Ik vond er weer eentje…  over een thema waar wij allemaal iets mee hebben ook nog.
Er zullen vast heel veel verschillen zijn maar welke precies, hoop ik uit jullie antwoorden te ontdekken glimlach.

 1. Wat was de aanleiding voor jou om te gaan bloggen?
 2. Wanneer plaatste jij jouw allereerste blogpost?
 3. Waarover ging jouw allereerste blogpost?
 4. Waarom blog je vandaag de dag?
 5. Bij welke blog-provider startte jij?
 6. Heb (had) je meerdere blogs?
 7. Hoe vaak blog je?
 8. Waarover blog je het liefst?
 9. Waarover blog je niet?
 10. Wat vind jij het leukst aan het bloggen?
 11. Wat vind jij het naarst aan het bloggen?
 12. Wie van je volgers ken je het langst?
 13. Wie van je volgers ken je het kortst?
 14. Wat voegt het bloggen toe voor jou?
 15. Mis je nog iets binnen het bloggen en zo ja wat?

 

Mijn antwoorden:

 1. Ik zat in de ziektewet… kon niet meer uit de voeten, letterlijk noch figuurlijk, toen ik na een heel moeilijke periode mentaal compleet instortte en mijn lijf volledig in het slot schoot. Niets kon mij afleiden en de suïcidaliteit nam beangstigende vormen aan. Iemand wees me op de mogelijkheid van afleiding zoeken zonder daarvoor mijn huis te hoeven verlaten. Ik belandde op een pagina waar men uitlegde wat ‘bloggen’ was en dat intrigeerde me. Het bloggen stond toen nog volledig in de kinderschoenen en de vragen die ik voorbij zag komen wakkerden mijn nieuwsgierigheid en leergierigheid aan… van het één kwam het ander, ik startte een blog, ging puzzelen en proberen, proberen en proberen. Dat viel kennelijk op want al snel werd ik gevraagd om moderator op een weblogforum te worden om andere mensen verder op weg te helpen.
 2. Zondag 13 april 2003 rond 13.00 uur ging het online, ik had de hele nacht en ochtend daaraan voorafgaand offline gewerkt om het toonbaar te maken.
 3. Hoe men het uiterlijk van een blog kon veranderen binnen de toen aanwezige mogelijkheden. (achteraf bezien kon er toen veel meer in de gratis blog-omgeving!)
 4. Omdat ik het nog steeds heel erg leuk vind. Vind het heerlijk om te zien wat anderen bezighoudt, hoe zij omgaan met al dat op hun pad komt, het lief & leed meeleven, maar vooral ook geïnspireerd en gemotiveerd worden door wat anderen je laten zien.
 5. Web-log.nl … dat in 2011 ter ziele ging, zeer tot mijn spijt overigens!
 6. Momenteel heb ik er 3…
  Deze waarop ik de enige schrijver ben…
  DEZE die ik in januari 2018 samen met Herman & Daniëlle opstartte om een positief tegengeluid te bieden tegen al het gezeur over ons 2e thuis.
  DEZE die ik startte in januari 2017 toen een Engelse blogster bij blogspot.com besloot dat zij lang genoeg een foto-uitdaging geleid had en ermee wilde stoppen. Een groot deel van de deelnemers vond dat erg zonde maar niemand wilde het echt overnemen. De 2e persoon naast die Engelse dame was een Amerikaanse heer en hij had al enige jaren die uitdaging geleid om diverse redenen maar wilde niet totaal alleen verantwoordelijk zijn, hij stelde mij voor het samen te gaan doen en dan ook voor een andere provider te kiezen, en zo geschiedde.
 7. Heel vaak… alhoewel niet meer zo vaak als dat ik wel gedaan heb. Jarenlang blogde ik zeker 3-5x per dag. Mede ook omdat ik mee deed aan heel veel uitdagingen in blogland, met name fotografie-uitdagingen maar ook schrijf-uitdagingen, ik had immers de tijd wel omdat ik het huis niet of nauwelijks uitkwam. Sinds bijna 2 jaar is dat natuurlijk een geheel ander verhaal. Er zijn niet alleen veel uitdagingen verdwenen maar ook nam mijn interesse af en bleef er een aantal over die ik nog steeds met heel veel plezier invul. 2 op dinsdag, 1 op woensdag, 1 op vrijdag, 2 of 3 op zaterdag en 1 op zondag en dan die die zo heel af en toe voorbijkomen. Tegenwoordig zijn er wel dagen in de week dat ik niet blog, dat was ‘vroeger’ ondenkbaar/onvoorstelbaar.
 8. Dierentuinen… mijn ‘eigen’ 2e thuis natuurlijk het allerliefst.  Dieren komen bij mij op de 1e plaats. Ik bezoek graag dierentuinen en al begrijp ik heel goed waarom een deel van de mensen er faliekant op tegen is dat dierentuinen bestaan, kan ik zelfs zover gaan te zeggen dat ik die mensen gelijk geef, zie ik toch ook een geheel andere kant van waarde aan het bestaan van dierentuinen. Ik ben een zéér kritisch toeschouwer en kan veel negatiefs zeggen over dierentuinen maar gelukkig kan ik de laatste jaren steeds vaker constateren dat dingen veranderen, ten goede en dat daardoor veel diersoorten nog steeds bestaan ipv reeds lang uitgestorven zijn, wij dus daardoor nog steeds volop de kans hebben onze kinderen en kindskinderen te onderwijzen over hoe belangrijk het is dat men het leven, ELK LEVEN, koesteren moet!
 9. Privé met hoofdletter. Alhoewel ik vrij probleemloos over alles kan praten en dus ook schrijven, is er wel een onderwerp waarover je niets lezen zult hier. Dat onderwerp is véél te pijnlijk en al weet ik dat ‘doodzwijgen’ niet de juiste oplossing is, doe ik het wel om mezelf te beschermen.
 10. De contacten die je hebt… sommige bloggers zitten inmiddels in mijn hart veranderd en zij hebben mij geleerd, leren mij nog steeds, dat het leven wel degelijk de moeite waard is! Daarnaast bieden zij mij afleiding, geven ze mij inspiratie en motiveren zij mij anders te kijken, minder te veroordelen, buiten kaders te denken, en laten ze mij soms onbedaarlijk in de lach schieten. En ja ook komt het voor dat ik soms met groene ogen van jaloezie kijken kan naar hoe zij positief blijven en met humor de meest nare zaken op hun pad hanteren.
 11. Tegenwoordig niets meer gelukkig!! Er zijn tijden geweest dat bloggers onderling ruzie maakten en dan andere bloggers daarbij betrokken. Ooit besloot een aantal bloggers mij te stalken en dat heeft me een bezoek aan het politiebureau opgeleverd. Veel narigheid volgde wat er uiteindelijk ook toe leidde dat ik alle bloggeschiedenis weggooide en na een tijd van stilte besloot te herstarten want ik gunde die stalkers niet het plezier dat ik om hen met iets zou stoppen dat mij zoveel plezier en afleiding gaf.
 12. Ik denk dat dat Rietepietz  is, haar ken ik vanuit de Web-log.nl tijd als iemand die naar het forum kwam met vragen en ik haar als moderator toen probeerde te helpen.
 13. Dat is OmaBaard . Zij kwam hier voor het eerst reageren op 22 december, vanaf AnneMarie. Dat is één van de mooie dingen aan het bloggen; ‘nieuwe’ mensen op je pad die jou vinden bij een ander, leuke wisselwerking!
 14. Ohh van alles… het geeft me plezier, het geeft me afleiding, het zorgt ervoor dat ik me niet verveel, het daagt me uit en het zet me altijd aan het nadenken, het houdt mijn geest flexibel en voorkomt dat ik, zonder me goed in iets te verdiepen,me een oordeel aanmeet.
 15. Nee niet écht meer. Ik freubel ontzettend graag aan layouts en mistte in toenemende mate die mogelijkheden toen Web-log.nl overging in WP. Al hoe mooi het platform van WP ook is, hun groeiende restricties stoorden me en dus heb ik al een paar jaar een betaalde versie waardoor ik wel vrijuit kan sleutelen. Ik begrijp die restricties wel want fraude en allerlei ongein liggen op de loer, zeker nu met de AVG etc maar de aangeboden mogelijkheden zijn mij gewoonweg veel te beperkend.

8 Hartenluchtjes op “Bloggen”

 1. Voor de wat nieuwere bloggers zit hier een heleboel informatie in;-) Er is al eens eerder iets dergelijks geweest herinner ik me want ik heb soortgelijke vragen ook al eens beantwoord. Ik blog sinds 2005 dus minder lang dan jij maar ik ken je inderdaad al uit de moderator tijd bij web-log.
  Ik heb nog altijd bewondering voor je dat je onder dezelfde naam bleef doorloggen na het debacle bij web-log waar je eigenlijk de ( terechte) boosheid van de bloggers voor je kiezen kreeg die de top van web-log veroorzaakt had.

  1. Dat klopt wel … jah klopt ook, ik heb die bewuste tag erbij gezocht en de vragen lijken er voor een heel klein beetje op, de meesten zijn echter anders.

   😉 Zo herinner ik het me ook…. en ja dat weet ik van je, heb je al vaker gezegd. Al voel ik die bewondering als onterecht want ik had totaal geen reden om mijn naam te wijzigen, ik was immers na dat debacle dezelfde persoon als ervoor. Ik blog te open dus als ik al mijn naam gewijzigd zou hebben had men mij gelijk weer ontdekt.
   Die boosheid was zeker terecht en al hoe rot ik me daarover ook voelde, ik besefte ook dat het niet mijn schuld was. Ik was daarentegen wel de enige die heel gemakkelijk aanspreekbaar was dus tja dat ik het meeste over me heen kreeg is dan ook wel logisch.
   Is eigenlijk heel gemakkelijk vergelijkbaar met callcenterpersoneel nu… die krijgen ook alles over zich heen omdat de hoge heren zelf onzichtbaar blijven.

   Evengoed blijf ik het wel eeuwig jammer vinden dat Web-Log gestrand is want ‘ons’ platform bood wel het meeste aan mogelijkheden van alle providers die toen actief waren. Een groot deel ervan, waaronder ik zelf, ervoor het als familie en dat mis ik nu wel bij wp.

   1. Nou er waren ook wel lezers die echt niet netjes tegen je waren en zich niet leken te realiseren dat jij niet persoonlijk verantwoordelijk was. Dan had een schuilnaam makkelijker geweest maar inderdaad, als je nogal persoonlijk blogt word je toch wel herkent.

 2. sinds 2006 bij msn space , leuk vast groepje , dat samen bleef tot space stopte , sommigen naar WP gingen anderen naar blogger , de meesten nu enkel nog op smoelenboek
  iets over wat mij bezig houd , hobby’s en natuurlijk wat ppsjes
  fijne avond groet

  1. Dat ken ik wel maar niet van eigen gebruik… ver voor het bloggen zat ik op icq

   Smoelenboek heb ik gelukkig niet meer maar ik weet dat daar ook ngo wel enkele exbloggers actief zijn.

   Dat weet ik hoor… mooi toch…. houden zo

   dank je wel. jij ook.

 3. Ik sta voortdurend versteld van jouw blogkunnen! Zelf ben (en blijf?) ik een leek.

  Bloggers die onderling ruzie maken??? Oei, daar heb ik nog nooit van gehoord. Maar ik besef wel dat mensen soms frank durven zijn op sociale media, dat lees ik geregeld op facebook, maar ook dat begrijp ik niet.

  Zelf ervaar ik het bloggen ook als een fijn moment om nieuwe mensen te leren ‘kennen’ en ontdekken.

  Alleen ontbreekt me vaak leestijd. Als ik oud en versleten de zetel niet meer uit kan (god beware me 🙂 ), ga ik veeeel logjes lezen.

  1. ohjeee nee toch ;-( bloos

   Begrijpen doe ik het ook niet…. gelukkig niet zelfs. En ja ach anoniem schelden is veel gemakkelijker dan iemand in het gezicht iets zeggen toch, dan kan die ander iets terugzeggen dat hard aankomt… maar online ach…

   Ik tegenwoordig ook weer hoor, gelukkig wel !!

   Haha ja wie weet ooit…. leef je uit, daar valt toch niet tegen te lezen, er is veel meer dan jij lezen kan (en wilt gezien interesses en blogonderwerpen)

Lucht je ❤️

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.