Ik benoemde al wel vaker dat de Nederlandse dierentuinen heel hard aan de weg timmeren om het hun dierencollectie zo optimaal mogelijk naar de zin te maken. Artis is daar een heel goed voorbeeld van. Het is elke weer een feestje daar te zijn en te zien dat er alweer iets klaar is, verbeterd ten opzichte van de vorige keer. De laatste paar keren dat ik in Artis was zag ik de vorderingen van een beloftevol project voor grote katachtigen.


Mowgli & Rika


Vandaag kreeg ik het bericht dat dat jaguarverblijf nu klaar is en dat men het de 20e officieel gaat openen. Zo ontzettend jammer dat ik dinsdag niet kan maar anders was ik er vast heen gegaan. Niet alleen om het park te bezoeken en dit nieuwe verblijf te bewonderen nu het klaar is maar natuurlijk bovenal om op bezoek te gaan bij Mowgli en Rika die naar Artis verhuisden toen het oude dierenpark in Emmen de deuren sloot eind 2015 en men voor hen geen plaats had bepaald in het nieuwe Wildlands.

Daphne en ik trokken gelijk de agenda maar helaas bleek al snel dat een bezoek dit jaar niet meer gaat lukken. enerzijds omdat zij moet werken of ik, of we allebei op dezelfde dag en anderzijds omdat we er niet op de kerstdagen willen rondlopen want dat zijn natuurlijk heel drukke dagen, niet alleen in het park maar zeker ook op de grote weg en als we ergens geen zin in hebben is het wel files in en rondom die lelijk woord-stad waar men amper kaas heeft gegeten van omleidingen en juiste communicatie daarover.

Kortom, deze zwarte heer en gevlekte dame zullen helaas effe moeten wachten voor ze ons weer kunnen ontwaren, dat zal  na de jaarwisseling worden. Gelukkig duurt dat niet zo heel lang meer en bovendien gaan we zo snel we kunnen na dat ‘feest’ dus wel naar Artis. Ach wat in het vat zit verzuurt niet en bovendien is het ook leuk om naar iets uit te kijken toch?

10 Hartenluchtjes op “Binnenkort op bezoek bij…”

    1. Ja zeker weten…… aaibaarheidsgehalte is visueel wel groot maar daar houdt het dan ook gelijk weer mee op 😉

      Klopt… komt wel goed, binnen 3 a 4 weken ben ik er vast al geweest.

    1. Heeejjj Erika, jeetje ja dat is lang geleden zeg, gevoelsmatig dan want ik weet echt niet hoe lang het werkelijk geleden is….

      Dank je wel hoor, deze foto’s zijn van sept. 2015 in het oude dierenpark van Emmen, dat 31-12-15 definitief de deuren sloot na 85 jaar.

Lucht je ❤️

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.