Marijes Blog-Challenge: Deel Dankbaarheid 7

Wellicht voor de hand liggend maar deze laatste en afsluitend deel van de 7-daagse challenge wijd ik aan dankbaarheid mbt Bloggen als hoofdthema.

1) Marije
Ik hou van uitdagingen in elke zin des woords, dat is geen nieuws voor de vaste lezers hier en deze uitdaging was daar geen uitzondering op. Ik wil evengoed oprecht en hartelijk ‘dank je wel’ zeggen tegen Marije want behalve dat zij deze leuke uitdaging bedacht heeft ze me ook behoorlijk aan het denken gezet en veel mooie dingen laten realiseren.  Een ♥ dat warm wordt door een actie van een onbekende, hoe bijzonder is dat? Gewoonweg ontroerend en ♥-verwarmend!

2) Bloggen
Het internet is inmiddels niet meer weg te denken en het aantal mensen dat niet weet hoe het was zonder internet groeit dagelijks, het aantal mensen dat dat nog wel weet neemt dagelijks af. Ik ontdekte het in 2003 en in no time werd het toen mijn grootste hobby. Doordat ik aan huis gekluisterd was was er van vorige hobby’s weinig tot niets meer over gebleven. Nog steeds vind ik het bloggen een prachtig en uitdagend fenomeen. Je weet nooit wat je terug vinden zult in de reacties als je weer iets geplaatst hebt, altijd weer een verrassing en bijna altijd een zeer aangename ook. Door mijn werkzaamheden ken ik ook de zwarte zijde van het bloggen maar dat behoort al weer een hele tijd tot de verleden tijd en ik hoop dat dat zo blijft. Ik zie niet gebeuren dat ik er ooit mee zal stoppen. De ‘vakantie-stops’ , of hoe men ze ook maar noemt, die sommige mensen tijdelijk (of definitief) inlassen snap ik niet maar gelukkig zit dat me niet dwars. Ik ken bloggers die kicken op grote aantallen reacties en volgers, alsof dat waardebepalend zou zijn…. ja misschien voor hen, maar voor mij telt dat niet, heeft het nooit gedaan. Ik vind elke reactie geweldig zolang het maar oprecht geschreven is en omdat die ander dat wilde en niet omdat die ander zich om wat voor reden dan ook maar ertoe verplicht voelde. Ik heb dus liever 1 zo’n reactie dan 100 van die andere.

3) Bloggers
In de loop van de afgelopen 13 jaren heb ik vele bloggers leren kennen, sommigen alleen maar online, anderen in het eggie. De weblogmeetingen die ik in het verleden regelmatig organiseerde hebben me heel fijne en dierbare herinneringen opgeleverd. Heel soms was dat ‘eggie’ geen succes maar in het overgrote deel wel. Een klein aantal van die ‘eggies’ zijn vrienden voor het leven geworden, sterker nog, ik heb dankzij het bloggen een ‘zus’ gevonden die mij adopteerde en een surrogaat-dochter waar ik heel blij mee ben en een soulmate gevonden maar ook enkelen die vrienden voor het leven zijn geworden. Mensen die mij om heel diverse redenen dierbaar zijn geworden en een vast deel van mijn leven zijn geworden. Net als bij het leven buiten bloggen om hoor sterven daar ook bij en heb ik van 4 bloggers definitief afscheid moeten nemen. Natuurlijk is dat verdrietig maar anderzijds ben ik wel dankbaar dat ik heb heb mogen leren kennen en meermalen ontmoeten, ik zal hen zeker niet vergeten!
Bovendien wordt keer op keer weer bewezen dat bloggers eigenlijk één grote familie zijn die er voor elkaar staan in tijden van nood. De steun, het elkaar door iets heen slepen is telkens weer heel bijzonder. Wat ik met name wil noemen is mijn dankbaarheid naar die bloggers die mij al meerdere jaren hebben gesteund op financieel gebied met een jaarlijks terugkerende adoptie-actie voor het dierenpark van Emmen.

4 Hartenluchtjes op “Blog Challenge ~ Deel Dankbaarheid 7”

Lucht je ❤️

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.