~ SCHRIJVERIJ ~·Kánniewáárzijnoftochwel·Sinterklaas

Bijna…

Op de oprecht geïnteresseerde vraag vanuit mensen die in een nauwe kring om me heen staan en mijn proces van nabij meemaken, hoe het met me gaat… kan ik als nooit eerder tevoren zeggen dat het goed gaat en dat de winst die ik geboekt heb, nog steeds boek, volop motivatie is om ermee door te gaan.

Het is vandaag 28 november en de meest moeilijke, afschuwelijkste, maand van het jaar is weer voorbij. Correctie… tot en met 2015 is de maand november jaar in jaar uit de moeilijkste geweest. Ik focuste me altijd op de laatste 5 dagen, 1 waarvan ik zelf jarig ben en 1 waarop mijn zoon (GodZijDank) levend ter wereld mocht komen waar zijn broertje dat niet mocht en die 8 maanden daaraan voorafgaand een letterlijke en figuurlijke hel waren.

Ieder jaar spreken we rondom de feestdagen wensen uit naar onze medemensen, oprecht gemeend vanuit het ♥. Ieder jaar zeggen we iets in de trant van ‘dat dit jaar maar ons jaar moge worden’ … veelal blijkt dan bij het terugkijken dat er wel veel leuks was maar ook veel minderleuks en tja wat dan het zwaarst weegt hangt per moment af van de gemoedstoestand waarin je je bevindt.

De jaarwisseling van 2015-2016 kwamen dezelfde wensen voor bij, niet minder oprecht dan voorgaande jaren. Net als de jaren ervoor had ik een stemmetje in mijn hoofd die me zei (ja ja zelfbeklag wellicht ik weet het…) ‘wacht maar af, het jaar duurt 365 dagen, alle kans op allerlei idioterie’.  Die idioterie kwam vlak daarna toen ik de bodem van de put steeds minder makkelijk kon ontwaren en ondanks veel sputteren wel naderbij zag komen. De dosissen medicaties werden verhoogd en dat leek een goede zet, slechts tijdelijk. In maart was het over en uit en zat ik al een klein kind te schokken van wanhoop, paniek, angst en Joost mag weten wat al niet meer bij de huisarts. Het werd tijd voor iets radicaals, vonden we beiden. Een nieuwe aanpak, een nieuwe weg, een nieuwe opening om lef te ontwikkelen de rest van mijn leven weer aan te durven.

Ria (huisarts) en Irma (fysiotherapeute) zetten mij op het pas van Jos (psych) en na enkele 1-op-1-gesprekken had ik genoeg moed bijeen geschraapt om me in te schrijven voor de cursus “Voluit Leven”. Dat ging eind mei van start en onder begeleiding van die 3 mensen apart stapte ik eveneens in een groep onbekende mensen, wel een enorme drempel maar oké. Die drempel overschrijden kostte al enorm veel moed maar  ik heb ‘t toch maar gedaan.

In september startte de vervolgcursus “Dit is jouw leven”. Na alle positieve ervaringen vanuit cursus 1 ‘moest’ ik deze 2e ook gaan doen, ik wist toen dat ik het zonder niet zou redden. De maag-darm-specialist en de internist vonden het een strak plan om e.i.n.d.e.l.i.j.k. eens mijn frustratie aan te pakken en aan mijn intens aandringen gehoor te geven. Bijna tegelijkertijd besloot ik me ook weer te wagen op het pad van de natuurgeneeskunde nadat enkelen uit mijn omgeving zeer mooie successen boekten met bio-resonantie. Gelukkig waren ook de medische specialisten daar niet tegen, al be ik eigenwijs genoeg om een eventueel tegen-advies van hen toch niet op te volgen omdat ik in het verleden al vaker heb ervaren hoe goed natuurgeneeswijzen kunnen werken, en begon ik ook daarmee.

Inmiddels ben ik (weer) 4 weken verder sinds ik met dat dieet begon. Het gaat voortreffelijk, kan niet anders zeggen. Alle beren en bomen die ik op de weg zag blijken niet te bestaan. Het doet me helemaal niets dan mensen om me heen koffie zitten te drinken, patat eten, een ijsje, chocolade en wat al niet meer en ik ‘genoegen moet nemen’ met iets dat wel mag.
Het winstlijstje groeit…. mijn mentale rust groeit, mijn slaapuren nemen in aantal toe, mijn buik is rustig, ik voel mijn darmen tegenwoordig nog nauwelijks, leer al af als eerste te zoeken naar de toiletten en de snelste route er naar toe, mijn energievoorraad neemt toe, mijn wilskracht kan dus nu in toenemende mate in de pauze-stand, ik ben overall rustiger en relaxter, minder snel van mijn stuk te brengen en ik val af (niet dat dat nou een wens  was maar oké), heb in de afgelopen weken nog maar 1x een migraine-aanval gehad, ga niet meer 20x per dag naar de wc voor dat ene maar nu 1x per 2 dagen, ik zie niet meer zo grauw, mijn ogen stralen weer vaker, etc etc etc

Zaterdag was ik jarig…. een dag waarop allerlei lekkers op tafel komt… oeps… hoe zou ik dat nu doen? De high-tea die ik in een restaurant gepland had met een aantal vrienden zegde ik af. Ik ging thuis aan de slag en maakte een eigen high-tea met allerlei lekkers voor de gasten én lekkers voor mezelf, zelfs de gasten hebben van ‘mijn’ spullen gesnoept en hadden het niet eens door *grinnik* en vonden het nog heel erg lekker ook.

Sinterklaas komt eraan, Kerst en Oud & Nieuw, de overbekende lekkernijen gaan aan mijn neus voorbij uiteraard maar soit, dat zij zo. In Duitsland is echte marsepein gekocht want dat mag ik wel hebben en dat lust ik ook nog eens heel erg graag dus ik krijg heus mijn portie lekkers wel. Ik kom niets tekort, don’t worrie *glimlach*.

Ondanks dat dit jaar ook verlies en verdriet opleverde kan ik toch met de beste wil ter wereld niet anders zeggen dan dat dit wél mijn jaar is geworden, op gezondheidsgebied dan en laten we wel wezen, de grootste rijkdom die een mens kan bezitten is wel een aangename gezondheid, zowel fysiek als mentaal, of niet dan?

Kortom… zo aan het eind van weer een jaar heb ik heel veel reden om dankbaar te zijn. Voor bovenstaande maar ook voor de mensen om me heen die me bleven steunen en mij letterlijk en figuurlijk een duwtje (wat zeg ik, zeg maar forse duw) in de rug gaven op momenten van zwakte. Niemand kan het helemaal alleen, ook ik niet, dus naast de rijkdom van een zich verbeterende gezondheid beschik ik ook over de rijkdom van de Liefde, de mensen die er waren, er nog steeds zijn, er altijd zijn, in goede en slechte tijden.

18 Geluchte Hartjes op “Bijna…

 1. Wat een ontzettend goed nieuws. Ben heel blij voor je. Ik herken helemaal wat je schrijft. Wat voeding met je doet… Vroeger zou ik het ook niet geloofd hebben. En vooral de goede werking van de darmen is ontzettend belangrijk… zoveel andere lichaamskwalen komen voort uit een slechte opname of ontstekingen in de darm. Doe zo verder Melody. Ik wens je het aller-allerbeste. Liefs Bea ❤️
  PS: ik kan enkel op jouw post reageren via mijn vaste p.c. – normaal gezien doe ik bijna alles via tablet, maar vreemd dat antwoorden op jouw post dan niet lukt. Maar goed, bij deze…

  1. Ja toch! Dank je wel, ben er zelf ook heel blij mee!

   Ik ga er zeker mee verder 😉 Dank je wel voor je lieve woorden en wensen.

   Ps-a-ik ben met een ander thema bezig, dat zal de oorzaak zijn…. moet nog het eea uitvogelen…. sorry voor het ongemak.

 2. Dat dieet doet wonderen voor je lichaam en vanzelfsprekend dat je geest daar ook wel bij vaart. Wat goed dat je naar Anita’s tip geluisterd hebt (-: Je had me al verteld hoeveel wonderen het dieet voor haar hebben gedaan en nu mag je het zelf ervaren. Het verbaast me dat je zo makkelijk van de koffie kan afblijven. En aan de andere kant verbaast het me ook weer niet. Als je de knop omzet, kan er veel.
  Veel mensen zien een dieet als een beperking, terwijl het juist een verrijking van je leven kan zijn!
  Ik ben ZO trots op je ♥ Ik gloei er gewoon van.

  1. 😉 is helemaal niet erg hoor…… ik ‘vergeet’ dat immers ook altijd want ik weet jouw verjaardagsdatum niet 😉

   Dank je wel hoor!

   1. maar er wed al door div andere gefeliciteerd, heb ik blijkbaar niet opgepikt;-)
    Klopt, ik zet het er nooit op als ik jarig ben, heb er niks mee . Bovendien heb ik liever geen herleidbare data rondzwalken.

 3. Oeps, ook ik ben jouw verjaardag vergeten, maar bij deze, alsnog van harte gefeliciteerd.
  Het is fantastisch om te lezen hoe jij steeds meer plezier in het leven krijgt. Wat daar ook voor nodig was, het heeft gewerkt en werkt nog steeds door. Mooi.

 4. Wat een fantastisch nieuws!
  Ik heb mijn bipolaire dochter ook zo zien opknappen van een cursus.
  Dat is nu ook een meid met DURF! 😊
  Nu bedenk ik, dat ik haar ook langzamerhand het bio pad ga opsturen, ipv de Weight Watches.

  Joe go goed, girl !!!

  1. zeker weten.
   Heerlijk voor haar, zo zie ik mezelf nu ook…

   Ja dat zou ik zeker doen als ik moest kiezen tussen die 2…. de laatste is alleen maar met voeding bezig om gewicht te beheersen…. bio daarentegen helemaal niet.

   zenk joe sur

Lucht je ❤️

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.