Maar ja …… dan zou deze bloggers bootcamp wel heel erg op ‘bloggers-eigen-werk-promotie’ gaan lijken en dat was nou  net weer niet de bedoeling, (nou ja vooruit, ik geef het wel toe dan, een ietsiepietsieieniemienie toch wel grinnik), daarom dus maar als ‘kers-op-de-taart’  zoals vele boeken ook diverse voetnootjes krijgen toebedeeld.

Over Melody

❤️-elijk Welkom én voel je vrij om je ❤️ te luchten. (mag ook in: mel62ko@gmail.com)
Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

14 reacties

 1. De bijbel werd me met de paplepel ingegoten, voor – en door mij geen aanrader. De Beekmannetjes wel die vond ik ook leuk. Helletocht en Larie en Liefde hoop ik van sinterklaaskapoentje in mijn schoentje te krijgen 🙂

  • Mij niet…. ik heb zelf ooit die keus gemaakt het wel te lezen…

   haha ja die ken je vast ook wel.

   Ik zal sinterklaas een briefje sturen hoor 😉

 2. Hoewel ik vroeger een lezer was, na de burnout niet meer vanwege concentratie gebrek, vind ik het prachtig dat een boek je in een andere levenssfeer kan brengen.
  Wegdromen waar de schrijver je heen brengt.

  • dat herken ik natuurlijk, dat probleem heb ik de laatste jaren ook helaas… maar rustig aan, gaat ht toch al weer een stukje beter, elke keer ietsjes meer…

   Dat is absoluut waar.

 3. Oei de bijbel ….niet echt lekker leesvoer 🙂 en met Tolkien…helemaal eens!

  • daar heb je gelijk in….. gelukkig is er ook een versie in de ‘ gewone’ taal, die leest wel een stuk prettiger maar ja ik weet niet of dat ook voor de Heilige Boeken van andere dan christelijke religie geldt…

   😉 dat we het hierover eens zijn vind ik natuurlijk fijn!

 4. Voor een lezer inderdaad geen doen om drie titels te noemen want een boek dat je niet boeit lees je niet verde en dus lees je alléén maar geweldige boeken.
  Hoewel ik vind dat iedereen wel iéts van de bijbel moet weten zie ik het niet als een “leesboek”.

 5. Dag Melody,een eigen boek wat tof zeg,dat is hier fijn eens typen op een broekje,ja moest hier nog veel blog berichtjes lezen,wens lieve Daphene nog een fijne verjaardag van mij,ik hoop dat je rugje al wat beter is,en tot nog eens Lieve groetjes Ivonne

  • Hallo Ivonne

   Ja dat was al weer in 2009….

   Liep je een beetje achter ? 😉 Geeft niks hoor, alles mag hier en niets moet…

   Dank je wel voor de felicitaties en goede wensen, mijn rug knapt al aardig op, de fysiotherapeute is goed bezig…

   lieve groet terug

 6. het valt me weer op hoeveel we qua smaak op elkaar lijken. Ik ging als kind 3 weken op vakantie maar mocht de boeken niet zolang houden. Dus besloot ik pockets te gaan kopen. Enid Blyton had zowel de 5 als de tweeling compleet en heb die jaren erna met vele winst weer verkocht. Ik bewaakte de kameleon met mn leven want mn broer las die ook en gaf ze niet terug. Alleen tolkien en die crimi’s snap ik niet. Oja wil je die schandelijke reclame voor jezelf even apart leggen? Die wil ik volgende week graag lezen;)

  • tja wie weet ben je wel een cloon van me 😛

   Ik heb die boeken niet meer, de boekenkasten met inhoud compleet verkocht toen we in 2007 verhuisden.

   Dat hoef je ook niet te snappen, komt misschien ooit nog en zo niet is t ook goed

   Ja hoor zal ik doen

 7. Ik lees graag en veel, maar de bijbel is voor mij geen leesboek. Ik ben meer van de detectives en thrillers met af en toe een roman ter afwisseling.

Lucht je ❤️

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.