Op zeker moment komt schone dochter met de melding dat we dit jaar nog niet in Blijdorp waren… zo tegen onze gewoonte in… dat ‘moest’ dus nog even rechtgezet worden vond ze en dat was ik wel met haar eens. Agenda’s werden getrokken en een kersverse dierentuin-verslaafde werd ook ingelicht en uitgenodigd ons te vergezellen en zo werd al enige tijd geleden 16 december in de agenda aangekruist met voorbehoud uiteraard maar alles ging goed genoeg dus rond de klok van 11 zaten we vanochtend gedrieën een de koffie/thee met wat lekkers in De Lepelaar in Blijdorp in Rotterdam en nadat we onze blazen geleegd en weer gevuld hadden gingen we aan de wandel. Het restaurant uit kom je dan als eerste bij het wasberenverblijft en dáár daagde me iets… mijn reservebatterij vergeten… mijn taalgebruik na dat besef was verre van zoals het een nette vrouw betaamt dus dat ga ik hier maar niet herhalen. Wist natuurlijk wel gelijk dat ik heel bewust moest omgaan met mijn aantal kliks vandaag en mijn telefoon ook daarbij moest inschakelen.

Op zeker moment schoot me iets te binnen. Karel heeft dezelfde camera als ik dus ook dezelfde batterij en ik bedacht een soort van oplossing en legde dat aan hem voor, gelukkig kon hij zich er in vinden en kon ik even later iets meer ontspannen gaan klikken. Met 2 personen, 3 batterijen=stroom delen lukt prima, toen Karels 1e batterij halverwege leeg was, deed hij zijn reservebatterij in de camera en gaf hij mijn zijn 1e. Die ik dus leegmaakte toen de mijne leeg bleek. En dat ging dus prima tot aan het moment dat we het park verlieten en afscheid namen bij een laatste drankje.

Dan volgt een lange rit naar huis, (blegghhh autorijden, zo fan als ik vroeger was, zo niet-fan ben ik het nu) en gelukkig is mijn schone dochter een goed chauffeuse en rijdt ze bovendien ook nog graag dus ik laat me graag vervoeren. Eenmaal thuis werden we opgevangen met warm eten, dampende koffie en warme chocolademelk met slagroom. Dat viel er uiteraard heerlijk in want ondanks dat het vandaag prima weer was, is het wel herfst en dus best wel fris om de hele dag buiten te zijn.

Blijdorp kan dus afgestreept worden voor wat 2019 betreft. Ons eigen park komt nu eerst volop aan bod want as zaterdag start Wildnights, de 4e editie en we zijn niet alleen razend benieuwd maar kijken er ook enorm naar uit omdat we al 3 edities achter de rug hebben waarvan we enorm genoten hebben.  Voor Karel wordt het dit jaar zijn 1e editie ben benieuwd naar wat hij ervan gaat vinden maar daar zal ik wel over bloggen zodra hij het ervaren heeft.

We deden beiden de kleding uit en schoten in onze huispakken met warme sloffen en doken op de bank om de foto’s te bekijken. Na een forse selectie en vulling van het ronde archief bleven er 300 over. Ik heb ze maar bij elkaar in één map gezet dat zich zal openen als je op de foto hieronder klikt.

Voor nu… de nacht in, morgen nieuwe dag nieuwe kansen… bijtanken…

 

 

2 Hartenluchtjes op “Blij dorp in een stad”

  1. Al je foto’s zijn mooi maar de kop van de gier vind ik een uitschieter!
    Lief dat je van Karel stroom mocht delen. Van blogvrienden verwacht je niets anders (-:
    Fijn dat je er weer even uit was.
    Diervriendelijke knuffel ♥

Lucht je ❤️

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.