Blijdorp

blijdorp190716cVanochtend rammelden de wekkers van Daphne en mij redelijk vroeg en op de afgesproken en geplande tijd stapten we in de auto en gingen we op weg naar Rotterdam. We verheugden ons al weer een tijdje op een dagje dierentuin, Blijdorp in dit geval. Liesbeth had zich door haar wekker ook vroeg laten opstaan en was met de trein en vervolgens de bus onderweg naar ons. Iets later dan wij kwam ook zij bij Blijdorp aan. Het was al behoorlijk warm en al snel liep het zweet bij ons alle drie in straaltjes van ons af, dat mocht de pret niet drukken en de dag vloog om. Reuze gezellig natuurlijk maar ook wel vermoeiend, de warmte droeg zijn steentje aan die vermoeienissen uiteraard bij.

blijdorp190716d

Rond 5 uur stapten we de parkeerplaats op en de auto in, alle ramen open natuurlijk. Zonder al te veel oponthoud en onderwijl gezellig kletsend reden we terug naar Assen. Even voor achten kwamen we daar aan. Manlief wachtte ons al op met koffie en ik vloog de trap op om te gaan douchen en schone en droge kleding aan te doen. Daarna weer de tuin in want de bbq was gereed om diens werk te doen en even later zaten we met zijn vijven in de tuin heerlijk te eten.

blijdorp190716b

Inmiddels is het al over half tien en ben ik nu bezig met het uploaden van mijn foto’s, ook die van Daphne doorgelopen en enkelen van haar aan mijn map toegevoegd die jullie, zoals altijd, op mijn picasa kunnen bekijken.

Het was een heerlijke dag en voor mij een rijtje geheel nieuwe ervaringen. Zo’n dagje dierentuin doe ik nooit in het hoogseizoen, zeker niet als de zon te heet schijnt. Ondanks de hitte van vandaag vermaakte ik me prima. Tot voor kort kon ik niet transpireren en had ik het op warme dagen altijd Spaans benauwd. Gelukkig is dat de laatste 3 jaar aan het veranderen. Natuurlijk is het niet prettig om elk kledingstuk te voelen omdat het nat is maar altijd beter dan zo benauwd zijn. Ook de drukte ging compleet aan mij voorbij, totaal geen last van gehad. Ik had mezelf getrakteerd op nieuwe schoenen, zo’n 3 weken geleden, en ik liep als een kievit. Natuurlijk voelde ik wel mijn lijf dat meer en meer in de protest ging naarmate de dag vorderde maar ik kon het prima handelen. Eenmaal thuis, na de douche, voelde ik me prima, fit zelfs, hoe is het mogelijk. Waar ik voorheen als een zoutzak op de bank in elkaar ‘stortte’ kon ik nu gewoon (hoezo gewoon…) met iedereen buiten zitten en gezellig mee doen. Ook nu ik op de bank zit voel ik me nog ‘fit’ en dat is zo’n nieuwe ervaring. Wat een genot zeg. Dit is pas echt een dag uit op een heel fijne wijze want een ontspannen hoofd is toch wel een heel stuk prettiger dan een lijf dat van top tot teen stijf van de stress staat en in constante alarmstatus om een trigger te voelen aankomen en het hoofd te kunnen bieden, wat een verschil, wat heerlijk!
Dit wil ik wel vaker!

blijdorp190716a

Kortom…een (logisch toch) moe maar wel heel blij en bovenal dankbaar mens wenst jullie allen een heel fijne avond.

In een totaal andere schrijfstijl, dus ook heel leuk om te lezen, het verslag van Liesbeth

Over Melody

❤️-elijk Welkom én voel je vrij om je ❤️ te luchten. (mag ook in: mel62ko@gmail.com)
Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

14 reacties

 1. Dag Melody
  Wat mooie foto’s zeg,en wat fijn dat je een leuke dag gehad heb,hier was het ook het geval heel de familie samen en dat was lang geleden hoor,Wens je nog leuke dagen toe’nog vele groetjes Ivonne

  • Hallo Ivonne, wat leuk dat je er weer bent.

   Dank je wel voor je complimenten.

   Fijn inderdaad de hele familie compleet te hebben, tenminste als de onderlinge banden goed zijn maar daar ga ik dan maar vanuit.

   Dank je wel, wens ik jou en je man ook van harte toe.

 2. Dat was dus volop genieten Melody, fijn voor je hoor. Je hebt ook fraaie foto’s gemaakt, Blijdorp ziet jou vast nog weleens terug.

  • Zeker weten Edward… dank je wel hoor.
   Ja absoluut. Als ik dichterbij zou wonen zou ik er vaker komen dan gem. 2 a 3 x per jaar.

 3. WOW! Duidelijker kan de vooruitgang niet zijn. Super!

 4. Lieve schat je hebt me een prachtige dag in een prachtig park bezorgd liefs!

 5. Heel blij voor je dat je weer hebt genoten.
  Ik ga 6 augustus naar Blijdorp. Is meer dan 20 jaar geleden dat ik daar voor het laatst was.. En toen ook voor het eerst, dus dat belooft weer wat!
  XXX

 6. Dit bloedhete weer was natuurlijk niet in de planning opgenomen, maar ja, het wás er je hebt je er goed doorheengeslagen Ik vind het knap!

 7. De bovenste foto knalt van mijn scherm. En hij is ook nog blauw (-: Als je ramen open kunnen, heeft een mens ook geen airco nodig. Die kan alleen maar stuk gaan.
  Een mooie dag en veel foto’s rijker. Ga zo door!
  Dikke knuffel

  • De hyacintara is inderdaad prachtig blauw….zeker als er zonlicht op gevangen wordt, wat hier helaas niet het geval was…

   Dat klopt hoor…. al is het me wel veel te warm vandaag

   knuffel

Lucht je ❤️

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.