Zoo & Zo

Bijna weggespoeld

Gisteren was ik weer ff in mijn 2e thuis, voor een klein rondje deze keer want mijn energieniveau was verre van noemenswaardig aan hoogte en ook 1 van mijn Emmens duo voelde zich niet zo heel fris en omdat ons 2e thuis ons altijd wel opvrolijkt is het dan thuisblijven niet de beste van de 2 opties *glimlach*. We deden alleen Jungola aan want onze buienalarm-app voorspelde niet veel goeds en aan een nat pak hadden we natuurlijk geen zin.

In de kas… die maar liefst zo’n 1800 vierkante meter groot is, is het altijd prima toeven en kun je alle kanten op met fotografie want niet alleen vliegen er inmiddels 29 vogelsoorten rond maar ook staat er een enorme diversiteit aan planten die natuurlijk hun eigen seizoen kennen en dus niet altijd hetzelfde uiterlijk hebben.

Nou is het de laatste tijd verschrikkelijk druk geweest in het park, je kon elke keer bekant op de koppen lopen… Nu de vakanties weer voorbij zijn merk je dat gelijk want het aantal bezoekers ligt dan lager en het een stuk rustiger, zo lekker, vooral als je ‘last’ hebt van (te)veel ruis tussen de oren. Gelukkig werd die ruis met regelmaat overstemd door het zingen van de Gibbons en het schitterende lied dat de Zoembawalijster altijd zingt. Die overigens wel in een zangwedstrijd verwikkeld leek te zijn met de Balispreeuw, die ook prachtig kan zingen maar iets minder volume heeft, al leek het daar gisterenmiddag niet op.

We moesten nog even iets ‘checken’ in Nortica en dus maakten we ons op weg de kas uit om via het Kompasplein naar Nortica over te steken. Bijna gelijk aan het begin staat een Rattenhotel en nu er zo weinig bezoekers waren hadden we even vrij zicht en konden we ook in alle rust wat foto’s maken. We moesten eigenlijk verder maar het begon te druppelen, in snel tempo heviger wordend ook dus die vlieger ging niet op.

Daarna maakten we ons snel op weg naar de uitgang, snel het plein over en het winkelcentrum door om daarna de laatste meters in regen te lopen, eenmaal in de auto brak de hemel verder op en in spoelende buien reed ik naar huis. Daar deed ik het nodige aan verzorging van mijn dieren en plofte ik op de bank, waar ik niets meer deed tot enkele uren later ik de trap op ging en mijn bed indook. Als je op de foto hierboven… ogenschijnlijk een blad in het verhaal natuur-seizoenen die ik aan het begin al noemde… opent zich het album met de foto’s van gisteren, 52 in totaal. Het is geen blad natuurlijk maar de bladvlinder!

 

 

Melody

❤️-elijk Welkom én voel je vrij om je ❤️ te luchten. (mag ook in: mel62ko@gmail.com)

https://melodyk.nl

10 geluchtte ❤️❤️ op “Bijna weggespoeld

  1. Dank je wel hoor.

   Ja wel he?!

   Haha nee op de fiets zeker niet… maar erin wandelen vind ik heerlijk, dat dan weer wel maar niet als ik mijn camera bij me heb want die is niet waterdicht

 1. mogge Melody
  ja ik vermaakte mij daar prima in dat museum , herkende ook veel , betekent dat nu dat ik oud ben hihi
  er komen nog meer foto’s hoor , ik weet niet of jij ze bekeken hebt
  die van jou geeft een error 404
  maar jullie hebben je ook prima vermaakt las ik wel , en ach dat wat nat werd is inmiddels weer droog
  ik stap zo op de fiets en rijd naar een oud collega

  hopelijk droge groet 🙂

  1. Goedemorgen Karel

   Natuurlijk heb ik ze bekeken 😉 Had je kunnen opmaken uit mijn reactie… ik schreef immers dat ik niets herkende hoewel ik er wel geweest ben ooit…

   Oud? alleen de duvel zijn ouwe moer is oud toch

   Oh oke, ik zal ff kijken of ik dat kan herstellen dan …

   Ja dat wel, altijd daar, het leidt af van ‘ruis tussen de oren’ …

   Ik hoop het voor je, doe m de groeten.

   (link is hersteld)

  1. Dank je wel Edward.

   Ja prachtig he… ik vind m, al ik eerlijk ben, aan de buitenkant mooier dan aan de binnenkant, ook al is het kleurenspel binnenin ook zeer de moeite waard

Voel je vrij je ♥ te luchten...

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back To Top
%d bloggers liken dit: