Beschuitjes en muizen

Nederlandse Dierenparken Nieuws van Vrijdag 9 Oktober

~

* ~.~ * / * ~.~ * / * ~.~ * / * ~.~ * / * ~.~ * / * ~.~ * / * ~.~ * / * ~.~ * / * ~.~ * / * ~.~ * /

 

Beekse Bergen – Hilvarenbeek

Er is 7 oktober een witte neushoorn geboren! 🎉🦏
Na ongeveer zestien maanden drachtig te zijn geweest beviel moeder Sofie op woensdag 7 oktober van Ravy, een gezond mannetje van ongeveer 40 kilogram. Het kalf, dat zonder hoorn geboren wordt, is het eerste jong van Sofie. Ravy zal vanaf maandag zichtbaar zijn voor publiek.

“Het is alweer een aantal jaar geleden dat we een jong hebben gekregen. We zijn dan ook hartstikke blij met deze geboorte”, zegt verzorger Christian Meurrens. “En het gaat goed. We hebben Ravy al zien drinken, dat is het belangrijkst. Voor Sofie is het haar eerste jong en dan is het altijd even afwachten hoe het gaat, maar ze doet het super, snapt het moederschap helemaal.”

 

 

* ~ * ~ * ~ * ~ * ~ * ~ * ~ * ~ * ~ * ~ * ~ * ~ * ~ * ~ * ~ * ~ * ~ * ~ * ~ *

 

Vogelbescherming -Nederland-

De vogelbescherming heeft een nieuwe app… de Vogelvinder… daarmee kun je onderweg op je gsm zien welke vogel je voor je hebt…
Lees verder op : https://www.vogelbescherming.nl/ontdek-vogels/zelf-doen/vogels-kijken/mijn-vogelvinder

 

* ~ * ~ * ~ * ~ * ~ * ~ * ~ * ~ * ~ * ~ * ~ * ~ * ~ * ~ * ~ * ~ * ~ * ~ * ~ *

8 hartenluchtjes op “Beschuitjes en muizen

 1. Fijn dat alles goed gaat met moeder en zoon, bevallen neushoorns altijd alleen ook in de natuur? Ik vraag het maar, want van die dieren heb ik totaal geen verstand, maar ik vind het een beetje triest, zo in haar eentje en geen familie in de buurt.

  • Ja toch?!

   Ja hoor niks aan de hand… is dit geheel volgens de ‘wet van Moeder Natuur’ … gezelschap tijdens de bevalling zou juist heel negatieve invloeden kunnen hebben op zowel moeder als kalf.

 2. Kakel says:

  Joepie, beschuit met muisjes! Een “zware” bevalling en een eenzame als je het vergelijkt met olifanten. Maar goed dat verzorgers daarvan op de hoogte zijn.
  Knuffel 💋

 3. C.J.M. Beeris -v. Schaik. says:

  Mooi, en gezond en al drinken, daar neem ik een beschuitje op! Ik voelde ook wel wat voor een “eenzame”geboorte! geen polonaise aan mijn kraambed! haha. xxx Liefs.

Lucht je ❤️

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.