Marijes Blog-Challenge: Deel Dankbaarheid 2

Nadenkend over het of en hoe invullen van deze challenge schieten me uiteraard vele dingen door het hoofd. Me richtend op het onderwerp komen er ook tal van dingen naar boven waarvoor ik dankbaar ben. Ik realiseer me ook dat 7 posten vullen met 3 items geen probleem zal zijn en tegelijkertijd dat de volgorde in deze 7 posten niet belangrijk is. De 3 items die ik in deze 2e bijdrage wil benoemen zijn dan ook:

1) Mijn (v)echtgenoot !
Toen we elkaar ontmoeten was ik 14, relatief gezond nog zowel geestelijk als fysiek. Dat veranderde al snel toen ik op mijn 16e mijn rug brak en mijn voorland, definitief in een rolstoel, zwartgallig opdoemde. Mentaal begon het fout te gaan vanaf mijn 18e. Hoe hard ook iedereen zijn best deed om ‘toen-vriend’ ervan te overtuigen dat hij mij moest verlaten, want de rest van zijn leven een verzorgende rol met veel ellende te vervullen zou niets voor hem zijn, des te harder trokken wij naar elkaar toe. Wij kregen onze portie ruimschoots. Op een zeer cruciaal moment in ons huwelijk besloten we niet op te geven maar juist te vechten voor elkaar en gingen in meerdere soorten therapie. Dat was heftig maar we hebben het gered. Over 26 dagen vieren we onze 33e huwelijksdag. Als meer stellen het zo goed zouden hebben als wij was het aantal scheidingen beduidend lager!

2) Onze kinderen.
Dat was een strijd zonder weerga. Het verlies van 4 gaat je echt niet in de koude kleren zitten. We kregen er uiteindelijk 2, een koningswens zoals het genoemd werd. Onze dochter was de 1e en bijna 6 jaar later kwam onze zoon. Onze dochter is getrouwd, heeft een zoontje en woont in het Brabantse land. Onze zoon en zijn vriendin wonen bij ons in en we zijn erg dankbaar dat dat probleemloos gaat. Zij willen wel gaan samenwonen maar dat is financieel nog niet draagbaar omdat ze geen vast werk hebben en dus geen stabiel inkomen. Bij ons wonen is de beste optie want nu kunnen ze wel sparen en dat is ook belangrijk zeker in onze huidige maatschappij met allerlei onvoorspelbare doch onvermijdbare veranderingen ten negatieve voor de toekomst.

3)
Mijn vrienden.
Dat is een handjevol. Het gaat God-Zij-Dank niet om kwantiteit maar om kwaliteit. Zo eenvoudig is het natuurlijk ook niet om te gaan met iemand die door fysieke ‘zegeningen’ niet altijd kan wat ze graag wil om nog maar te zwijgen van de mentale ‘zegeningen’ door het bi-polair zijn. Dat groepje dat ik dan wel mijn vrienden mag noemen zijn mensen die acuut actie ondernemen als ik ‘help’ zeg/schrijf. Niet dat ik dat ooit deed tot dusver maar dat doet er ook niet toe. Zij hebben geen enkel probleem met al mijn eigen-aardigheden en eige-naardigheden én dat is een waar Godsgeschenk.
De wetenschap dat zij in beweging komen als ik aangeef het nodig te hebben is voldoende!

2 Hartenluchtjes op “Blog Challenge ~ Deel Dankbaarheid 2”

Lucht je ❤️

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.