~ KIJKERIJ ~

Berlijn 2.0

Inmiddels is het 20.45 en ik lig in bed, nou ja bijna dan, ik zit nog enigszins rechtop glimlach.
Daphne zit naast me en we hebben zojuist alle foto’s op mijn flap gezet en bekeken, ondertussen worden die geupload zodat ik over enkele regels de link naar de 1e 2 foto-albums met jullie kan delen. 1 album van mij, camera- & gsm-foto’s en 1 album van Daphne, foto’s van haar camera. Het verschil in aantal is 1, zij heeft er 1 meer dan ik grijns.

Vanochtend om 08.30 vertrokken en mijn tomtom gaf aan dat we er om 13.30 zouden moeten zijn. Een app op Daphnes foon gaf echter een tijdstip van een uur later aan… logisch natuurlijk want die app neemt automatisch eventueel oponthoud die al bekend is in de berekeningen mee. Die oponthoud was er dan ook; 2x een file en 3 pauzes en 6x maar liefst langere stukken waarop Daphne het gaspedaal los moest laten omdat er aan de weg gewerkt werd, daar kun je natuurlijk niet langs vliegen, nou ja kan wel maar dat is niet verantwoord en mijn schoonmeisje is nou eenmaal niet een onverantwoorde weggebruikster.

OM 15.45 arriveerden we bij het hotel en na het inchecken brachten we de koffer naar onze kamer en stapten weer de auto in om een dik half uur verderop weer te parkeren en een herhalingswandeling te doen bij Schloss Sans Souci. Een prachtig paleis in het okergeel met franje, letterlijk en figuurlijk. De tuinen rondom liggen er weer schitterend bij ondanks dat we al laat in het zomerseizoen zijn.

Tegen 19.00 hadden we er genoeg van en besloten we huiswaarts, nou ja beter gezegd, hotelwaarts natuurlijk, te keren. Met de Mac als buurman was ons besluit snel gevallen en om 20.00 stapten we onze hotelkamer weer binnen. Ik ontdeed me eerst van de kleren en trok mijn slaapgoed aan, waarna we op het eten aanvielen en waarna ik in bed kroop met de flap op schoot om het begin van onze 4-daagse trip naar Berlijn vast te leggen en met jullie te delen…

Ikke is moeeeeee…. ik ga jullie welterusten wensen, slaap lekker, morgenavond deel 2 denk ik… grijns

Foto-album Melody & Foto-Album Daphne

11 Geluchte Hartjes op “Berlijn 2.0

  1. Goedemorgen HEER

   Dank ge wel. Klopt helemaal. Nu op weg naar de zoo in Oost Berlijn.

   Foto’s komen online als we weer thuis zijn want het internet is vreselijk langzaam.

 1. O, prachtige foto’s. Bij dat paleis heb ik een keer in de stromende regen gestaan met mijn mede muzikanten, toen wij concerten in Potsdam hadden. Tjonge, wat vond ik dat toen jammer.

  1. Dank je wel.

   Jouw teleurstelling kan ik me heel goed voorstellen…. had ik de vorige keer ook in 2014… Wie weet kom je er nog eens en dan in stralende zonneschijn, zoals wij deze keer.

  1. Ja inderdaad…. bewijst wel hoe tijd kan vliegen he…

   Ik vind het er ook schitterend…. zo kalmerend ook ondanks de drukte van mensen en frutsels zonder dat laatste oneerbiedig te bedoelen

   Ja dat ben ik met je eens… op zich ben ik niet zo van de steden in het algemeen, Berlijn is net als 4 jaar geleden nog steeds een kakofonie van bouwplaatsen, geluiden, geuren en kleuren en een stroom mensen… daar wordt ik nooit vrolijk van… Daphne houdt daar helemaal niet van dus slaan we dat dan ook graag over ….dieren hebben wij ons altijd de grote voorkeur . De Berlijnse dierentuinen zijn leuk, vooral als je ze nog moet ontdekken maar als ik heel eerlijk ben vind ik ze niet een herhaling waard… Dat we nu wel weer naar de Zoo gingen had als hoofdreden het ontmoeten van Petra en als 2e reden dat wij de verbouwing wilden zien die men doorgevoerd hadden om de Chinese Reuzen Panda’s een plaats te geven… en als ik dat laatste vergelijk met het verblijf in OUwenhand in Rhenen, steekt Rhenen er met kop en schouders mijlenver bovenuit.

Lucht je ❤️

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.