Marijes Blog-Challenge: Deel Dankbaarheid 5

Nummer 5 alweer, inclusief deze nog 3 te gaan….

1) Levenservaringen
Over een paar dagen word ik 54… en terugkijkend heb ik dan wel heel veel voor de kiezen gekregen in de zin van ‘pijnlijke’ lessen leren maar dat heeft me ook veel gebracht in de positieve zin. Het heeft me geleerd op mijn hoede te zijn, wel een valkuil want dat kan zowel negatief als positief effect hebben. Ondanks dat ‘vertrouwen’ nog steeds een behoorlijke issue is sta ik toch nog steeds open voor mijn medemens en krijgt iedereen een zo open mogelijke kans, meermalen. (wat eveneens een valkuil is overigens).  Al kan ik soms, zoals ieder mens, last hebben van zelfbeklag, toch denk ik ook dat iemand die een klap wil uitdelen dat toch wel doet, ongeacht of ik hem al dan niet een stok daartoe aanreik. Door alles heb ik nu een zeer sterk ontwikkeld extra zintuig en daar vertrouw ik dan ook volledig op…..

2) Mijn geloof
Als aanvulling op punt 1… als het fout gaat, dan heeft dat zo moeten zijn. Natuurlijk doet het zeer, natuurlijk veroorzaakt het verdriet maar het geeft ook weer kracht om toch door te gaan en verder te kijken dan mijn neus lang is. Mensen komen nu eenmaal op elkaars pad en al hoe moeilijk het me soms ook gemaakt is, ik weiger te geloven dat iemand express eropuit is de ander pijn te doen. Er zijn altijd omstandigheden waarop je geen invloed hebt die wel degelijk een grote rol meespelen. Mijn geloof is mijn basis van rust en bijtanken in het volste vertrouwen dat niets zonder een reden gebeurt ook al zie ik die reden niet gelijk of nooit.

3) De liefde
Als ik gek op iets ben is het dat wel. Zoveel mensen, zoveel vormen, als je het wilt zien is Liefde er altijd en overal. Zit iemand eenmaal in mijn ♥ dan blijft die persoon daar ook, ongeacht wat hij wel of niet doet op een later tijdstip. Het kamertje waar die persoon zit kan hooguit een afgesloten deur krijgen en dat gebeurt maar heel zelden, bijna altijd gaat de deur tot op een kiertje dicht.  Liefde geven, én ontvangen, kan op ontelbare uiteenlopende manieren en ik ben superblij dat ik al heel veel van die manieren heb mogen ontdekken, sterker nog, ervaren, elke dag weer! Schathemeltjerijk!!

6 Hartenluchtjes op “Blog Challenge ~ Deel Dankbaarheid 5”

  1. Plussen…minnen…als je het leven in drie woorden zou moeten samenvatten zou ik het wel weten (-: Met liefde op de eerste plaats!
    Ik wens je een goede nacht (voor de afwisseling)
    Dikke knuffel ♥

    1. hahaha …. heeft niks met leeftijd te maken…..

      De uitdaging die Marije verzon is om 7 dagen lang 3 punten van dankbaarheid te beschrijven…. dit is nr. 5… nog 2 te gaan dan zie je die titel niet meer terug 😉

Lucht je ❤️

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.