Blog-Dilemma’s Stokje

Een moment van: Geeuwwwwww … met al een paar nachten amper slaap wil ik eigenlijk nu het liefste wel onderuit zakken en de ogen sluiten maar dan is de kans groot dat ik vannacht ook geen oog dicht doe dus moet ik mezelf maar even wakker houden toch? Eens zien of ik een leuk stokje kan vinden? Tuulk, lukt toch altijd? En ja hoor… een ‘oudje’ alweer in blogzin, de bedenker is “Happy Liz” en zij plaatste het op haar blog in november 2015 . De vragen die ze bedacht zijn echte dilemma’s voor een (nee ik ben niet verslaafd, grinnik) blogger als ik.

 • Nooit meer tekst of nooit meer foto’s op je blog?
  Nooit meer foto’s dan want in tekst kun je altijd links plakken toch? Mijn foto-albums komen toch altijd online dus dat is zo gepiept en een link geplaatst nog sneller gepiept.
 • 2 Altijd een huilbui als je je blog bezoekt of altijd 30 minuten moeten wachten ?
  Huilbui want als ik aan iets de schurft heb is het wel het wachten. Wij hebben hier thuis niet voor niets de snelste internetverbinding die Ziggo leveren kan en heb ik bij de aanschaf van mijn flap als specifieke eis gehad: hij moet zo snel mogelijk zijn.
 •  3 Je blog bestaat voor een groot gedeelte uit advertenties of je kunt niet meer reageren op de reacties die je ontvangt.
  Al hoe zeer ik ook een hekel aan reclames heb… het niet meer kunnen reageren op de reacties die ik krijg zou ik verschrikkelijk vinden. Dat zou mijn blogplezier voor het overgrote deel verpesten.  De reacties doen  mij altijd heel veel en dan niet het aantal dus kwantiteit maar de inhoud, kwaliteit dus.
 • 4 Geen social media of geen mailbox?
  Dis is geen dilemma voor mij. Sociale Media mag weg, zal ik niet missen. Er staat tegenwoordig 99% onzin, haatzaaierij en andere bagger op, daar wordt ik niet vrolijker van. En ik heb niet de energie noch de tijd, wil ik er ook absoluut niet voor vrijmaken, om die éne procent lezenswaardige info op te zoeken.
 • 5 Je foto’s zijn onwijs wazig of je hebt altijd witregels tussen de zinnen op je blog.
  Dan maar wazige foto’s… met link naar het album… witregels horen in tekst maar alleen daar waar ze ook daadwerkelijk horen.  Bevordert immers de leesbaarheid en samenhang van een blogpost?! (Zo ook, een regel met maar 1 woord erop, brrrr)
 • 6 Je artikel blijft maximaal 12 uur staan of je mag maar twee uur in de week bloggen.
  Dan zou ik kiezen voor 2 uur bloggen per week. Gelukkig hoef ik hoogstzelden na te denken over een blogpost. Ze zitten altijd al in mijn hoofd, ik hoef alleen maar mijn flap te openen, mijn vingers erop te leggen en hen hun gang te laten gaan.
 • 7 Je mag niks persoonlijks kwijt op je blog of je layout is heel simpel en wit.
  Ik kies hier het eerste want de layout vind ik heel belangrijk. Bovendien is het sleutelen aan layouts mijn grootste ‘zit-op-de-bank-en-rust-uit’-passie. Het ontspant me enorm en die ontspanning heb ik veel te zeer nodig, zou ik dus absoluut niet zonder kunnen.
 • 8 WordPress of Blogger houdt geen spam tegen of Bloglovin werkt niet.
  Het laatste want dat gebruik ik toch al niet (meer). Vond het wel grappig toen ik het nog gebruikte maar ik had totaal niet de indruk dat het iets toevoegde en dus verwijderde ik het weer, heb er sindsdien geen seconde aan gewijd dus ook niet gemist.
 • 9 Je artikelen moeten altijd rijmen of je hoort alleen maar negativiteit in je hoofd als je een artikel schrijft.
  Het laatste, volmondig. Al rijm ik graag en hoef ik ook daarover nooit na te denken, die negativiteit is deel van mijn inspiratie, deel van mijn zijn. Zonder dat zou ik mezelf niet meer zijn. De negativiteit stelt mij in staat te genieten van de kleinste dingetjes waaraan velen achteloos voorbij gaan en telkens weer de bevestigingen te ontdekken die ik nodig heb om mijn strijd te kunnen voeren én overleven.
 • 10 Je moet reclame maken over je blog aan iedereen die je spreekt op een dag of je moet elke dag een shirt aan met: ‘bezoek mijn blog …(naam van je blog).
  Ik wil best over mijn blog praten maar dan wel met iemand die er interesse voor heeft, zo niet dan niet. Elke dag een tshirt met die tekst dragen is geen probleem, achterstevoren, binnenstebuiten, of iets eroverheen en hoppa, klaar is Koba. (ook met dit stokje)

Ben heel benieuwd naar jullie blogdilemma’s, mochten ze al bestaan. Deel je ze met me?

Over Melody

❤️-elijk Welkom én voel je vrij om je ❤️ te luchten. (mag ook in: mel62ko@gmail.com)
Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

14 reacties

 1. Natuurlijk weer leuke en toch wel voorspelbare antwoorden. Kan niet anders als je elkaar al zo lang leest en kent hè..
  Nee, ik neem hem niet over. Vind het heerlijk even niks te hoeven voor wat bloggen betreft dan, dacht ook wel eens dat ik verslaafd was, maar nee, dat ben ik dus niet. Nou ja een beetje, maar dan aan Gummy Drop ;-).
  Voorlopig alleen Aunty en Zwijmelen en tussendoor af en toe eens iets wat opeens in me opkomt. Voelt nu even heel lekker. Komt vanzelf wel weer…
  XXX

  • 😉 We kennen elkaar onderhand ook al aardig weer wat jaren hè?!

   Hoeft niet hoor, je weet toch, hier moet niks en mag alles.

   Gewoon luisteren naar je ♥ want dat klopt.

   xxx

 2. ik wist niet dat er zoveel blog perikelen zouden kunnen zijn hihi
  sta er nooit zo veel bij stil , bij dat wat als , als het zover is zie ik het wel 🙂

  dus jij werkte vandaag , ja ik ook altijd met die z.g feestdagen
  ik moet ff tandje bij doen bij het HH , maar heb nog ff tijd , komt helemaal goed
  ja zo’n leuk prijsje zou me goed passen

  fijne avond groet

  • Haha bog jij ff…. er zijn er nog talrijke meer, ik had de lijst wel tienvoudig zo lang kunnen maken maar het was niet mijn eigen stokje dus heb ik dat niet gedaan 😉

   Ja een mantelzorger heeft geen ‘vrij’ met feestdagen , geeft niet hoor, ik doe het met alle liefde.

   Fijn dat je nog ff de tijd hebt… mocht je nog tijd over hebben en je vervelend, ben je hier erg welkom want mijn HH ligt een beetje op zijn gat omdat mijn rug niet wil wat ik graag wil dat hij doet.

 3. Nou, van dit stokje word ik helemaal zuur!
  Je antwoorden verbazen me niets. Dat krijg je na zoveel jaar bloggen. Het is ook een compliment: dat ik je zo van dichtbij heb leren kennen ♥
  Dikke kus

  • Hahaha nee toch zeker? Alsjeblieft niet zeg, het is maar een stokkie toch

   kijk, zo hoor (lees) ik het liever en dat is geheel wederzijds ook nog, hoe mooi is dat?

   ♥♥♥

 4. Wat een apart stokje 😃 Leuk ingevuld. Ik ga toch maar voor een iets positievere tag. Altijd huilen als ik ga bloggen lijkt me vreselijk, maar een half uur wachten….? Dan zou er niets meer online komen hahaha! Xxx ❤

Lucht je ❤️

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.