~ KIJKERIJ ~·Wildlands

Bigamie

Vandaag zou het fijn weer worden… en dus besloot ik ‘mijn eigen dierentuin’ maar weer eens op te zoeken, dat was immers al weer ff geleden en via diverse kanten waren mijn geboortegolfberichten etc ter ore gekomen. Zo toog ik dus vanochtend nadat ik klaar was op mijn 2e adres naar het Emmense en na een serie knuffels met leut staken we de weg over, hobbelden de super binnen en haalden wat broodjes. Bij de kassa stond een ‘heer’ van buitenlandse origine en de manier waarop hij mij van top tot teen keurde was zeer provocerend, ik hield echter mijn mond maar gaf hem wel een zeer laatdunkende blik en spottende grijns terug. Mijn mannelijk gezelschap stoorde zich er aan en maakte een opmerking waarop dat ‘heerschap’ zich verbaal tot hem richtte om hem te provoceren, hij was de verbale repliek niet de baas en een andere klant bemoeide zich er ook tegen aan. Of mijn man niet onder bedwang kon houden? Ik was even perplex en mijn vrouwelijk gezelschap nam het woord ‘dit is mijn man en nee ik hou hem niet bedwang, niet nodig, hij kan zichzelf prima redden’. De kassamedewerkster was stilgevallen en keek verbijsterd van de ene naar de andere, waarop ik grinnikte ‘Sommige mannen boffen maar met en een echtgenote en een vriendin samen op stap toch?’. (Wij zijn wekelijks met zijn drietjes in het park, ik loop altijd in de arm met H. dus velen kennen ons maar weten natuurlijk wel dat ik een vriendin ben en niet een echtgenote oid). We hebben er de hele dag verder groot plezier om gehad dat ik de echtgenote zou zijn en D. de minnares.) Het ‘heerschap’ droop af als de spreekwoordelijke hond met zijn staart tussen zijn benen want ojee ojee wat zijn we zielig als buitenlanders, als we Nederlanders provoceren en dan van scherp repliek bediend worden. Weer een andere klant in de winkel, oude dame zeker 85+, sprak hem aan en vertelde hem kort maar krachtig maar Nederlandse vrouwen er niet van gediend zijn als vleeswaar behandeld te worden en dat als hem dat niet aanstond hij maar lekker terug moest gaan naar waar hij vandaan kwam glimlach. Hij droop zo mogelijk nog perplexer snel af. grinnik.
We liepen de winkel uit met onze buit, staken weer een weg over en hobbelden door de poorten naar binnen.

Een donderdagmorgen, werk- & en schooldag dus echte drukte verwachtte ik niet echt, al viel het me wel ‘tegen’ in de zin van het aantal mensen dat ik spotte tov het aantal dat ik verwacht had. In de vlindertempel was het weer zoeken naar de vlinders, de rupsen en de poppen, die vonden we allemaal in rijke getale. Nou ja, niet allemaal, ik miste natuurlijk wel een aantal. Dat is het verrassende, je weet nooit welke vlinders er wel vliegen en welke niet. Ik miste onder andere de bladvlinder, de palmkoning, de koninginnepage, de bamboevlinder, de glasvleugelen de papyrus. De witte morpho daarentegen was ruimschoots vertegenwoordigd, evenals (zoals altijd) de blauwe morpho’s, de uilen, en de oleandervlinders en de zebra’s.

We kregen trek dus pikten we een tafeltje op het terras bij Rimbula in en haalden koffie waarna we daar geruime tijd zaten bij te kletsen onderwijl smullend van het meegebrachte lekkers. En natuurlijk ‘apies kijken’, daarvoor ga je immers naar een dierentuin glimlach. Wat een uitdossingen, in alle soorten en maten, al dan niet gepast, letterlijk en figuurlijk. Op de grote brug hadden we mazzel, de Madagascar Gekko’s lieten zich zien. Althans Vader en Zoon, Moeder was in geen velden of wegen te bekennen.

Op ons gemakkie wandelden/rolden we langs de andere kant van de olifantenvallei Jungalo weer uit en omdat het zulk mooi weer was gingen eveneens mijn kniekousen uit, de jas en mijn vest had ik aan het begin van de ochtend in de vlindertempel al uitgedaan. We gingen door de poort van Serenga en liepen ook daar de grote ronde, halverwege onderbroken voor ‘even zitten met leut’ en natuurlijk schitterend uitzicht over de Savanne waar tal van Impala’s graasden naast diverse andere grazers. Neushoorn Gus had het de afgelopen dagen erg druk gehad met ‘mannendingen bij vrouwen in de juiste periode’ maar vandaag leken de dames hem niet te interesseren. Toch wel handig dat die ‘vrouwenperiodes’ ook een eindpunt kennen. In de stallen, nog achter de schermen, zit dame nr. 3 te acclimatiseren en daarna bij de anderen gevoegd te worden. We hebben dan 3 prachtige neushoorndames en 1 heel mooi mannelijk exemplaar. Gezien wat meneer gedaan heeft de laatste tijd hopen we natuurlijk dat dat aantal van 4 over enige tijd zal wijzigen in 5, of misschien wel 6… we laten ons maar verrassen.

Eenmaal weer op het Kompasplein vond ik het wel welletjes, mijn gezelschap ook en dus liepen we het park weer uit. Na 2x oversteken stonden we weer bij mijn auto en na het afscheid vertrok het duo hun flatgebouw in en ik richting Assen alwaar ik als altijd onstuimig begroet werd door 6 4-voeters en een (v)echtgenoot die met koffie en sap uit de keuken kwam.

Mijn foto’s kwamen grotendeels door mijn keuring en van de 90 waarmee ik thuis kwam bleven er 85 over, wil je ze bekijken, klik dan H I E R

6 Geluchte Hartjes op “Bigamie

 1. Zoiets heeft mujn dochter ook al eens mee gemaakt.
  Ze had van de zomer een te kort broekje aan waarop iid een mannelijke buitenlander meende haar beschimpend aan te moeten spreken.
  Wat hij zei wist ze niet kaar zijn blik sprak boekdelen.
  Goed dat jullie hem van repliek dienden en de oudere dame er nog eens dunnetjes overheen.

  1. Er zijn mensen die zich als beesten gedragen…. daar was dit er ook een exemplaar van…. zielig manneke maar ja je ontkomt er soms niet aan… ik had helemaal geen zin er woorden aan vuil te maken, gelukkig kan ik met mijn ogen veel zeggen 😉

 2. ha die Melody
  ja zulk tuig loopt er helaas ook rond , maar jou blik en de taal van de oude dame kon hij toch niet aan hihi
  jullie hadden weer een prachtige dag zag ik wel aan de foto’s
  fijne avond groet

Lucht je ❤️

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.