Bijzonder-Blijdorp

Een dag zoals zovelen, in de agenda’s van mij en mijn meisje nu we weer mogen, een dierentuindag met als extra gezelschap Karel en Anita, die elkaar al een aantal keren eerder ontmoet hadden bij kleine bloggerstreffens. Niks bijzonders toch?! MIS!!! Als je zoveel vertellen wilt… en zoveel wilt tonen… maar ook zoveel emoties hebt die over elkaar heen buitelen omdat het hele alfabet voorbij kwam, (klinkt raar misschien maar ik kan even geen ander woord vinden) dan moet je iéts, toch?. Dit blogbericht bevat hoofdzakelijk tekst en natuurlijk links naar de foto-albums van Daphne en mij. Ik probeer dit bericht niet al te lang te maken want het is zoveel en zo divers, je raakt zomaar de rode draad kwijt. Ik doe het maar puntsgwijs, niet mijn stijl maar zo hou ik voor mezelf de rode draad in ‘t zicht *glimlach*.

1. Zoals jullie wellicht weten is Henk van Riet afgelopen zaterdag overleden en was vanochtend diens afscheidsplechtigheid. Kakel en ik hebben het eea georganiseerd eind vorig jaar om Henk en Riet een mooi Sinterklaasfeest te geven, met dank aan velen van jullie was dit dan ook een (onverwacht) groot succes. De afgelopen weken hebben we geprobeerd Riet in gedachten te dragen en hebben we overlegd wat te doen ‘als’.  Wéér iedereen bij langs mailen vonden we niet gepast, dus regelden we saampies iets. Daarnaast maakte ik er melding van op mijn blog en gaf ik aan een aantal van jullie mijn adres zodat jullie post naar mij konden sturen en dat ik dan weer door zou geven/sturen. Ik geef nooit iemands adres af zonder het van te voren te vragen maar in dit geval wilde ik Riet niet met die vraag lastig vallen. Ik lichtte Inge in dat wij vandaag naar Blijdorp zouden en dat ik eventuele post dan bij Riet in de bus zou doen.  Kakel en ik wilden aan de ene kant wel naar de plechtigheid maar aan de andere kant ook niet omdat wij vonden dat familie en vrienden voorrang moesten hebben en tja het aantal 30 heb je immers zomaar?! Riet blogde op zeker moment dat mensen die interesse hadden, Inge konden mailen, en dat er bij voldoende beschikbaarheid een link met wachtwoord verdeeld worden zodat de plechtigheid via een livestream toch bijgewoond kon worden. Ook hier vonden Kakel en ik dat familie en vrienden voorrang moesten hebben maar gelukkig kregen we beiden een link en konden we er toch bij zijn.

2. Ik spaar een bepaalde bloempot, dankzij onze veestapel is daar de afgelopen jaren een aantal van gesneuveld. Op marktplaats vond ik een verkoper die er 6 van aanbood en we werden het eens voor een prikkie maar ja opsturen gaat niet vanwege het gewicht, de kwetsbaarheid en de kosten. Geen probleem, we gingen immers toch naar Blijdorp dus op de terugweg konden we wel langs …. jawel Rijswijk…. en jawel, enkele straten van Riet vandaan.

3. Afgelopen 20 mei reisde olifantenstier Timber vanuit Blijdorp naar mijn 2e thuis. Mekong vertrok naar Zwitserland en Blijdorp zou uit België Fahim krijgen. Het park aldaar stopt met het houden van olifanten ten gunste van de Rothschild Giraffes. Ivm Corona liep het allemaal anders en werden de verhuisdata anders gepland, wanneer Fahim naar Blijdorp zou komen bleef onduidelijk voor mij.

4. Gisteren testte ik dus mijn laptop. Ik weet dat de batterij zwak is. Ik heb in de auto natuurlijk geen stroom. Een uitvaart duurt plm. een uur en tja wel kijken maar na een kwartier ofzo zwart beeld hebben is ook niet leuk, maar mijn laptop bleek bestand tegen 2 uur stekkerloosheid. Dus meldde ik Daphne en Anita dat ik vroeger wilde vertrekken zodat we onderweg op een parkeerplaats ergens dan die uitvaart konden volgen. (Inge zei dat ik dus echt in de volgauto zat *glimlach*) Dat ging prima en ik was erg blij het zo toch te kunnen bijwonen al is het wél erg vreemd, een uitvaart volgen via een livestream (voor mij ook nog de 2e) ivm Corona en dan vanaf de achterbank van je eigen auto…

5. Ik had voor ons drie tijdslots gereserveerd en op 5 minuten na waren we keurig op tijd, Karel was er al en we gingen linea recta naar kamertjes 100, daarna door het restaurant om koffie en wat lekkers te halen om vervolgens op het terras de dag te beginnen. Het zou heel erg warm worden en nu kan ik er sinds 4 jaar prima tegen maar mijn lange haren zaten me danig in de weg dus vlocht ik het 1e deel zelf in waarna Daphne het 2e deel deed omdat mijn gewrichten begonnen te protesteren en ik moest immers nog de hele dag dus wilde ik ze nog ff te vriend houden.

6. We begonnen aan de route en dat ging prima, weliswaar her en der even wachten om de 1,5 meter in de gaten te houden en ook hier éénrichtingsverkeer. Bepaalde delen van park waren afgesloten, regeltjes ivm Corona die ik niet helemaal begreep omdat ze met elkaar in tegenspraak waren maar heej, het is zo het is, niets om je druk over te maken, accepteren en verder gaan. Nou moet je op zulke hete dagen wel alert blijven op je eigen vochthuishouding dus bij het eerstvolgende terras dat we weer op ons pad kregen namen we een tafeltje in beslag en kochten wat te eten en te drinken. Daphne (ja die jeugd van tegenwoordig *grinnik*) heeft dan vaak de gewoonte om even smoelenboek op te duiken om te checken of er nog nieuws is en ineens een kreet. Wat bleek? Eerder die ochtend was Fahim gearriveerd, om 5 uur, om precies te zijn !! Nou, onze dag was al raar, bijzonder, goed en heet en op dat moment nog even raarder, bijzonderder, beter en heter. Ik temperde gelijk wel het enthousiasme want heej, pas gearriveerd, hoogstwaarschijnlijk op stal, niet zichtbaar voor publiek, eerst nog introduceren bij de kudde etc etc etc

 

 

En toen we bij het Olifantenverblijf aankwamen zagen we de deur van het verblijf dat voor de bul is, en grenst aan het verblijf van de kudde, open staan en meneer stond achterwaarts in de deuropening, even later kwam hij naar buiten en een deel van de kudde kwam weer even voorbij, heel geïnteresseerd zo te zien. (Ik heb niemand gesproken van de verzorgers dus ik weet niet of Timber in Blijdorp ook nog cadeautjes heeft achtergelaten zoals Mekong in Wildlands wel heeft gedaan).

 

 

7. Zo’n dag is supergezellig en vliegt dan ook om. Gezien onze plannen, maar vooral ook het tijdstip dat mijn meisje weer thuis moest zijn zodat zoon de auto kon gebruiken omdat hij nachtdiensten moest draaien, begonnen we er een eind aan te breien… Tegen sluitingstijd van het park zaten we op het terras waar we ook begonnen waren, een laatste drankje en dan afscheid nemen. Karel ging weer op weg naar het OV om naar huis te gaan en wij zochten de auto weer op. De parkeerplaats was bijna leeg… ik hoorde nog wel enkele mensen verzuchten dat de auto heet zou zijn en ik kon glimlachen, ik was namelijk zo slim geweest om 2 witte lakens mee te nemen en die hadden we over de auto gedaan in de ochtend. Natuurlijk was de auto wel warm maar niet zo heet als dat ie zonder die lakens geweest zou zijn, heb leren bekleding in de auto dus dat wil wel, uren in de brandende zon etc.

8. Ik melde de Marktplaatsverkoper in Rijswijk dat we onderweg waren en een half uur later belden we aan. Weer een paar minuten later gooide ik post bij Riet in de bus en met wat wisselingen van chauffeurs met wat tussenstops om drinken te kopen, de mac aan te doen etc leverden Anita en ik Daphne af op de parkeerplaats waar haar auto stond en een klein half uur later kon ik thuis de boel uitladen, opruimen, me opfrissen en op de bank duiken met een bak koffie en aan de slag.

9. Mijn foto-album bevat 175 Foto’s en dat album opent zich als je op de foto bovenin in dit blogbericht klikt. Het foto-album van Daphne bevat 100 foto’s meer, 275 dus… en dat album opent zich als je op de foto hieronder klikt.

10. Mijn hoofd tolt nog van alle belevenissen van vandaag!!!
(Er lag nog post op de mat voor Riet, dat stuur ik uiteraard zsm door)!!

 

 

Over Melody

❤️-elijk Welkom én voel je vrij om je ❤️ te luchten. (mag ook in: mel62ko@gmail.com)
Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

39 reacties

 1. Een emotionele dag die overliep van veel verschillende gevoelens.

  Fijn Melody wat jullie voor Riet schreven en deden. Ik heb deze voormiddag heel intens aan haar en de familie gedacht, het gemis zal heel groot zijn, de leegte die hij achter laat immens.

 2. Wat een dag vandaag en ja ook hier waren de gedachten vanmorgen bij Riet
  Jullie een hele belevenis en ook warm gehad…
  Nu foto’s kijken nog en dan slapen.
  Trusten

 3. C.J.M. Beeris -v. Schaik.

  Wat een bjjzonder mooie en ontroerende dag, zoveel emotie, zoveel onverwachte cadeautjes.
  Verdriet, warmte en medemenselijkheid was vandaag ruim aanwezig.
  Foto’s ga ik rustig kijken, je verhaal ook nog eens lezen, wil zeggen met grote bewondering voor je veerkracht.
  Slaap lekker voor nu en xxx

 4. Druk dagje en dat met die warmte. Hier ook in gedachten bij Riet en haar familie.

 5. Het was moeilijke dag geweest. In gedachte zat je ook even ergens anders. Wat leuk dat jullie daar bent geweest. Het was wel erg warmer dag. Puffen daar?
  Wat heb jij mooie dieren foto’s gemaakt. Aapjes zijn leuk geworden. Prachtig. Olifanten ook. En andere ook Melody.
  Fijn weekend gewenst. XX

 6. mogge Melody
  ja zo kan een dag heel anders lopen dan je verwacht
  gelukkig is het met die livestream goed gelukt en heb je Fahim kunnen ontmoeten
  je bloempotten binnen en de post in de bus
  al in al een geslaagde dag
  ik zal een bakkie leut pakken en op m’n gemak de foto’s gaan bekijken
  wens je een rustige rustdag

  • Goedemorgen Karel

   Jah zoals het verliep hadden we van te voren onmogelijk kunnen bedenken….

   Helemaal waar…. ik ook, geniet ervan…. hetzelfde gewenst.

   • al in al een goede dag , met een lach en een traan , dat dan weer wel
    hier worden geen lijntjes gebroken hoor , ik ben in de totale ruststand
    het is hier nog wat warmer en veel vochtiger lucht dan gister 🙁
    mzl

 7. Mooie foto’s, een heerlijke maar ook intense dag. We waren met zovelen in gedachte bij Riet.
  Helaas moest ik de hele dag op school zijn en daarna nog de zorg voor mijn moeder. Ik was helemaal op. Vandaag een beetje rustiger aan. Lieve groet.

  • Ja klopt…. heel bijzonder.

   Ik heb aan jou ged8 want dat had ik ook al bed8, fijn dat het je gelukt is en je vandaag rustig aan mag doen, fijn weekend ook, liefs.

 8. Een emotionele maar toch fijne dag. Het kan soms raar lopen en dan toch met een tevreden gevoel weer thuis op de bank plaats nemen. Heerlijk. De foto’s ga ik in de loop van de dag even kijken. Ik verheug me er weer op,

  • ja klopt…. al hoe raar iets ook loopt… je realiseert je wel telkens weer dat de ‘het leven gaat door’ spreuk klopt.

   Is goed meis, alles op zijn tijd, fijn te lezen, liefs en fijn weekend ook voor W. en het trio

 9. Later op de dag hoop ik terug te komen hier en alles goed te lezen. Ik moet zo naar de tandarts dus later heb ik meer tijd, ik wens je alvast een fijne vrijdag toe.

 10. Wat een mooie en tegelijk bijzondere dag heb je met jouw woorden betekenis gegeven. Een blijvende herinnering waarin afscheid nemen én leven van mens en dier samen komen.
  Lieve groet, Kaatje.

  • Ja Kaatje….je kunt als mensen wel denken dat je ‘alles’ in de hand hebt maar uiteindelijk leeft het leven jou ipv andersom… de 25e juni 2020 zal ik iig nooit vergeten.

   LIeve groeten terug

 11. ik zag 2 schitterende series met foto’s
  fijne middag groet

 12. Dat was een intensieve dag. Met plezier jullie foto’s bekeken. 🐘🐡🦩

 13. Ha Melody,

  zo mooi, wat je allemaal voor Riet hebt kunnen betekenen.
  Waardevol!

  Goed weekend, Marlou

 14. Ondanks alle gebeurtenissen een duidelijke blog hoor ………… wel een hele drukke, warme dag ………. ik mocht gelukkig donderdag heerlijk in aircokoel kantoor weer werken ………. wat een luxe vond ik dat.

 15. Ik was “blij” dat ik via de link naar het afscheid van Henk kon kijken. De keukenrol kwam er wel aan te pas. Maar dat mag…
  Inge grapte dat jij in de volgauto zat, las ik in jouw reactie op Riets blog (-: Humor zit echt in de familie, hè?
  Er komt heel wat bij kijken bij het vervoer van een olifant en het blijft spannend. Voor iedere verzorger…
  Een dag met wisselende emoties maar je hebt er wat moois van gemaakt.
  Dikke knuffel ♥ Aai waf joe ♥

Lucht je ❤️

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.