~ KIJKERIJ ~·Wildlands

Bijna… voorstellen

 

Zoals ik al wel een aantal keren meldde wacht ik vol spanning op nieuws uit Emmen en kijk ik regelmatig via de LIVESTREAM in het olifantenverblijf in de hoop zo snel mogelijk te mogen ontdekken dat het olifantje waarnaar we met velen halsreikend uitkijken geboren is… of beter nog, geboren zal worden terwijl de dames in dat verblijf zijn en ik zit toe te kijken natuurlijk, maar ja Moeder Natuur laat zich niet sturen en past zich niet aan aan de wensen van de mens in dit geval.

De olifantendame die op punt van bevallen staat heet Ma Yay Yee.
Zij werd geboren op 2 mei 1999 in het oude park in Emmen.
Haar vader is Nang Thein die in de Zoo van Leipzig (Dtsl) staat.
Haar moeder is Htoo Kin Aye, die geboren werd in Emmen op 1 april 1981 en aldaar ook overleed op 11 juni 2012.
Ma Yay Yee kreeg tot dusver 2 kinderen, zoon Ein She Min Nayone op 23 mei 2009 in Emmen en is daar nog steeds. En Ravi op 20 juli 2014. Deze 2 mannetjes waren zonen van Radza die in oktober 2013 ingeslapen moest worden.

Het kalfje waarop we nu allen zitten te wachten is nakomeling van Mekong, een Vietnamees heerschap dat geboren werd in 1982 en van daaruit in mei 1984 naar Leipzig ging, vervolgens eind november 2009 naar Praag, van daaruit in december 2014 naar Artis Amsterdam doorreisde en sinds januari 2016 dus de dames in Emmen gezelschap mag houden. In Emmen loopt al een spruit van hem rond, Mauk, die op 2 april geboren werd bij de zus van Ma Yay Yee, Mingalar OO.
Voor Mekong is de verwachtte spruit zijn 5e kind. Voor Mauk werd hij al vader van Sanuk (16-10-2016) in Artis, daarvoor van Maxmilian (5 april 2016) in Praag en daarvoor van Voi Nam (5 april 2002) in Leipzig.

Inmiddels heeft Ma Yay Yee, naar verluid al een paar dagen weeen, dus kan het heel goed zijn dat het kalfje al geboren is terwijl ik dit nog zit te typen… hoe dan ook, ik w8 het af en zodra ik weet dat het kalfje er is vlieg ik er naar toe en zal ik wel een vervolglog schrijven met foto’s uiteraard…

10 Geluchte Hartjes op “Bijna… voorstellen

  1. Ja klopt…. we wachten nog steeds 😉 Zag haar net nog dik rondlopen

   Ze hebben de mogelijkheid heen en weer te lopen dus tja soms zijn ze er en soms niet …

   Dank je wel, jij ook.

  1. Ja inderdaad…. staat hier heel de dag aan 😉
   Ze hebben een heel groot verblijf in meerdere delen dus ze zijn regelmatig uit beeld… maar zopas liep bijna-mama nog rond rond dus het jong zit nog warm binnen

   Nou en of

Lucht je ❤️

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.