Blog Challenge ~ Deel Dankbaarheid 6

Marijes Blog-Challenge: Deel Dankbaarheid 6

Nummer 5 alweer, inclusief deze nog 3 te gaan….

1) Vrijwilligerswerk
Dat doe ik al vanaf mijn 12e… heel divers, met ouderen, zieken, gehandicapten, zorgbehoevenden in de brede zin des woords. Ook in het kerkenwerk had ik talrijke petten op wat niet zo vreemd is als je een kleine gemeente hebt dat voornamelijk bestaat uit zorgbehoevende ouderen.
Ik ben nu al weer jaren soort van mantelzorger voor iemand van 91. Heerlijk! In veel gevallen zijn zorg- & hulpbehoevenden mensen die niet zoals ze zelf graag zouden willen (meer) kunnen functioneren. Daarnaast kun je met die mensen de prachtigste gesprekken voeren als je ze in hun waarde laat. Het uitgaan met die mensen vind ik een cadeautje, zij ervaren dat voor hen, maar ik ervaar het voor mezelf, dat ik dat mag doen, vervult me met trots en blijdschap. Die ontmoetingen zijn altijd weer zo hartverwarmend! Dat is genieten pur sang.

2) Inkomen
Al is het soms een strijd, door medische kosten met name, toch lukt het me elke maand het eind zonder schulden te bereiken. Nadat wij mijn riant salaris verloren in 2005… ik geen uitkering aan wilde vragen (te trots, niet werken geen geld, simpel) … vervolgens in de handen vielen van hypotheekfrauders… kregen we het heel erg moeilijk. Het is toen vaak gebeurd we kleingeld bij elkaar schraapten om dierenvoer te kopen en zelf kozen voor oud brood. Dat is nu niet meer zo want we hebben veel geleerd. Onze behoeftes in die zin zijn laag dus aanpassen lukt prima. Is er ruimte dan doen we iets leuks, is die ruimte er niet dan laten we dat, zonder daar ook maar een seconde van wakker te liggen. Geen schulden opbouwen is en blijft prioriteit 1. Alhoewel manlief en ik hobby’s hebben die best wel wat geld kosten prijzen we ons ook gelukkig dat niet zoals veel andere koppels zijn die wekelijks veel geld uitgeven aan dingen die zij belangrijk vinden. Elk weekend uit bijvoorbeeld, of met regelmaat naar een kapper of schoonheidsspecialiste en God Zij Dank ben ik geen tassentype, nog een barbiepopke. Make-up bezit ik niet eens om maar een voorbeeld te noemen. Kleding kopen idem, doen we zelden alleen als het echt nodig is. Ook ben ik geen Imelda Marcos. Ik heb schoenen in de kast maar slechts het hoognodige aantal.

3) Luxe
Als we even heel eerlijk kijken naar wat we hebben dan kunnen we onmogelijk ontkennen dat we veel luxe om ons heen hebben. Laptops, tv’s, gsm’s, keukenapparatuur en met een druk op een knop warm en schoon water, prima afvoer van toilet, cv door het hele huis, een mooi dak boven ons hoofd, koelkast en vriezer gevuld, geen schulden, allemaal een auto en noem maar op. Wij, de mens, nemen dat nogal eens voor vanzelfsprekend aan maar dat is het niet natuurlijk. Ik herinner me het afwassen (misselijkste huishoudelijke klus die er bestaat vind ik) maar zeker ook de bloemen op de ramen in elk vertrek van het huis omdat er alleen in de woonkamer een kachel stond. Denk even aan douchen in een ijscel en je wilt al niet meer. Lopend of op de fiets of nog erger, het ov-drame meebeleven iekssssssss. We klagen als mens dan wel veel maar veel van dat geklaag is wel beschouwd niet terecht, we doen alleen maar onze Nederlandse cultuur eer aan. Alles is maar materieel toch? Al geloof ik wel dat ik zou gaan gillen als ik mijn vaatwasser moest gaan inleveren grinnik

6 hartenluchtjes op “Blog Challenge ~ Deel Dankbaarheid 6

  1. Knap dat je zoveel vrijwilligerswerk doet en hebt gedaan. Je bent er te bescheiden voor maar ik vind dat je een lintje verdiend!
    Dikke knuffel

    1. ohjeeeee ja dat kan ik me dan wel voorstellen….. de onze draait inderdaad ook wel lang maar ik hoef t dan niet af te drogen ofzo…

    1. hahaha, zolang Henk hier niet meeleest en niet op je vingers kijkt…. maar anders zou ik het toch maar niet doen want er zijn mensen die zoiets respectloos zouden kunnen vinden… al is dat dan op jou totaal niet van toepassing.

      ja dat weet ik is ook goed toch

Lucht je ❤️

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.