Bloggers Bootcamp ~ Week 1

BloggersBootCamp2016a Zojuist kwam het mailtje waarnaar ik al uitkeek. Het is juli en dus de maand van “Bloggers-Bootcamp” zoals ik het HIER al aankondigde.
Karin start vandaag deze “bootcamp”
Zij benoemt wekelijks, 4 weken lang, een thema en de uitdaging is dan daar een blogpost aan te wijden.
Het eerste thema is: NEE zeggen
Zet me gelijk aan het denken want ik heb al een aantal keren ‘nee’ gezegd in bepaalde fases van mijn 53-jarig leven tot dusver.
Er zijn meerdere ‘nee-s’ te beschrijven maar de één is nog persoonlijker dan de andere en betreft mensen die geen plaats meer hebben in mijn leven en aan wie ik dus ook geen energie wil verspillen. Bovendien ben ik niet zo van ‘oude koeien uit de sloot halen’ want dat schaadt alleen maar mijzelf. Een opsomming dan? Is dat een idee voor deze uitdaging?

1) Al jong op mezelf gaan wonen om een zeker iemand de touwtjes over mijn leven te ontnemen
2) Een mooie baan met dito inkomen ‘verliezen’ vanwege veranderende werkcultuur waar ik niet met hart en verstand achter kon/wilde staan
3) Tijdens huwelijkscrisis hulp zoeken om scheiding te voorkomen
4) Stoppen met IVF omdat ik inzag dat dat mijn huwelijksleven, gezinslevens en persoonlijk leven zou ruïneren
5) Familie-deuren definitief dicht om niet ten onder te gaan
….en zo… kan ik nog wel ff doorgaan….

Mijn laatste ‘nee’ was een noodkreet als het ware. Enkele maanden terug zat ik zo diep in een depressie dat ik nog maar één uitweg zag en juist die ene mocht geen ‘ja’ krijgen. En dus zocht, vroeg en kreeg ik hulp.
Zit daar nu midden in; gesprekken met een psych, aanpassingen van pijn- & antidepressiva medicatie en een mindfulness-cursus.

Karin schrijft in haar intro:
Als je enorme opluchting voelt bij een uitgesproken besluit, dan weet je dat het goed is.” En dát kan ik van harte onderstrepen!
Natuurlijk is het niet allemaal rozengeur en maneschijn nadat je zo’n stap hebt gezet en blijft verdriet op de achtergrond aanwezig maar je beseft ook wat je ‘verliest’ door van die ‘nee’ weer een ‘ja’ te maken.

Niet voor niets is het lied ‘Het leven is van mij’ uit de musical Elisabeth, mijn lijflied. Wat ik in ieder geval nooit meer wil is mijn leven leiden volgens de verwachtingspatronen van een ander. Mijn eigenwaarde wil ik bevestigd weten vanuit mijzelf en mijn eigen waarden en normen én niet vanuit de goedkeuring van wie dan ook.

“Moeten” omkeren in “Willen” … als ik iets niet wil dan moet ik het ook zeker niet. Behalve dan natuurlijk dat ‘moeten’ dat onze wetgeving mij oplegt maar daarbuiten probeer ik alles te bekijken vanuit de vraag: “wil ik dit?” en als het antwoord ‘nee’ is, dan doe ik het dus ook niet (meer).

Ik kan niet anders zeggen dan dat het goed voelt, ik al heel mooie stappen heb gezet de afgelopen weken. Winst geboekt die onbetaalbaar is; die ik door niets of niemand van me af laat nemen.

“Het leven is niet schuilen maar leren dansen in de regen”

Over Melody

❤️-elijk Welkom én voel je vrij om je ❤️ te luchten. (mag ook in: mel62ko@gmail.com)
Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

12 reacties

 1. Ik zeg ook dit keer “NEE” teen meedoen, of eh….heb ik nu toch eigenlijk een beetje meegedaan;-)

 2. Ja, om nee te zeggen moet je lef hebben. Maar om ja tegen het leven te zeggen ook en gelukkig wist jij allebei op het juiste moment te doen 🙂
  Mooie blog.

  • Dat heb ik vaker horen zeggen inderdaad en ik ben het er ook wel mee eens.
   Ja uiteindelijk wel, gelukkig wel ‘duwtjes’ gehad daarbij maar dat is niet erg.

   Dank je wel.

 3. Ja zeggen is niet zo moeilijk als nee .Ik denk er altijd wel even over na voordat ik nee zeg maar kan het wel.
  Je hebt er een mooi blogje van gemaakt.
  Lief groetje, Ria

  • Klopt hoor… ik kon het nooit zo goed, pas als ik bijna ‘gebroken’ was… maar tegenwoordig gaat het me steeds beter af, gelukkig.

   Dank je wel, liefs terug.

 4. Mag ik van deze gelegenheid gebruik maken om nee te zeggen? Stokjes/schrijfopdrachten/whatever. Het moet (ha!) toch wel heel bijzonder zijn wil ik er aan eentje deelnemen. Maar daar kijk jij allang niet meer van op.
  Heerlijk dat je zulke stappen maakt. Ga zo door!
  Liefs en een knuffel

 5. Dat laatste heb je heel mooi gezegd, ik doe ook mee en ben benieuwd naar je volgende bijdrage.

 6. Goed dat je hulp hebt durven vragen en dat je er zoveel profijt van hebt! Bijzonder om andere bijdragen te lezen!

  • Achteraf… heb jij gelijk… al zag ik het op dat moment zelf niet zo, ik zag het toen als enige overgeblevene mogelijkheid

   Ja absoluut, ben ook heel benieuwd naar de anderen.

   Dank je wel voor je bezoek en reactie.

Lucht je ❤️

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.