Theelabel-vraag-17

Thee-Label-Vraag op Maandag
nr. 17

1 mei 2017

Gestart op 2 januari 2017

Laat jij ook een link naar jouw antwoord achter?

De vraag die ik op het theelabeltje aantrof :
“Wat wil je voor je volgende verjaardag bereikt hebben?”

Tja…daar vraag je me wat…
Deze vraag ligt al een tijdje te wachten, moet ik eerlijk bekennen. De op het 1e oog niet te beantwoorden vragen bestaan immers ook en komen dus ook in de theedoosjes voorbij…. Met regelmaat is deze vraag in mijn hoofd opgedoken en niet alleen op de momenten dat ik dit labeltje zag liggen natuurlijk.

Helaas moet ik toch een antwoord schuldig blijven want ik stel nooit doelen in die zin. Elke dag is een nieuwe dag, blanco nog, in te vullen met wat komt en hoe ik daarmee zal (moeten) willen omgaan. Mijn verjaardag duurt nog 6 maanden en 25 dagen om precies te zijn, er kan van alles gebeuren… Niet dat ik ‘ rare’ plannen heb ofzo, niet dat ik luguber wil doen maar … misschien ben ik er wel niet eens meer als die dag aanbreekt.

Als je al van bereikbare doelen kunt spreken, dan is mijn doel zo blanco mogelijk elke volgende dag te beginnen en van die dag een zo goed mogelijke dag te maken.

16 hartenluchtjes op “Theelabel-vraag-17

 1. mogge Melody
  ik ben het met je eens
  ik zeg ook sinds 2 maart 2007 , als ik wakker wordt ben ik jarig 🙂
  en stel ook niet echt doelen meer om voor een bepaalde dag te halen hihi
  geniet deze dag

 2. Nathalie says:

  Ik wil niet zover vooruit kijken. Ik leef bij de dag en wil elke dag minstens een glimlachmoment hebben. Dat betekent minimaal 365 glimlachmomenten tussen de verjaardagen.
  Laifs,

 3. Elke dag is als een nieuw leven en dan kun je in zekere zin weer opnieuw beginnen. Ik leef steeds meer bij de dag. Jaren terug overdacht ik dingen uit het verleden meer en keek ik vaker in de toekomst. Maar net wat je zegt, er kan van alles gebeuren. Zowel leuke als minder leuke dingen. 😉

  • Melody says:

   Ja inderdaad… ik heb jaren geworsteld met suïcidaliteit dus voor mij was elke dag een overwinning.. en al is die drang nu zo goed als nul, toch is die ‘overwinning’ er nog steeds en ook nodig.

 4. Een afspraak maken met mijn zus levert altijd als slotzin op”bij leven en welzijn” , het lijkt me niet leuk om te leven in het altijd aanwezige bewustzijn van je sterfelijkheid. het lijkt meer op een bijgelovige bezwering van haar, misschien wel een bede om de afspraak te kunnen halen.
  Het ergste is eigenlijk dat ze de dood tóch niet zal ontlopen maar wél veel momenten verpest door er zo mee bezig te zijn, waarom zou een mens zich géén doelen mogen stellen die ,normaal gesproken, wel haalbaar zijn! .

  • Melody says:

   Ik ken je zus niet en kan dus ook onmogelijk invullen waarom ze dat zegt…kan ook een gewoonte zijn toch?
   Bijv. als iemand tegen mij zegt: “je ziet er niet zo goed uit, heb je veel pijn vandaag?’ dan is mijn antwoord altijd ‘gaat wel over voor ik een jongetje ben’… zonder nadenken, is gewoon een gewoonte.

   Je hebt gelijk in de zin van dat het ‘verpest’ als men er bewust mee bezig is… maar in hoeverre is iemand zich zijn sterfelijkheid constant bewust vraag ik me af…

   Vanuit mijn eigen positie, vooral in de tijd dat ik enorm moest worstelen met mijn suïcidaliteit, was de volgende dag mijn doel. Niet omdat ik me mijn sterfelijkheid bewust was maar mijn sterfwens… terwijl ik binnenin tegelijkertijd streed met ‘dat mag ik een ander niet aandoen, zelfmoord mag niet etc’… De geest kan zulke rare spelletjes met iemand spelen…. Gelukkig heb ik dat nu niet meer en kijk ik veel minder angstig naar de ‘dag van morgen’… Evengoed stel ik geen doelen op lange termijn, haalbaar of niet. Ik probeer me te focussen op het ‘goede’ van elke dag en van daaruit verder te kunnen…

   Klinkt allemaal zwaar hè? (althans zo voelt het als ik mijn reactie teruglees..) Is het nu niet hoor, ik heb mijn off-momenten maar gelukkig zijn de on-momenten ruimschoots in de meerderheid momenteel.

  • Melody62 says:

   Gelukkig niet hè .
   Gelukkig maar want ik wil niet op mijn jeweetwel lijken… dat wat ik kan veranderen verander ik.

 5. Kakel says:

  Je zou bijna Deo Volente schrijven. Daar houden ze in deze contreien erg van. Dan ga ik fel in staking, dat snap je (-:

  • Melody says:

   ik snap jou helemaal hoor … en jij weet dan weer dat die woorden bij mij wel gelden maar ik ze niet te pas en te onpas rondstrooi… ik voel het zo en dat is genoeg..en dat vind jij weer oke

   xxx

Lucht je ❤️

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.